Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu jít na svatbu v riflové sukni a košili?

Od: aranka* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

jsme pozváni na svatbu, ovšem já nikoho s těch lidí neznám - pozvání dostal přítel. Přítel jde v tesilových kalhotách a košili já mám pouze černé šaty bez ramínek nad kolena a riflovou sukni. Myslíte si, že je nevhodné jít v riflové sukni, bílé košili? Děkuji za odpověď

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Ano, je to nevhodné. Džínovina není vhodná pro žádné oficiální události, snad jen na country bále to nevadí. Radím pořídit alespoň jednu společenskou sukni nebo kalhoty.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jestli chcete takhle vyrazit tak jedině na nákup.Dostali jste pozvánku oba ,ne?Už vůbec ne bílou halenku,jedině se vzorkem.

hodnocení

0x

Dobrý den. Aranko, píšete, že pozvání dostal přítel. Tudíž budete jeho doprovod, což je při takovéto příležitosti určitá pocta. Vždycky říkám, že by se měl člověk obléknout do toho, v čem se cítí dobře, aby působil přirozeně. V tomto případě bych ale nevolila riflovou sukni, i kdybych se v ní cítila sebelépe. Zvolila bych elegantnější materiál, než je riflovina. Je to sváteční příležitost, takže by se podle toho měl člověk i obléct. Je to ovšem jen můj názor, Vám přeji, aby se Vám na svatbě líbilo a vše se vyvedlo.

doplněno 07.08.12 16:54:

Ano, to je mnohem lepší volba.*palec*

aranka*
hodnocení

mary-fashion.cz/...

můžu mít tyhle?

No hurááá,koktejlky,přesně to pravé pro takovou příležitost;)K tomu nezapomeňte volit pěkné doplňky,korálky či jiná bižuterie a také pěknou kabelku,hodilo by se třeba psaníčko a samozřejmě botičky na kramflíčku.Nezapomeňte na sáčko,aby jste nezmrzla,toto léto je poněkud podivnééé:D

doplněno 07.08.12 19:55:

A navíc,teď jsem si všimla,že přímo ve vašem odkazu na ty šatičky jest doslova psáno:"Vhodné na svatby,promoce,a další společenské události,takže směle do nich budete kočka:-P

iz*

Doplníte-li šaty např. bolerkem, samotné se podle mne hodí tak do baru.

doplněno 07.08.12 20:42:

Mně ty šaty přijdou vhodné buď - jak píši výše - do baru nebo pro lehčí děvu. Na svatbu bych je nevzala ani omylem.

Ovšem už jsem starší generace, takže se na společenské události dívám jinak než dnešní generace.

figurek*
hodnocení

0x

Nejlepší by bylo položit vaši otázku přímo nevěstě. My jsme měli svatbu ve sportovním klubu. Kdo chtěl, hrál golf nebo kuželky, případně kulečník a podobně, oblečení bylo neformální, nevěsta i hosté úplně spokojení.

hodnocení

0x

Tak to by se opravdu nehodilo.Šaty nebo kostýmek by byl vhodnější.

Šatečky z odkazu jsou na takovou akci nevkusné. Jsou sice pěkné,ale působí až moc vyzývavě a sexi. To se hodí spíše na nějakou večeři v nobl restauraci s milencem :)

martinaa*

Nemyslím si, už několik let hostujeme po svatbách a móda se poslední roky dost uvolnila, není třeba mít dlouhé šaty na na zem, podobné koktejlky vídám velmi často. Navíc v tom vedru.. dlouhé šaty bych si taky nevzala. Že bude tazatelka sexy? No a co, když na to má, jen ať se pánové podívají a zaslintají:D

askmenow*
hodnocení

0x

Je to extrémně nevhodné. Vemte si probůh aspoň ty šaty. Nebo si něco kupte. Nebo zůstaňte doma a nedělejte si ostudu a nekažte svatební fotky. Zkuste se mrknout na stránky modnipeklo.cz - tam se oblečení na svatby řeší často.

doplněno 08.08.12 01:02:

K šatům z odkazu:

1) pouze pokud vám nebudou prosvítat bradavky a zároveň vám nebude vidět ani kousek podprsenky, ani "neviditelná ramínka" ... osobně bych byla ještě pro doplnění bolerkem!

dery*
hodnocení

0x

Podle mě je hlavní, abyste nebyla v bílém (to může jen nevěsta...tedy pokud bude mít bílé šaty. Pokud bude mít krémové/šampaň, neměla byste mít krémovou barvu oblečení.). A taky abyste byla tak nějak společensky.

Myslím, že šaty v odkazu jsou vhodné. Teď jsem absolvovala svatbu - klasickou, velkou, měla jsem černou sukni pod kolena a pěkný vínový top bez rukávů s výstřihem "voda" a přesto jsem si připadala nemoderně jako stará mladá :(

Dneska se klidně nosí takové šatičky. Od starších bych si moc radit nenechala - sama mám zkušenost, že ti neznají nic jiného, než kostýmek s halenkou :-P

Pokud i přesto ale váháte, jestli nejsou šaty moc odvážné, zkuste sehnat třeba délku těsně ke kolenům nebo těsně nad - takové by byly asi naprosto ideální. Byla byste oblečená krásně a přesto byste se necítila nesvá, zda nepůsobíte vyzývavě a nevhodně.

jar*
hodnocení

0x

Myslím, že šaty jsou docela dobrá volba pokud do nich máte správnou postavu. Pokud nechcete proti sobě poštvat starší generaci, zvolte ještě sáčko, nebo bolerko, případně širší šál. Doplňte drobnou bižuterií a menší kabelkou, nebo psaníčkem. Vím, že dnešní devčata moc na podpatky nejsou, ale k těmto šatičkám by byly balerínky nevhodné. Přeji hezkou svatbu, kde se budete cítit dobře.

gaucho912*
hodnocení

0x

kombinace by to bila hezka ale na svadbu se to bouzel nahodi ja bych to tedy nezvolila a anbi cerne saty . svadba je slavnostni den a maji se volit vesele barvy zluta , ruzova, fialkova , cervena, atd . no zalezi na tobe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]