Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opuchnuté levé víčko včelím bodnutím

Od: mojlajs odpovědí: 7 změna:
Asi před 4 hod. me píchla včela přímo na levé víčko.Za tu dobu to děsně opuchlo a na levé oko vůbec nevidím.Kdy mi to splaskne?Nic na to nedávám.Budu moct zítra normálně do školy,bez toho,abych vypadala jako Žižka?:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

asi bylo vhodné opatrně (přes hadr) ledovat. já bych doporučoval vyrazit na pohotovost. s očima bych si nezahrával!

doplněno 09.05.13 19:41:

tak pokud je matka zdravotní sestra, považuji za bezpředmětné se ptát tady... ta by měla vědět!

mojlajs
hodnocení

Ja to ledovala snad dvě hodiny.Vytáhla jsem asi všechnu zeleninu a maso z mražáku:D..Děda říkal,at zkusím nalít na hadříkk horké mléko,tak jsem to taky zkusila Ale i tak to spuchlo...Mamka je zdravotní sestra(říkala,že to samo spadne).Já bych jen potřebovala vědět asi tak kdy...

ohneta*
hodnocení

0x

No pokud víčko už víc nenapuchá, tak bych na pohotovost nechodil. Opatrně ledovat přes kapesník a vzít si antihistaminikum (Claritin, Zyrtek, Dithyaden). Zítra víčko ještě nebude OK, ale pozvolna bude odpuchat.

sebod*

Fenistyl doma nemáš? Ten také pomáhá.

mojlajs
09.05.13 20:25
hodnocení

Nemám ... :(

Souhlasím s 2masoni. Tvoje matka je zdravotní sestra. Ta by měla vědět zcela určitě, že včelí píchnutí není jen tak. A ještě ke všemu do očního víčka.Něco se mi na tom nezdá. Dědečkova rada je také podivná. Můžeš mít totiž i alergii na jakékoliv píchnutí hmyzem, natož včelou a to skutečně není žádná legrace. Sama tím trpím a vím, o čem mluvím. Zrovna dnes jsem si byla pro lék, který je však na lékařský předpis. Jmenuje se to "Aerius 5mg". Jakmile si ho nevezmu, do rána mám velký problém. kolem píchnutí to oteče neskutečným způsobem, udělají se mokvající puchýřky a bolí to. já bych si s tím vůbec nezahrávala. Vůbec si nedovedu představit, že by mne něco píchlo víčka oka. Nevzat ten lék, tak asi oslepnu. Já tomu nevěřím.

doplněno 09.05.13 21:02:

Tedy nevěřím tomu, že Tvoje matka reaguje způsobem, který píšeš.

hm*
hodnocení

0x

Babská rada je přiložit cibuli. Ale co nejdřív, nejlépe okamžitě. Ovšem u oka - nevím, nevím. Teď už je to ale stejně k ničemu. Měla sis k doktorovi dojít. Jsem přesvědčen, že zítra bude teprve pomalu splaskávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]