Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak hubnout

Od: joujou* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
nevím jestli jsem ve zprávné kategorii :)
Chtěl bych se zeptat je mi 22let a za tu dobu jsem nabral hodně kilo.
Snažím se držet určitě diety, jím pravidelně menší dávky, chodím často ven na delší procházky snažím se dát pohybu co nejíce když mám čas.
Teď je to ale...
Když držím dietu, jím pravidelně menší dávky atd vždy po nějakém čase mám hlad a stejně potom musím jíst více - asi jdu vždy z extrému do extrému, snažím se brát rady na internetu, ale asi to není to pravé :(
Momentálně nemám peníze abych zašel za výživovým poradcem aby mi poradil co a jak (je to vůbec k něčemu poradí mi dobře?)
Chtěl bych vás poprosit o rady - nějakou knihu, která by mi pomohla hlavně jídelníček nebo jak nejlépe hubnout, jelikož moje nadváha mě trápí čím dál více.
Předem děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Joujou, pokud máte opravdu nadváhu (obezitu), existuje lékař - obezitolog, který by vám mohl zadarmo pomoci. Pokud budete vybírat výživového poradce, dejte si bacha, 90% z nich jsou lidi po "kurzu", kteří vás budou nutit kupovat zázračné tabletky, čaje, koktejly...

Zkuste se poptat v lékárně po letáčku na "talířkovou dietu". Je to taková knížečka, stojí do stovky, na které jsou zobrazeny na talířích všechna možná jídla, vždy po 400 kJ.

Já si tak nějak svou mírně oplácanou postavu držím, když si občas pohřeším a mám "dietní chybu", většinou pak stačí najet na přísnější režim...

Ale rada, co opravdu zabírá - NEŽRAT VEČER!

joujou*
hodnocení

děkuji za odpověď, večer práve už vůbec nejím.
Právě se snažím dodržovat takové ty základy, ale moc mi to nepomáhá.
Bohužel už mám obezitu a chci/potřebuji shodit.
lékařku "obezitolog" jsem navštívil a co mi poradila už jsem se tam nevrátil.
Představoval jsem si něco jiného.
Jednoduše mi bylo porazeno ať jím co chci jenom si občas spočítat kalorie co jsem si dal třeba k snídani podle nějakého webu abych měl určitou hodnotu, což mě tahle rada celkem zarazila.

iz*

@joujou , co Vám poradil obezitolog?

doplněno 11.08.12 23:00:

___ Omylem jsem odeslala nedokončené.

Co Vám poradil obezitolog, bude podle mne dobrá rada. Zřejmě nemáte tak velkou nadváhu, aby bylo nutné sáhnout k větším omezením. A kdo chce dosáhnout dlouhodobého efektu, neměl by výrazněji omezovat žádnou z důležitých složek stravy. Takže pokud u Vás zatím stačí si pouze hlídat přísun kJ (nebo po staru kCal), je to myslím dobré.

___ PS: Co konkrétně jste si představoval?

joujou*
hodnocení

dobré ráno,
ta odpověď mě překvapila v tom, že mám bohužel pro mé zdraví obezity 2stupně, proto mě tahle odpověď od obezitologa překvapila.
Očekával jsem radu jak se stravovat, co úplně vyloučit z jídelníčku co naopak ponechat, čím nahradit a další věci hlavně kolem stravy, jelikož jsem u obezitologa byl cca 10minut a na další "kontrolu" jsem měl přijít za 3měsíce...

cocinkamichalka*

Joujou, tak zkuste jiného lékaře. Na to, co vyloučit z jídelníčku přece stačí zdravý selský rozum - mastné, sladké, tučné, slané, veškeré polotovary, omezit také pečivo, vyloučit ALKOHOL!

Právě s pečivem je největší problém - lidi si myslí, že kupují tmavý chleba, který je pouze obarvený karamelem! Takže čtěte obaly. A hodně pijte nealko - protože hlad je převlečená žízeň.

Michalko:Naprostý souhlas!Žaludek říká:"mám hlad,dej mi papů,"ale,"budeš ticho,nic ti nedám,leda tak napít."Dáte mu tedy řádně tekutin,a je hned po hladu:)Ještě malý dodatek:permanentně být zaměstnán,a nemyslet stále na jídlo.Nežijeme proto,abychom jedli,ale jíme proto,abychom žili!Vše je otázka pevné vůle!

anonim*
hodnocení

0x

Ahoj,

Pro snižování tělesné váhy je důležité jak upravit jídelníček, tak se začít i více hýbat. Před půl rokem jsem vážil 128 kg, docela síla. Začal jsem mít zdravotní potíže, špatně se mi dýchalo, boleli mě klouby, neviděl jsem si na pidíka J.

Zašel jsem si k doktorce, normální obvodové doktorce, aby mi poradila co mam dělat, pro moje štěstí s tím měla zkušenost a poradila mi jak mám upravit jídelníček. Po upravení jídelníčku šly kila razantně dolu( první tři dny jdou hodně dolů protože se člověk odvodní). Pak jsem doplnil i sport a rázem za tři měsíce jsem byl na 105kg. Lépe se mi chodilo, dýchalo a i na pindíka jsem viděl J.

K jídelníčku

Samozřejmě jsem vynechal všechny pochutiny, a vše jsem si dělal sám doma. A co udělá hodně je vynechání sladkých vod.

Příklad :

Snídaně: 40gr mysli

Svačina: ovoce

Oběd: rýže s kuřecím masem (plátek na přírodno co nejmenší množství oleje)

Svačina: Dia oplatek

Večeře: zeleninový salát

+ hodně tekutin

Ke sportu:

Začal jsem hodně jezdit na kole, hodinu a půl denně, když to venku nešlo tak rotoped a asi po měsíci jsem začal chodit do posilovny.Teď před nedávnem jsem si ještě pořídil kolečkové brusle a trošku ten život prožívám aktivněji.

Závěrem

Není důležité hubnout ale zhubnout, při upraveném jídelníčku a trochu sportování to jde. Chce to jen pevnou vůli a odhodlání.

K doplňkům

Spalovače tuků, nebo prášky na omezení chutě k jídlu vůbec nekupovat, jediné co bych doporučil jsou kofeinové tablety, dodají energii před cvičením.

pb®
hodnocení

0x

Ale vždyť ty rady jsou snad už notoricky známé. Nepít sladké nápoje ani alkohol, tam je kalorií, že se člověk nestačí divit. K pití nejlépe obyčejná voda. K jídlu 6 porcí denně, jíst po 2-3 hodinách, poslední jídlo asi 2 hodiny před spaním. Nejíst po 18té hodině je blbsot, stejně jako omezovat přílohy. Jíst dostatek bílkovin, ty zasytí a dostatek pomalých sacharidů. Pokud člověk nemá dostatek pomalých sacharidů (nejí přílohy), má chuť na sladké. Při dietě by člověk neměl mít hlad, protože taková dieta se nedá vydržet, člověk po hladovění se nají a máme tu jojo efekt a zpomalený metabolizmum jak vyšitý. Cvičit při správné tepové frekvenci asi půl hodiny až hodinu, nejlépe každý den. Nejlepší je cvičit ráno, protože po cvičení tělo ještě pár hodin spaluje rychleji. Být Vámi, tak ráno půl hodiny jezdím na rotopedu a večer si dám to kolo nebo brusle. Jste velmi mladý a mladí muži mají nejvýkonnější metabolizmus, hubnout by se Vám mělo snadno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]