Jak zmírnit pálivost paprik v jídle?

Od: Datum: 11.08.12 17:54 odpovědí: 7 změna: 28.08.12 11:54
avatar

Tak jsem si pěkně naběhla, když mne zelinář ujistil, že papriky, které kupuju, nepálí. Až jsem vyrobené lečo dala zavařovat, vylízla jsem zbytky z hrnce a s hrůzou zjistila, že lečo pálí jak čert. Dá se to nějak zmírnit, až z této "dobroty" budu chtít něco vařit nebo to mám rovnou hodit po...no asi po tom zelinářovi *zed*? Dík předem za rady.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.08.12 18:13
 
avatar

Nastrouhejte tam bramboru. Mělo by to pálivost zmírnit.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 11.08.12 18:24
 
avatar

Taky se mi to stalo, lečo se nedalo vůbec jíst *ee*... zamrazila jsem si malé porce a budu je přidávat do gulášů :)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 11.08.12 19:49
 
avatar

Dělám lečo s cuketou a je to výborné - jemnější. Tak třeba až na něj dojde, napřed ošolíchat cuketu a pak do ní frknout to lečo. Jak to máte s vajíčky? Jestli je dodáváte až dodatečně (vůbec netuším, jak se zavařuje lečo :-D), ledacos z té pálivosti taky seberou.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: viky®
Datum: 11.08.12 20:13
 
avatar

Dobrý den. Pálivé papriky. Před použitím paprik, vybereme zrníčka, rozkrojíme a mírně posolíme, necháme odpočinout, papriky opláchneme, tím se pálivost zmírní a paprika se dá použít k jídlu. ;)

Když už z pálivé papriky, uděláme jídlo, které nejde konzumovat, je dobré zmrazit jen malé porce. Do malých porcí ostrého jídla, přidáme před použitím, nakrájená, uvařená vajíčka. Jako přílohu použijeme, uvařené brambory ve slupce, které nakrájíme a necháme jídlo rozležet. Vajíčka a brambory, hodně ostrosti vezmou. Je dobré vyzkoušet na jedné porci, zda Vám jídlo, bude chutnat. Jen můj názor.

 
Datum: 11.08.12 20:26
 
avatar

Pálivý pokrm se dá zmírnit pokapáním citronem. Už je to dávno, co můj bývalý manžel získal tuto zkušenost v Indii. Vím, že jsme to pak několikrát zkoušeli a že to na různé koření fungovalo. Jestli i na pálivé papriky, nevím. Zkuste.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 16.08.12 09:04
 
avatar

Děkuji za všechny rady, nakonec to dopadne asi tak, že pálivé lečo bude mít manžel (on ty ostré chutě miluje) a my ostatní to nepálivé, které jsem zavařovala druhý den, naštěstí ze sladkých paprik. Nebo pálivé budu po troškách přidávat třeba pod maso na přírodno.

Od: lidu*
Datum: 28.08.12 11:54
 

právě se mi stalo to stejné, co tobě. Přidala jsem do téměř hotového leča (bez vajíčka) cuketu a mrkev a ještě povařila. Je to o 50% lepší a jíst se to dá. Přidaná vajíčka taky hodně zmírní. Předtím jsem akorát prskala, slzela a smrkala z každý lžíce*zed* . A muž mi má za chvíli přijít z práce na oběd, to by byl tanec *vezen*:-D Už takhle na mě bude valit oči..*ee* A to doslova! *haha*

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.