Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dezert, jak vykrojit

Od: ttttt* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chci udělat dezert na podobný způsob jako na obrázku:

dev.isnigh.com/...

- jen nevím jak to provést, když vykrojím piškot vykrajovačem a pak jej i naplním nějakým tvarohovým krémem.. jak to vyndám.. napadlo mě dát do krému vejce a upéct to, ale jelikož mám více formiček, ale jiných velikostí a tvarů, není to moc efektivní..

Jestli máte nějaké nápady..

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vykrajuje se to formičkou ( kulina.cz/...). Ale normální forma na muffiny by mohla postačit.

doplněno 16.08.12 15:03:

Doplnění: normálně se to dělá tak, že z normálně upečeného těsta na plechu vykrojíte tím hlubokým vykrajovátkem kolečko, naplníte to šlehačkou/ovocem/želé - prostě, co chcete, a pak to vykrajovátko vrchem odděláte. Mělo by to držet tvar. Vy si to můžete udělat v těch formičkách na muffiny, co jsou oddělitelné a vypadají jako malé hrníčky, pak ale musíte ten dezert nechat ve formičce. Můžete zkusit vyrobit "formičku"z papíru (otočit kolem vykrojeného těsta - přelepit lepící páskou). Mělo by to držet, pokud budete mít krém dostatečně tuhý :).

doplněno 16.08.12 15:11:

A ještě jedno doplnění - ta náplň na obrázku vypadá jako pannacotta. Ta takhle dobře drží, když ji dáte na pár hodin do lednice. A je výborná. Tvaroh atd - vůbec, ten tam nepatří, akorát vám to zblemtaví.

Recept na pannacottu: horkosladka.cz/... (řiďte se akorát tou samotnou smetanovou náplní s želatinou. Uvařenou pannacottu nechte chvíli vychladnout, a pak nalijte na těsto - např. do těch provizorních formiček z papíru) a dejte na těch 6 hodin do lednice. Pak teprve papír oddělejte - mělo by to držet.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Co zkusit plech na muffiny? Je jich tam 12 kousků (dírek), pokud ráda pečete, tak se Vám to určitě vyplatí, investovat do plechu na mufiny. Nestojí žádné závratné peníze.

Podle mě ten krém na obrázku drží z toho důvodu, že je v něm přidaná želatina, takže to pěkně "stojí". Obyčejný tvarohový krém se rozjede, i kdybyste to dělala přes nějakou formičku...

lidus*
hodnocení

0x

Není to nic složitého, piškot upeču na plechu a vykrájím kolečkem, pak mám papírové formy-dají se koupit v papírnictví nebo všude tam kde prodávají papírové košíčky a td. různé velikosti, každý pruh je na konci samolepící a dá se na piškot nádivka-třeba s maskarpone a želatiny a dozdobí se ovocem, dát do chladna (lednička stačí na půl hodiny. Dělá to maminka a má jeden jako druhý, ty moje jsou každý kousek originál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]