Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pudr pro mastnou citlivou pleť

Od: lupita* odpovědí: 6 změna:

Poradíte mi někdo nějaký pudr - mám pleť spíše mastnější i se sklonem sem tam k nějakému pupínku, jenže i docela citlivou, a řada pudrů mě taky tak jako nepříjemně svírala, jakoby vysoušela...Jsem bledší a u některých značek mám zas porblém s odstínem, protože jsou moc tmavé nebo nějak moc dočervena, připadám si jak ohřátý párek potom :) Ale zase se svou barvou pleti vypadám moc bledě, jako unaveně, takže to chce nečím "oživit". Pudr teda používám rovnou na kůži, i když vím, že má přijít až na make-up, ale ten já na obličeji prostě nesnesu, ještě tak na nějakou akci, ples nebo něco, ale každodenně v běžném životě vůbec ne. Můj oblíbený pudr přestaly vyrábět a teď se motám od jednoho k druhému, utrácím zbytečně peníze a nic mi nesedí. Ráda bych vyzkoušela taky něco přírodního, ale kromě Averde, která ve mě důvěru nebudí, mě nenapadá jiná přírodní kosmetika, která by byla i dekorativní..Jo, ještě Lavera vlastně. A teď mě napadá, když tak o tom píšu, ještě další otázka - stává se vám taky, že kupujete a kupujete a nic vám nevyhovuje a nemůžete se trefit a tak zase koupíte něco nového?Máte pak taky výčitky? A co těmi "nepotřebnými krámy" pak uděláte? Mě je vždy líto to vyhodit, jenže co vlastně s tím, když to člověk stejně nepoužije, tak to nechám ležet ve skříňce a tam se mi to stále připomíná, abych měla výčitky za jednu věc ne jednou, ale stokrát...Díky za rady, odezvy a postřehy :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Opravdu základní chybou je nanášet pudr přímo na pleť. Pokud nesneseš makeup, pořiď si aspoň podkladový krém, jinak ti pudr bude opadávat, jelikož nemá na čem držet, a bude svírat. Já mám také mastnou pleť a dost dobrý mi přijde pudr od Mary Kay. Sice je dražší, ale vydrží. Nevím, jak moc je přírodní, ale je dobrá.

Mám svéosvědčené značky a výrobky, kterých se držím, málokdy experimentuji. Když něcokoupím a zjistím, že mi to nesedí, většinou to dám mamce nebo sestře od přítele. Výčitky nemám, prostě jsem se netrefila, ale že bych to doma schovávala jako svátost, to zase ne. Pokud je to opravdu špatná trefa, dovedu to i vyhodit, i když je mi to trošku líto:)

lupita*
hodnocení

Asi hloupá otázka, ale : mezi make-upem a podkladovým krémem je jaký rozdíl?

martinaa*

Podkladový krém je o dost lehčí a vyhladí a sjednotí pleť, která je pak připravená na makeup, který ale použít nemusíš. Já právě místo těžkého makeupu používám odlehčený podkladový krém.

Konkrétně používám cz.oriflame.com/..., ale nemusí padnout všem... chtělo by to nějaký ten krém si zkusit, ať víš, co ti sedí.

askmenow*

hodně holek si teď chválí BB cream, já mám pro normální pleť, ten je super. Ale dělá se i pro mastnou. S tím nemám zkušenost. Není až tak drahý a je jen lehounce tónovací a pocitově je pro ěm spíš jako mít na obličeji krém, než make-up, možná by stálo za vyzkoušeni. Pudr rovnou na pleť doopravdy není nejlepší nápad.

Jinak mě se osvědčily buď již zmíněné pudry od Mary Kay, nebo minerální pudr od Dermacolu (nevím, jak přesně se jmenuje, černá krabička s odklápecím víčkem, tam je pudr, nebo jd eodklopit ještě jedno patro a tam je zrcátko a houbička).

doplněno 21.08.12 14:29:

Jo, ten myslím :) Bohužel do Čech BBcreamy teprve začínají dorážet. Ale jak říkám, zkušenost mám jen s tím pro normální pleť, vám by sedl ten pro mastnou, podle toho, co píšete.

Jak moc je chemický asi nejsem povolaná posoudit. Přiznávám, že u líčidel to zas tak moc neřeším. Ale přírodní kosmetika to nebude.

Jinak jsem koukala, že se dost liší cenově v různých obchodech, tak číhejte, až bude levný. Koupila jsem v Rossmannu za 149,- (normálně tuším mají za 189,-, ale už nekolikrát na něj měli akci), ale třeba v Tetě jsem ho viděla za 229,- ... když ho chytnete ve slevě, myslím, že i kdyby jste ho až tak neunosila, není to zas tk hrozná investice.

lupita*
hodnocení

Myslíte ten od Garnier? Taky jsem o tom přemýšlela...Takže je to příjemné na obličeji? Ne maska? To by bylo fajn. A není to moc chemické?

doplněno 21.08.12 14:26:

A nestačí se pod ten pudr namazat jen hydratačním krémem?

martinaa*

Ne. Pokud používáte pudr, měl by pod ním makeup nebo podkladový krém.

doplněno 21.08.12 14:48:

"používáš":)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]