Složení: 1/2 staršího chleba, 300 g kabanosu nebo měkkého salámu, 2 cibule, 1 l vývaru z masoxu, česnek, pepř, majoránka, strouhanka Postup: Chleba nakrájíme a namočíme ve vývaru. Když je chleba rozmočený, tak přecedit přes cedník, aby nebylo moc vody. Chleba, cibuli, česnek a salám umlet na masovém strojku, přidat koření a strouhanku, aby vznikla hmota jako na karbanátky. Potom tvoříme karbanátky a smažíme, velice dobré je když karbanátky obalíme jako řízek v trojobalu.
Doba přípravy: 40 min
harry potter*
To zkusim Díky... Včera to ale byla jen trochu vylepšená klasika: 3 vejce, pár deka šunkového salámu nakrájet na kousky, čerstvá pažitka z květináče, česnek, koření (parika červená), trochu Eidamu cihly nastrouhat... Pak už jen zbytky chleba obalit v této směsi a usmažit v oleji Bylo to dobré, nebývá to špatné, ale změna je život a kus chleba zbyde celkem často. Díky, dobrou chuť všem...
nada1*
Dobrý tip díky. Naďa
florencie
Chlebová polévka...moc dobrá...přes noc se dá do hrnečku namočit krajíc chleba do smetany. Druhý den se přidá voda, sůl, kmín...rozmícháme nebo rozmixujeme. zahustíme jíškou. Lze přidat rozšlehané vejce. mňam
Já znám recept od moji babičky.Chleba se nechá namočit,kdyby tam zůstala nějaká voda,odlít a pak jak se dělají klasické bramboráky,přidáš vejce,sůl, pepř,majoránku,česnek,mouku,prostě tak jak když děláš bramborák,jen tam místo brambor máš chleba.A smaží se to taky stejně.Sice jsme to už dlouho nedělali,ale moc nám to vždy chutnalo.Radka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.