Nejste přihlášen/a.
Třeba něco k obědu? Dělali jsme ho pouze na grilu,nemate někdo nějaky osvědčeny recept z patizonu na jiné použiti?
netvrdím, že pořádný steak není o trošičku lepší, ale i z patizonu se dá udělat docela jedlá věc
Funguje skoro stejně jako cuketa.
Něco jednoduchého jsou třeba zapečené brambory, ty určitě zvládnete, jenom místo půlky brambor dejte patizon, je šťavnatější a pak se to líp jí.
Pokud máte patizon ve více barevných variantách, tak jsou úžasné i těstoviny (teda, úžasné jsou i s tím klasickým bílým, ale když přidáte ještě žlutý a zelený, tak je to i hezky barevné). Patizon na kostičky (optimálně 1,5*1,5 a všechny naprosto stejné
- je to úplně jedno, jak jsou velké, ale tahle velikost je tak nejlepší). Lehce osmahnout cibulku na másle či sádle, hodit na to patizon, osolit a nechat chviličku dusit (přidat nějaké koření dle chuti - jde přidat i třeba půl kosty bujonu). Pak přidat smetanu či mléko (smetana je lepší), jeden tavený sýr a nechat vařit, až to změkne (ne rozblemcat, opravdu jenom změknout - stačí, aby se sýr spojil se smetanou). Je to rychlovka, za deset minut máte oběd či večeři. No a tímhle polít vrtulky, špagety, prostě cokoliv. Pokud zbyde, dá se dodlabat k večeři studené třeba s chlebem.
Pokud máte radši červené omáčky, místo smetany jde pochopitelně udělat i s rajčaty či protlakem.
Jo a zapoměl jsem, pro masožravce se po cibulce dá třeba opéct kus špekáčku, aby to bylo hezky barevné, nebo nějaké maso, prostě klasická omáčka na těstoviny ![]()
Pro začátek by mohlo stačit, tak dobrou chuť
1.Klasika - obalit v trojobalu jako řízek a osmažit.
2.Na grilu - posypat oreganem, pepřem, potřít česnekovým olejem.
3.Vydlabat, naplni směsí sýra, šunky, cibulky (apod) a zapéct.(další variace s mletým masem)
4.Nakrájet na kostičky, osmažit cibulku, přidat patizon, rajčata, pepř, sůl, kousek anglické slaniny a podávat s jasmínovou rýží.
5. Nakrájet na kostičky, přidat podušené žamipiony, zalít vejcem a připravit jako omeletu. Podávat se zeleninovou oblohou.
Patison je podobný cuketě. Jde přidat do leča, čína je s ním dobrá, zapéct. Posypat kořením, bazalkou a ogrilovat, nebo opéct na pánvi. Dělala jsem s ním i buchtu, jako s cuketou. Restnout na kostičky na másle s mrkví a kukuřicí, trochu česnek. koření a je to vynikající příloha.
doplněno 06.08.12 19:53:Ještě jsem si vzpomněla na rychlou pomazánku. Nastrouhat patison, pomazánkové máslo, nastrouhaný eidam,dochutit kořením a přidat pažitku, nebo směs bylinek, když máte rádi. Může se přidat i kousek šunky, či salámu, ale nemusí být. Jinak ještě bramborák normální, nebo v troubě,tzv. cukeťák, ten je moc dobrý teplý i studený. Mrkněte na toprecepty.cz tam je receptů s cuketpo, či patisonem spousta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.