Dobrý den.Je tu odborník přes vína?Před 14dni jsem dělala divočinu a načnula jsem Merlot-archivní suché červené.Dnes bych si ho chtěla dopít.Je od té doby v lednici zašpuntované.Je docela kyselé i v normální datumu požití,není zkažené?Díky. doplněno 18.08.12 07:29: Datumu ne-stavu.
Slyšela jsem radu vinaře. Nedopité víno je třeba nalít do menší pet lahve a zdeformovat ji tak, aby hladinka byla pod uzávěrem. Aby víno bylo v lahvi bez vzduchu.
Já bych to tak černě neviděl. Pokud není kalné a jeho chuť se výrazně nezměnila, klidně bych ho dopil. Kvalita ovšem už nebude prvotřídní, ale určitě Vám neuškodí.
Sama ho jsem schopná dopít nejdéle druhý den, pak už z něj mám špatný pocit, ale vím, že ženské, se kterými jsme se o tom bavily, říkaly, že ty dva týdny ho z lednice upíjejí zcela běžně a nekazí se (pokud bylo dobře zašpuntované); neb to byly osoby, u kterých určitě nebylo motivem šetřílkovství, nezahazovala bych tu možnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.