Nejste přihlášen/a.
Třeba něco k obědu? Dělali jsme ho pouze na grilu,nemate někdo nějaky osvědčeny recept z patizonu na jiné použiti?
netvrdím, že pořádný steak není o trošičku lepší, ale i z patizonu se dá udělat docela jedlá věc Funguje skoro stejně jako cuketa.
Něco jednoduchého jsou třeba zapečené brambory, ty určitě zvládnete, jenom místo půlky brambor dejte patizon, je šťavnatější a pak se to líp jí.
Pokud máte patizon ve více barevných variantách, tak jsou úžasné i těstoviny (teda, úžasné jsou i s tím klasickým bílým, ale když přidáte ještě žlutý a zelený, tak je to i hezky barevné). Patizon na kostičky (optimálně 1,5*1,5 a všechny naprosto stejné - je to úplně jedno, jak jsou velké, ale tahle velikost je tak nejlepší). Lehce osmahnout cibulku na másle či sádle, hodit na to patizon, osolit a nechat chviličku dusit (přidat nějaké koření dle chuti - jde přidat i třeba půl kosty bujonu). Pak přidat smetanu či mléko (smetana je lepší), jeden tavený sýr a nechat vařit, až to změkne (ne rozblemcat, opravdu jenom změknout - stačí, aby se sýr spojil se smetanou). Je to rychlovka, za deset minut máte oběd či večeři. No a tímhle polít vrtulky, špagety, prostě cokoliv. Pokud zbyde, dá se dodlabat k večeři studené třeba s chlebem.
Pokud máte radši červené omáčky, místo smetany jde pochopitelně udělat i s rajčaty či protlakem.
Jo a zapoměl jsem, pro masožravce se po cibulce dá třeba opéct kus špekáčku, aby to bylo hezky barevné, nebo nějaké maso, prostě klasická omáčka na těstoviny
Pro začátek by mohlo stačit, tak dobrou chuť
1.Klasika - obalit v trojobalu jako řízek a osmažit.
2.Na grilu - posypat oreganem, pepřem, potřít česnekovým olejem.
3.Vydlabat, naplni směsí sýra, šunky, cibulky (apod) a zapéct.(další variace s mletým masem)
4.Nakrájet na kostičky, osmažit cibulku, přidat patizon, rajčata, pepř, sůl, kousek anglické slaniny a podávat s jasmínovou rýží.
5. Nakrájet na kostičky, přidat podušené žamipiony, zalít vejcem a připravit jako omeletu. Podávat se zeleninovou oblohou.
Patison je podobný cuketě. Jde přidat do leča, čína je s ním dobrá, zapéct. Posypat kořením, bazalkou a ogrilovat, nebo opéct na pánvi. Dělala jsem s ním i buchtu, jako s cuketou. Restnout na kostičky na másle s mrkví a kukuřicí, trochu česnek. koření a je to vynikající příloha.
doplněno 06.08.12 19:53:Ještě jsem si vzpomněla na rychlou pomazánku. Nastrouhat patison, pomazánkové máslo, nastrouhaný eidam,dochutit kořením a přidat pažitku, nebo směs bylinek, když máte rádi. Může se přidat i kousek šunky, či salámu, ale nemusí být. Jinak ještě bramborák normální, nebo v troubě,tzv. cukeťák, ten je moc dobrý teplý i studený. Mrkněte na toprecepty.cz tam je receptů s cuketpo, či patisonem spousta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.