Nejste přihlášen/a.
Kdo mi poradí ,co pomáhá na migrénu.Nechci jen do sebe rvát prášky.Nemám ji často ale pokud přijde tak to stojí za to.
Pokud máte nějakou auru (předzvěst) migrény jako třeba výpadky zorného pole světelné záblesky, necitlivost některých částí těla, pak v této fázi zabere ještě silný prášek (třeba Panadol extra nebo 600 Ibalgin). Pokud máte migrénu bez varování, tak se určitě obraťte na neurologa, dnes je už nová generace prášků proti migrénám, které skutečně zabírají a léčí a nejen tlumí bolest. Trpím s vámi, důvěrně migrény znám, je to hrozný fujtajksl, když jsem to měla prvně, myslela jsem že mám mrtvici a umírám.
Dříve jsem mívala migrény velmi silné a docela časté, třeba jednou za dva měsíce, ale když přišla, bylo to opravdu něco. Silná bolest hlavy v jednom místě, rozmazané vidění, ale jen v části jednoho oka,...musela jsem navštívit neuroložku, ta mi řekla, že s příchodem menstruace migrény poleví v intenzitě, to znamená, že jich nebude tolik. Přijde třeba jednou za půl roku nebo i za rok, ale bude silná. Každá migréna mě vždycky zkolí, předepsala mi takový nosní sprej, ale protože mám migrény velmi silné, Ibalgin mi na ně nikdy nezabere, stejně jako Paralen, a vždycky ho pak vyzvracím. Nosní sprej je sice na chuť (když se dostane k jazyku) velmi nechutný, ale opravdu zabírá. Přesně, jak píše kapkanadeje, nejlepší je jít někam do tmy, lehnout si a zatáhnout žaluzie, morký ručník nebo žínku na hlavu a snažit se usnout a zaspat to. Mě to vždycky pomůže a pak už je mi dobře.
Zkuste se poradit s nějakým neurologem nebo neuroložkou, pokud vám normální prášky na bolest jako Ibalgin nebo Paralen nezabírají. Předepíše vám různě silné druhy a co vám zabere, na to si zvyknete a bude to.
Přeji vám hodně dní bez migrén - je to opravdu síla.
Dobrý den.
Tak vítejte do klubu trpících migrénou. Migrénu je třeba zastavit ještě než se "rozjede". Poznáte ji tzv. aurou, únavou, slabostí, závratí, hlava začíná postupně bolet většinou kolem oka, nebo polovina hlavy. U každého je to samozřejmě jinak. Už v tomto okamžiku je třeba vzít si prášek. Mě zabírá jedině Rosemig (předpis od neurologa). Někdy pomůže také Brufen 400 (bílá tableta -bez předpisu.
Jinak 5 T : ticho, teplo, tma,tekutiny,tlumení bolesti
Myslím, že při migréně je vhodné prášek si vzít, netrpět zbytečně. Pokud nezastavím migrénu včas, jsem tři dny nepoužitelná.
Migrénu může vyvolávat změna počasí, stres, únava, hluk, některé pachy nebo vůně(např.těžké parfémy), hormonální antikoncepce. Dále některé potraviny. ( u mě například citrusové ovoce, zrající sýry).
Rozhodně doporučuji vyšetření u neurologa, budou-li se migrény stupňovat.
Přeji Vám co nejvíce dnů bez migrény
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.