Dobrý recept - králík

Od: Datum: 01.02.15 20:18 odpovědí: 9 změna: 02.02.15 13:11
avatar

Dobrý den. Chováme králíky, tudíž máme často králičí maso na talíři. I když se snažím recepty obměňovat, jako např. králík na smetaně, sekanou, na hořčici, na česneku, pečený s bůčkem a když mám náladu ho vykostit, tak i roládu, nebo ptáčky. No, to je asi tak všechno. Máte někdo nějaký dobrý zajímavý recept? Vím, na netu jich je spousta, ale myslím, aby byl vyzkoušený. Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.02.15 20:46
avatar

No, králíky, zde micáky, jsem jeden čas choval. Řízečky z kýtek nemají chybu. Ale z tohoto úžasného hlodavce se dá připravovat skvělá tzv. čína! Nakrájené masíčko pokapat sojovkou a zaprášit škrobem, pak vše ohatit vajíčkem a druhý den hodit do woku (či hlubší pánve) a prudce osmahnout. K tomu lehce nějaké čandičky třeba z jogurtu a nějakého koření, co se doma najde... mlaskačka! *palec*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 01.02.15 21:04
avatar

Nejraděj máme králíka na smetaně (svíčková, na divoko, na paprice), králíka s kořenovou zeleninou, špekem, cibulí- zabalený v alobalu,pečený v troubě . Uzený králík je výborný, naložit jako každé jiné maso na uzení, celé, mladé králíky, pozor na vysušení, je potřeba udit pomalu, nejlepší je jíst rovnou z udírny.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: uska®
Datum: 01.02.15 21:20

U nás vede tento

http://www.kralicifarma.717.c…-peceme/bezkonkurencni-kralik

Jen dám méně oleje, více vody a více kečupu nebo malý rajský protlak.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 02.02.15 12:41
avatar
Ten samy recept jsem taky chtela napsat. Uz jsem ho par lidem doporucila a kazdy se olizoval az za usima .
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.02.15 21:26
avatar

Manželka dělá svíčkovou nebo pečeného s "dietním" bůčkem ,b.knedlík a špenát.Matka kdysi dělala že celé kusydo trojobalu ,usmažila a pak dusila - jako kluk jsemse "téměř" pral o ten trojobal-jak při dušení násaklnul štávou mňam,Pak dělal jen "kytky" ve štávě a těstoviny ,přesně nevím,jen že to dusila podlité vývarem nebo vodou. štávu jen lehce zahuštěnou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.02.15 05:00
avatar

Když jsme chovali králíky, rodina brblala: Zase je k obědu králík!

Je to už asi 10 let, co je nemáme a jak bych si dneska králíčka dala. Na jakýkoliv způsob.

Obalovala jsem ho, pekla s bůčkem, na zelenině, se špenátem, na česneku a majoránce,jako se dělá skopové. Svíčková z králíka taky byla prima. Někdo dělá králíka na paprice, tchyně mojí dcery ho dělá s takovou bílou nakyslou omáčkou, zeť tomu říká "kyselka". To jsem nikdy nedělala.

U nás měl úspěch KRÁLÍK V KEČUPU.

Králíká naporcovat,osolit, opepřit. 2 velké cibule nakrájet na kolečka. Maso naskládat do úzkého vyššího hrnce, jednotlivé vrstvy prokládat cibulí. Vše zalít marinádou:

1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu,1sklenice oleje, 1 lžíce sladké papriky, asi 4 stroužky česneku prolisovat. Dolít vlažnou vodou na objem 1/2 l, dobře promíchat. Maso tím zalít, nechat 1 -2 dny v chladu rozležet,pak upéct. Péct zakryté, občas obracet a podlít malým množstvím vody či vývaru.

Kdo má rád pikantnější,může přidat do marinády pár kapek chilli omáčky. Jinak lze jíst s rýží, bramborem i knedlíkem.

Předek z králíka se k ničemu moc nehodí. Proto jsem z něj dělávala

"RYBÍ" SALÁT Z KRÁLÍKA.

Uvařit předek z králíka, maso obrat od kostí, nakrájet na kostičky.

1 bílý jogurt, 3 menší cibule najemno nakrájet, 1 majolka, 1/2 Moravanky -nakrájet na menší kousky, hořčice, sůl, ocet, cukr, pepř - vše dle chuti a pár kapek worcestru. Vše dobře promíchat, smíchat s masem, 1 den nechat v chladu uležet.

Ohodnoceno: 4x
 
Od: babusa
Datum: 02.02.15 08:06

Jednou před dávnými lety jsem koukala na soutěž "deset stupňů ke zlaté" nebo tak nějak a byl tam pán,co soutěžil o přírodě či zvířatech a vyhrál,potom mluvil o tom,že pěstuje králíky a doma je dělají na sto způsobů a stejně je má rád na tento způsob,co popíšu.A já takhle dělala nejen králíka,když jsme se k němu dostali,ale i kuře.Maso na kousky,ne vcelku,den předem potřít olejem,sůl,pepř.Skládat do kastrolu,prokládat anglickou slaninou,dávám na sebe.Druhý den v kastrolu větším vedle sebe i s tou slaninou pect,málo podliju,přikryté.Ke konci odkrýt,rozkvedlat si vejce se strouhankou/podle toho,kolik toho v kastrolu je/,jedno vejce,asi jedna lžíce strouhanky-Píšu odhadem,aby to vejce se str

ouhankou bylo husté asi jako kapání do polívky.Polít to a zapect.Slaninu shrnu stranou,aby to maso bylo tím polité.Na kousky myslím stehna, přední a zadní zvlášť,ostatní taky na kusy nasekat.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 02.02.15 12:43
avatar
To zni zajimave . .
Ohodnoceno: 0x
 
Od: dako®
Datum: 02.02.15 13:11
avatar

Moc Vám všem děkuji, jste úžasní. Manžel by jedl králíka pořád, ale nám ostatním doma, se už přejedl. Vyzkouším pár receptů od Vás a uvidím, jaký to bude mít úspěch. ;)

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.