Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co připravit z patizonu?

Od: mija* odpovědí: 8 změna:

Třeba něco k obědu? Dělali jsme ho pouze na grilu,nemate někdo nějaky osvědčeny recept z patizonu na jiné použiti?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

netvrdím, že pořádný steak není o trošičku lepší, ale i z patizonu se dá udělat docela jedlá věc :) Funguje skoro stejně jako cuketa.

Něco jednoduchého jsou třeba zapečené brambory, ty určitě zvládnete, jenom místo půlky brambor dejte patizon, je šťavnatější a pak se to líp jí.

Pokud máte patizon ve více barevných variantách, tak jsou úžasné i těstoviny (teda, úžasné jsou i s tím klasickým bílým, ale když přidáte ještě žlutý a zelený, tak je to i hezky barevné). Patizon na kostičky (optimálně 1,5*1,5 a všechny naprosto stejné :) - je to úplně jedno, jak jsou velké, ale tahle velikost je tak nejlepší). Lehce osmahnout cibulku na másle či sádle, hodit na to patizon, osolit a nechat chviličku dusit (přidat nějaké koření dle chuti - jde přidat i třeba půl kosty bujonu). Pak přidat smetanu či mléko (smetana je lepší), jeden tavený sýr a nechat vařit, až to změkne (ne rozblemcat, opravdu jenom změknout - stačí, aby se sýr spojil se smetanou). Je to rychlovka, za deset minut máte oběd či večeři. No a tímhle polít vrtulky, špagety, prostě cokoliv. Pokud zbyde, dá se dodlabat k večeři studené třeba s chlebem.

Pokud máte radši červené omáčky, místo smetany jde pochopitelně udělat i s rajčaty či protlakem.

Jo a zapoměl jsem, pro masožravce se po cibulce dá třeba opéct kus špekáčku, aby to bylo hezky barevné, nebo nějaké maso, prostě klasická omáčka na těstoviny :)

Pro začátek by mohlo stačit, tak dobrou chuť

 

ron*
hodnocení

3x

1.Klasika - obalit v trojobalu jako řízek a osmažit.

2.Na grilu - posypat oreganem, pepřem, potřít česnekovým olejem.

3.Vydlabat, naplni směsí sýra, šunky, cibulky (apod) a zapéct.(další variace s mletým masem)

4.Nakrájet na kostičky, osmažit cibulku, přidat patizon, rajčata, pepř, sůl, kousek anglické slaniny a podávat s jasmínovou rýží.

5. Nakrájet na kostičky, přidat podušené žamipiony, zalít vejcem a připravit jako omeletu. Podávat se zeleninovou oblohou.

 

arakain77*
hodnocení

2x

No a úplně nejlepší je v kachně.To se veme 1,kachna nejlépe hladová,patizon,šrot,řepa,brambory,kopřivy.Kromě kachny se všechno namele najemno,dá se to ke kachně,ta to sežere a pak se sní ta kachnička s patizonem.

 

itan71*
hodnocení

2x

*vtip*Patizon,plátek sýra a obalit jako řízek.*palec*Mňam,mňam,mňam,mňam,mňam*ua*

doplněno 06.08.12 20:29:

*ua**andel* Děkuji za hodnocení*hej**pusa*

 

hodnocení

2x
avatar atrama

Patison je podobný cuketě. Jde přidat do leča, čína je s ním dobrá, zapéct. Posypat kořením, bazalkou a ogrilovat, nebo opéct na pánvi. Dělala jsem s ním i buchtu, jako s cuketou. Restnout na kostičky na másle s mrkví a kukuřicí, trochu česnek. koření a je to vynikající příloha.

doplněno 06.08.12 19:53:

Ještě jsem si vzpomněla na rychlou pomazánku. Nastrouhat patison, pomazánkové máslo, nastrouhaný eidam,dochutit kořením a přidat pažitku, nebo směs bylinek, když máte rádi. Může se přidat i kousek šunky, či salámu, ale nemusí být. Jinak ještě bramborák normální, nebo v troubě,tzv. cukeťák, ten je moc dobrý teplý i studený. Mrkněte na toprecepty.cz tam je receptů s cuketpo, či patisonem spousta.

 

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Obalit jako řízek a usmažit... I když mě patizon nikdo nevychválí ;)

suchy*

My je nakládáme do okurkového nálevu,popř s kouskem feferonky a je to lahoda a navíc ozdoba.San´mozřejně sklízíme maličké ještě měkké plody-cca 3-4 cm v průměru,popř o trochu větší se rozkrojí na půlky nebo čtvrtky.

 

hahanaj*
hodnocení

0x

oloupnout a nakrájet do číny ,do rizota, do těstovin ,

chutná plněný mlet´ým masem - které pěkně pikantně okořením

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]