Máslo nebo rama, co je zdravější?

Od: Datum: 17.08.12 13:47 odpovědí: 29 změna: 13.02.14 17:40

Co je zdravější ke konzumaci a proč máslo nebo rama?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: myse®
Datum: 17.08.12 13:49
avatar

máslo

Ohodnoceno: 1x
 
Od: mowla*
Datum: 17.08.12 13:50

Máslo... Máslo - tedy to ´hodné´ toho názvu, je přírodní. Rama je ´umělohmotná´ náhražka...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.08.12 13:52
avatar

Máslo!

Dávám body a pro jistotu píšu po předchozích rádcích ještě jednou.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ron*
Datum: 17.08.12 13:55

Jedině máslo. Naše babičky vařily na másle nebo na sádle, margarín byl jen za války. Pokud je máslo správně uděláno, je z mléka. Co může být na mléku špatného. Mě stačí, když si rozpouštím máslo na sladké knedlíky - krásně voní. A zkuste si rozpusti Ramu (samozřejmě tu, která je i pro teplou kuchyni) . Nevoní, složky se od sebe oddělí, nechutná. Máslo má sice více cholesterolu, ale zase ho nejím každý den. Jen občas a s velkou chutí.:)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 17.08.12 15:25
avatar

Když do hledáčku pro strejdu Gůgla zadáte -ztužené tuky- dočtete se tak strašné věci, že není vůbec o čem přemýšlet. *hej*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 17.08.12 15:51
avatar

Zdravější jsou určitě rostlinné tuky. ČR je v popředí žebříčku úmrtí v důsledku kardiovaskulárních chorob, na jejichž vznik má významný vliv cholesterol,který rostlinné tuky neobsahují. Národy, které mají nejvyšší střední délku života, vykazují nízkou spotřebu živočišných tuků. http://zdrava-vyziva.abecedaz…avi.cz/myty-a-povery-o-tucich

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.08.12 08:28
avatar

Olivový olej! Nejlépe panenský.

Ale máslo je máslo a Rama je Rama.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.08.12 17:43

máslo, ale i sádlo. Ale oboje s mírou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.08.12 18:34
avatar

Jde na to, i přes negativní názory mnoha spotřebitelů,odpovědět takto:

Rama - Perla - Flora a jiné ztužené pokrmové tuky jsou hydrogenované rostlinné oleje.Do jejich molekuly(nenasycené mastné kyseliny)je za vysokého tlaku a pomocí katalysátoru(platina) je vodík zakomponován.Ze zdravotního hlediska je tento proces zcela neškodný.

Protože stále pak obsahují nenasycené vazby a jsou schopné zachycovat volné radikály,jsou pro určité funkce zdravější.Jen je třeba dávat pozor,kolik volného tuku obsahují.Je samozřejmé,že je rozdíl mezi tukem 30 % a 70 %

Máslo zase obsahuje mnoho vitaminů a nerostných látek,které margariny neobsahují.

Ságlo je živočišný tuk s vysokým obsakem cholesterolu,hodí se spíše na tepelné zpracování potravin.

JABRAKA

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.08.12 19:46
avatar

A já myslel, že se Rama vyrábí z ropy! *sok*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.08.12 08:21
avatar

Máslo, jednoznačně. Jenže ono není máslo jako máslo. Nedávno dělali test másel v pořadu Černé ovce. Nejen od českých výrobců, ale i od zahraničních, která se k nám dováží.

Bylo jich asi 14 a z nich kvalitní pouze dvě. Nejhorší bylo nějaké irské máslo. Inu, dobré si nechají doma, špatné pošlou do Čech.

Já jsem si zvykla používat Zlatou Hanou, voní i chutná jako máslo, i když tam je zastoupen i rostlinný tuk. Zas by prý měla být šetrnější k srdci /cholesterol/. Tak kdo ví. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomasgulas
Datum: 18.08.12 10:01

Může být. Když jsem žil v Anglii, prodávalo se tam samozřejmě i irské máslo a vůbec nebylo špatné. Kdo ví ale, jak by dopadly testy. Že se k nám vozí odpad, je stará pravda.

My kupujeme tohle máslo:

http://www.mojemleko.cz/novinky/farmarske-maslo/

V testu dopadlo jako lepší průměr (jestli se nepletu), ale moc nám chutná. Má totiž trošku jinou chuť a ta nemusí každému sednout. A ten propocený papírek, ten je prostě k zulíbání *smich* Hned jsem si kousilílínek zakrojil *hi*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.08.12 11:49
avatar

Jo, taky ho kupuju. Jde poměrně dobře roztírat i ve studeném stavu. A hlavně není z Číny (vyrábí se v Hlinsku).

