Nejste přihlášen/a.
zdravím...mám malou prosbu...dala jsem se na hubnutí a v určitých receptech mají uvedeno například krůtí šunka max.2-4%tuku.
Jak mám poznat např.u vážených salámů(pult)kolik který má těch a těch hodnot?
Např. jsem včera narazila na vakouvě balenou šunku kde byly uvedeny hodnoty které potřebuji jenže byla dost drahá tak jsem zavítala k pultu kde se volně balí ale tam zas žádné hodnoty nenajdu a pochybuju že by to prodavačka věděla?
koukala jsem i na netu kolik má např.krůtí šunka jenže se to strašně liší...někde uvádějí max.10% tuku jinde zas až 40% což je značnej rozdíl...děkuji za tip
Balené by to mít uvedené měly a i prodavačky u nebalených by měly vědět, kolik má která šunka v sobě masa (tím bych se řídila víc než tukem - protože čím víc masa, tím méně tuku - a vskutku do sebe nepotřebujete dostávat místo tuku nějaké vycpávky z drcených šlach, pokud si vybere šunku sice bez tuku, ale taky bez masa). Bohužel je to většinou na první pohled poznat podle ceny i bez přebalů, ty kvalitnější jsou zkrátka výrazně dražší (a chutnější).
Dobrý den.
Souhlasím, u nebalené šunky by prodávají měl tyto informace na požádání poskytnout. Pochybuji ale, že v praxi to tak probíhá. Řídila bych se tedy cenou (vyšší cena by měla zaručit kvalitnější šunku). Recepty je možné také upravit. Tučnější šunka - dám tedy menší množství šunky a přidám např. více zeleniny.
Nedávno byla v Kaufu akce na nějakou Královskou šunku. Byla krásná, líbila se mi. U pultu nikdo nebyl a prodavačka mi tiše řekla - Vezměte si ji více, je tam 96% masa. Padla jsem na krovky! Šunku málokdy kupuji a vůbec mi nedošlo, že tak drahé zboží může být kdoví čím doprčené. Takže z toho usuzuji, že na původním obalu tyto informace jsou a prodavačka to ví. Některý prodejce má na lepítkovém štítku s cenou tyto informace.
Při hubnutí nesmíte koukat, že je něco drahé. Když si koupíte točeňák, je sice levný, ale obsahuje velké množství tuku, kůží a podobných nežádoucích příměsí.
U šunky nekoukejte na tuk, ale spíš na podíl masa. Jak píše BabkazOV. Manžel, když měl zhubnout před operací, navštěvoval metabolickou poradnu. Lékařka mu doporučovala šunku ZVONAŘKU, má prý velmi vysoký podíl masa. Nebo šunku krůtí. Je pravda, že nejlepší šunky stály až 35 - 40 Kč /100 g, ale zaseč si dal na 2 půlky chleba po plátku a nesnědl to všechno najednou.
Kupovala jsem to ve vakuových baleních a to právě proto, abych si mohla porovnat ty hodnoty. Byly šunky i s víc než 90 % masa. Kupovala jsem hodně od firmy LECO, měli řadu dobrých výrobků.
Tak na sobě neškudlete a: pečivo a chléb pouze tmavé, nejlíp celozrnné. Dostatek čerstvé zeleniny. Ovoce jen umírněně /cukry/, když, tak hlavně jablka, banány vůbec. Na přílohy rýže a těstoviny. Vyloučit knedlíky i brambory. To mi bylo divné, ale Dr. na tom trvala. Čaje jen zelené či bílé. Maso libové hovězí, možno libové vepřové, kuřecí jen ojediněle. Co nejvíc krůtí /hlavně prsa/. Hodně ryb, ať už skladkovodní či mořské. Pstruha, rybí filé, lososa.
Jo a tu šunku si nekupujte STANDART, tam maso není. Někdy nemá moc masa ani výběrová. Opravdu to chce kupovat balené a číst si na etiketě. U pultu vám prodavači mákolky o zboží něco odbornějšího řeknou. Jaga.
třeba Vám tohle pomůže, stačí rozkliknout vybranou potravinu a zobrazí se Vám množství tuků, ale i bílkovin a sacharidů...
jsem taky ve fázi hubnutí a držím nám palce
Pokud si nalezne jen něco ve stylu "krůtí šunka", je to celé naprosto zavádějící. Pokud by šlo o konkrétně pomenovaný výrobek od konkrétního výrobce, co potřebuje by měo být na obalu.
Informace o zboží by měli prodavači poskytnout na požádání. V nějakém řetězci jsem i viděla asi před rokem ceduli, že složení sdělí na požádání. Tak snad by to mohlo fungovat. Jednoduché - pokud nebudou schopni, nekupujte. A nečekejte, že kvalitní potraviny, třeba právě šunky, budou levné. Levné bývají právě ty, které obsahují spoustu věcí, které musíte omezit. Jasné, že ne všechny drahé ale budou dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.