Nejste přihlášen/a.
Tak jsem si pěkně naběhla, když mne zelinář ujistil, že papriky, které kupuju, nepálí. Až jsem vyrobené lečo dala zavařovat, vylízla jsem zbytky z hrnce a s hrůzou zjistila, že lečo pálí jak čert. Dá se to nějak zmírnit, až z této "dobroty" budu chtít něco vařit nebo to mám rovnou hodit po...no asi po tom zelinářovi ? Dík předem za rady.
Dobrý den. Pálivé papriky. Před použitím paprik, vybereme zrníčka, rozkrojíme a mírně posolíme, necháme odpočinout, papriky opláchneme, tím se pálivost zmírní a paprika se dá použít k jídlu.
Když už z pálivé papriky, uděláme jídlo, které nejde konzumovat, je dobré zmrazit jen malé porce. Do malých porcí ostrého jídla, přidáme před použitím, nakrájená, uvařená vajíčka. Jako přílohu použijeme, uvařené brambory ve slupce, které nakrájíme a necháme jídlo rozležet. Vajíčka a brambory, hodně ostrosti vezmou. Je dobré vyzkoušet na jedné porci, zda Vám jídlo, bude chutnat. Jen můj názor.
právě se mi stalo to stejné, co tobě. Přidala jsem do téměř hotového leča (bez vajíčka) cuketu a mrkev a ještě povařila. Je to o 50% lepší a jíst se to dá. Přidaná vajíčka taky hodně zmírní. Předtím jsem akorát prskala, slzela a smrkala z každý lžíce . A muž mi má za chvíli přijít z práce na oběd, to by byl tanec
Už takhle na mě bude valit oči..
A to doslova!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.