Akorát že "ten propocený papírek" se jako papírek jen tváří :D. Zkuste si to třeba nad zapalovačem (pozor, kape a lepí se na prsty).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomasgulas
Datum: 18.08.12 12:02

jj, to jsem jenom tak střelil, papírek to být nemůže, propotil by celou tašku i s nákupem *smich*

Nicméně - dobrý strategický tah, dle mého... člověk nakupuje i očima

Ohodnoceno: 0x
 
Od: amlim*
Datum: 18.08.12 13:46

Máslo..., sádlo jen někdy (na smažení, nepřepálí se jako olej)

Ramu nekupuji nechutná mi, ani žádná jiná náhražka a zdravé to není...stačí se mrknout po internetu.

Preferuji olivový olej panenský - lisovaný za studena..:)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.08.12 14:25
avatar

No, ono "mrknout po internetu"... tam najdu cokoli (třeba i to, že gayové jsou úchyláci a měli by se léčit, nebo že darvinosmus je dávno vyvrácen, nyní je to jen druh náboženství, a jediný správný názor je kreacionismus.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.08.12 21:23

Samozrejme maslo,neni to umelotina,ale prirodni produkt.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.08.12 21:56
avatar

Jestli správně koukám, jediný Bruno si nevybral máslo?

Já bych si máslo taky nevybral, žádný extra vědecký důvod k tomu nemám :) Jestli tam sou nějaké extra vitamínky, tak je snad seženu i z mlíčka.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nabella
Datum: 12.02.14 13:31

Souhlasím a i když mi zezačátku rama nechutnala, tak jsem si na ní zvykla a jsem s ní spokojená. Máslo je drahý a většinou nějaký zmetek.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: axus®
Datum: 12.02.14 14:05
avatar

Zdrave je to, co me chutna. Takze maslo.

A pokud to nahodou zdrave neni, tak si alespon pochutnam.

V hrobe nakonec skonci stejne vsichni. I Ti, kteri si dobre odpiraji.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.02.14 14:24
avatar

Preferuji Ramu nebo Flóru. Nemám k máslu odpor, třeba chleba s medem a máslem jedině, s Ramou to není ono. To samé s bramborami, na ty jedině máslo. Jinak třeba k večeři namažu na pečivo Ramu. Máslo bych sice také snědla, ale není to ono.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ifkali*
Datum: 12.02.14 14:34

Zdravím,

můj názor-máslo, ale propuštím ho, takže propuštěné máslo.

doplněno 12.02.14 14:36:

Přepuštěné máslo, neboli jak kdo chce ghí, ale já jsem pro ten náš název.

doplněno 13.02.14 12:03:

Zdravím, ještě k tomu přepuštěnému máslu-

oproti klasickému máslu neobsahuje vodu, nežlukne, dá se hned natírat, déle vydrží ,dá se na něm i smažit, nepřipaluje se, těch výhod je hodně.

Domácí výroba přepušteného másla je snadná. Je sice dostat, viděla jsem ho v jednom obchodě, ale to je zbytečné drahé, lehce si ho připravíte doma z klasického másla.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 15:51
avatar
Ja preferuji zásadně máslo né něaký rostliný náhražky...
To je asi jako kdyby chtěl někdo použivat místo sýru dorfdamer nebo misto masa soju apod..
Dám si rád chleba s maslem , na brambory nebo v cukroví je to nebe a dudy...
Nebo je výborné na chleba sádlo s cibulkou nebo škvarková pomazanka.. Škvarky jenom popasırovat trochu posolit a něaky rostliný sračky se mužou jít bodnout!
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 16:46
avatar

Jendoznačně máslo, ideálně ne z hypermarketu. Táta kupuje máslo i mléko v obchůdku s těmito přírodními produkty, a nedá se to srovnat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 16:59
avatar

Zásadně máslo. Jakmile je v něčem rostlinný tuk, tak se tomu můj organismus tvrdě brání.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 12.02.14 19:58
avatar

Ramu nepoužíváme vůbec,jednu dobu jsem používal něco jak rama (název nwn) pak jsem slyšel názor na sádlo tak jsem vyzkoušel a ppředstavte si že po sádle mám hladinu krevního cukru nižší než po požití chleba s oním margarínem!Totéž následovalo i s obyč máslem (AB a směsná Zl.haná)-opět hladina cukru nižší než po margarínu,Zajímavé,jak by toto dopadlo po Ramě,ale kupovat ji skrz toto nebudu!

doplněno 12.02.14 20:00:

Ještě doplním-přírodní tuk ano-tzn máslo ,sádlo,a olej,ale ne upravený olej jako margarín (výjímka je ona Zlatá Haná!)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.14 19:59

ramu si dám jen když dojde máslo..vůbec to není dobré... prý to ani potkani nežerou takže to bude asi fakt kvalitní.. ještě jedna příměs a je z toho plast... tak dobrou chut :D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.02.14 07:41

Řepkové svinstvo mi nesmí do auta ani na chleba.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.02.14 17:40
avatar

Když se podíváte na obsah tuků, ja jasné, že ani jedno z nich

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.