Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zmírnit pálivost paprik v jídle?

Od: limetka* odpovědí: 8 změna:

Tak jsem si pěkně naběhla, když mne zelinář ujistil, že papriky, které kupuju, nepálí. Až jsem vyrobené lečo dala zavařovat, vylízla jsem zbytky z hrnce a s hrůzou zjistila, že lečo pálí jak čert. Dá se to nějak zmírnit, až z této "dobroty" budu chtít něco vařit nebo to mám rovnou hodit po...no asi po tom zelinářovi *zed*? Dík předem za rady.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

Nastrouhejte tam bramboru. Mělo by to pálivost zmírnit.

 

hodnocení

2x
avatar minda

Taky se mi to stalo, lečo se nedalo vůbec jíst *ee*... zamrazila jsem si malé porce a budu je přidávat do gulášů :)

 

sargo*
hodnocení

2x

Dělám lečo s cuketou a je to výborné - jemnější. Tak třeba až na něj dojde, napřed ošolíchat cuketu a pak do ní frknout to lečo. Jak to máte s vajíčky? Jestli je dodáváte až dodatečně (vůbec netuším, jak se zavařuje lečo :-D), ledacos z té pálivosti taky seberou. :)

 

hodnocení

2x
avatar bimbam

Pálivý pokrm se dá zmírnit pokapáním citronem. Už je to dávno, co můj bývalý manžel získal tuto zkušenost v Indii. Vím, že jsme to pak několikrát zkoušeli a že to na různé koření fungovalo. Jestli i na pálivé papriky, nevím. Zkuste.

 

hodnocení

0x
avatar viky

Dobrý den. Pálivé papriky. Před použitím paprik, vybereme zrníčka, rozkrojíme a mírně posolíme, necháme odpočinout, papriky opláchneme, tím se pálivost zmírní a paprika se dá použít k jídlu. ;)

Když už z pálivé papriky, uděláme jídlo, které nejde konzumovat, je dobré zmrazit jen malé porce. Do malých porcí ostrého jídla, přidáme před použitím, nakrájená, uvařená vajíčka. Jako přílohu použijeme, uvařené brambory ve slupce, které nakrájíme a necháme jídlo rozležet. Vajíčka a brambory, hodně ostrosti vezmou. Je dobré vyzkoušet na jedné porci, zda Vám jídlo, bude chutnat. Jen můj názor.

 

limetka*
hodnocení

0x

Děkuji za všechny rady, nakonec to dopadne asi tak, že pálivé lečo bude mít manžel (on ty ostré chutě miluje) a my ostatní to nepálivé, které jsem zavařovala druhý den, naštěstí ze sladkých paprik. Nebo pálivé budu po troškách přidávat třeba pod maso na přírodno.

 

lidu*
hodnocení

0x

právě se mi stalo to stejné, co tobě. Přidala jsem do téměř hotového leča (bez vajíčka) cuketu a mrkev a ještě povařila. Je to o 50% lepší a jíst se to dá. Přidaná vajíčka taky hodně zmírní. Předtím jsem akorát prskala, slzela a smrkala z každý lžíce*zed* . A muž mi má za chvíli přijít z práce na oběd, to by byl tanec *vezen*:-D Už takhle na mě bude valit oči..*ee* A to doslova! *haha*

 

andreaaa
hodnocení

0x

Ahojte, mne muj poradil vykrojit to jadro aj s zilkama a pak pod teplu vodu prodrhnut trochu tu papriku a ostrost sa snizila tak o 80% procent.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]