Nejste přihlášen/a.
Je to divné, ale nevím jak si oholit nohy tak, aby byly opravdu úplně hladké. Když si je oholím, nikdy to není úplně 100%.Navíc chloupky hrozně rychle rostou a už drhý den po oholení mám jemné "strniště". Co s tím?jak to správně holit?
(Epilátor nemám takže těmito radami mi nepomůžete, ikdyž zajímalo by mě jak tyhle přístroje fungují protože když jsem to kdysi zkoušela tak to nešlo, vzalo to každý 10tý chlup)
Já osobně jsem epilátor použil jen jednou, půjčila mi ho kamarádka na vyzkoušení a nikdy mi nic neoholil. Je to nespolehlivé a navíc se člověk musí hodně soustředit a zabere to spoustu času. Sice je efekt trochu delší, než když si oholím nohy žiletkou, ale epilátorem je to mnohem mnohem pracnější. Poradím ti svůj způsob.
Při holení žiletkou se chloupků nikdy úplně nezbavíš. Vlasntně je jenom seřízneš do stejné roviny jako je kůže, takže kořen tam zůstane. Kup si nějaký gel na holení, pořídíš ho tak do 100kč. Než si začneš holit nohy, pořádně si je opláchni vodou, pokud se budeš při sprchování i mydlit mýdlem nebo sprchovým gelem, počkej s tím až po holení. Jak budeš mít nohy opláchnuté vodou, dej si na prsty (nejlépe tvé lepší ruky a na ukazováček s prostředníčkem) trochu gelu, nebo prostě tolik, abys tam měla vrstvu, která ti vyhovuje (musíš vyzkoušet). Pro mě osobně je lepší trochu silnější. Potom už stačí jen jezdit žiletkou a "sundávat dolů" gel. Neboj se pruh, který jsi oholila, přejet ještě jednou, podruhé, potřetí, klidně i začít na druhé straně. Vždy tlačit ze začátku více a pak méně, aby ses nepoškrábala, ale to musíš vyzkoušet, protože některé žiletky jsou ostřejší a jiné méně, tak podle toho tlačit víc a míň. Po oholení opět důkladně opláchnout vodou a pak, když vylezeš z vany nebo ze sprchy, pod světlem nohy zkontrolovat a případné chloupky ještě oholit (stačí jen žiletku namočit trochu do vody, jen hlavici samozřejmě). Pak by mělo oholení pár dní vydržet, než zase povyroste. Ale oholení žiletkou je sice méně pracné, ale zato méně vydrží. Tak už to je, takže se musíš naučit co a jak - někomu více vyhovuje gel, někdo to zvládne jen s vodou,.. to je různé a u každého jiné. Vyzkoušej, a uvidíš.
Hodně štěstí.
Souhlasím. Ještě doplním, že doporučuji zainvestovat do kvalitní žiletky. Ty jednorázové nejsou nic moc ani ty nejdražší. Nejvíc se mi osvědčil Gillette Venus. Má výkyvnou hlavici a několik ostří. Náhradní hlavice jsou trošku dražší, ale vydrží mi skutečně hodně dlouho ostré (několik měsíců) a to se holím často a na dost velké ploše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.