Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrnec - lze vařit i na plynu?

Od: brunecova® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Chtěla bych si pořídit hrnec s nepřilnavým povrchem. Je u něho napsáno - vhodné na varnou desku, do lednice a do trouby. Mohu v něm vařit na plynovém sporáku? Myslíte, že bych hrnec poškodila? Pánvičky také mají nepřilnavý povrch a dá se v nich vařit na plynu. Nejedná se o nerezový hrnec, tento je tmavý. Děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Mám hrnec s nepřilnavým povrchem (dárek). Vařím na plynu a dávám ho i do trouby. Nesmí mít ale plastové části - ten můj nemá. Při míchání nepoužívejte kovové nádobí, míchejte jen dřevěnou nebo plastovou vařečkou.

doplněno 11.08.12 18:50:

Jen doplňuji. Na hrnci (na příbalovém letáku) jsem měla napsáno: všechny tepelné zdroje kromě indukce.

mowla*
hodnocení

2x

Na plyn lze, v zásadě, použít jakýkoli hrnec (kastrol, pánev), na varnou desku (nebo ´obyčejnou´ el. ploničku) musí mít rovné (vyztužené) dno, na indukci musí být navíc z magnetického materiálu...

jabraka*
hodnocení

2x

Plynový hořák má teplotu až 1500 st C.Musí se počítat s tím,že hliníkové nádobí se deformuje.Dokonce znám případ,kdy při vyvaření polévky se dno roztavilo.Pro nerezové nádobí s tenkým dnem se plyn nedoporučuje,je potřeba používat nádobí se zesíleným dnem a pro smažení a dušení použít raději litinovou podložku.Pánve jsou nejlepší litinové a s dnem s měděnou vložkou.U trouby je ohřev stejnoměrnější.Pro pečení a vaření je nejlépe použít skleněné a keramické nádobí.

JABRAKA

hodnocení

0x

Dobrý den. Na plynu vařím a peču už mnoho let. Na plyn můžete použít, jakékoliv nádobí, jen dejte pozor, aby nádobí nemělo nějakou umělou hmotu. Koupila jsem si před lety 2 pánvičky s nepřilnavým povrchem, nízkou a vysokou. Ta vysoká pánvička, nemá oddělávací držadlo, tak se nedá používat v troubě. Je to škoda. Jen můj názor.

hodnocení

Dobrý den. Děkuji vám všem za rady, které mi velmi pomohly v rozhodování. Hrnec už mám doma, jedná se o italský výrobek zn.myfire. Má kovové úchyty a stříbrnou pokličku. Hrnec jsem si vybírala jako jeden z možných dárků a mám z něj radost. Děkuji i za další informace k hliníkovému a nerezovému nádobí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]