Co připravit z patizonu?

Od: Datum: 06.08.12 06:49 odpovědí: 8 změna: 06.08.12 19:47

Třeba něco k obědu? Dělali jsme ho pouze na grilu,nemate někdo nějaky osvědčeny recept z patizonu na jiné použiti?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.08.12 06:56
 
avatar

Obalit jako řízek a usmažit... I když mě patizon nikdo nevychválí ;)

 
Od: suchy*
Datum: 06.08.12 08:16
 

My je nakládáme do okurkového nálevu,popř s kouskem feferonky a je to lahoda a navíc ozdoba.San´mozřejně sklízíme maličké ještě měkké plody-cca 3-4 cm v průměru,popř o trochu větší se rozkrojí na půlky nebo čtvrtky.

 
Datum: 06.08.12 07:31
 

netvrdím, že pořádný steak není o trošičku lepší, ale i z patizonu se dá udělat docela jedlá věc Funguje skoro stejně jako cuketa.

Něco jednoduchého jsou třeba zapečené brambory, ty určitě zvládnete, jenom místo půlky brambor dejte patizon, je šťavnatější a pak se to líp jí.

Pokud máte patizon ve více barevných variantách, tak jsou úžasné i těstoviny (teda, úžasné jsou i s tím klasickým bílým, ale když přidáte ještě žlutý a zelený, tak je to i hezky barevné). Patizon na kostičky (optimálně 1,5*1,5 a všechny naprosto stejné - je to úplně jedno, jak jsou velké, ale tahle velikost je tak nejlepší). Lehce osmahnout cibulku na másle či sádle, hodit na to patizon, osolit a nechat chviličku dusit (přidat nějaké koření dle chuti - jde přidat i třeba půl kosty bujonu). Pak přidat smetanu či mléko (smetana je lepší), jeden tavený sýr a nechat vařit, až to změkne (ne rozblemcat, opravdu jenom změknout - stačí, aby se sýr spojil se smetanou). Je to rychlovka, za deset minut máte oběd či večeři. No a tímhle polít vrtulky, špagety, prostě cokoliv. Pokud zbyde, dá se dodlabat k večeři studené třeba s chlebem.

Pokud máte radši červené omáčky, místo smetany jde pochopitelně udělat i s rajčaty či protlakem.

Jo a zapoměl jsem, pro masožravce se po cibulce dá třeba opéct kus špekáčku, aby to bylo hezky barevné, nebo nějaké maso, prostě klasická omáčka na těstoviny

Pro začátek by mohlo stačit, tak dobrou chuť

Ohodnoceno: 3x
 
Od: ron*
Datum: 06.08.12 07:49
 

1.Klasika - obalit v trojobalu jako řízek a osmažit.

2.Na grilu - posypat oreganem, pepřem, potřít česnekovým olejem.

3.Vydlabat, naplni směsí sýra, šunky, cibulky (apod) a zapéct.(další variace s mletým masem)

4.Nakrájet na kostičky, osmažit cibulku, přidat patizon, rajčata, pepř, sůl, kousek anglické slaniny a podávat s jasmínovou rýží.

5. Nakrájet na kostičky, přidat podušené žamipiony, zalít vejcem a připravit jako omeletu. Podávat se zeleninovou oblohou.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: hahanaj*
Datum: 06.08.12 08:15
 

oloupnout a nakrájet do číny ,do rizota, do těstovin ,

chutná plněný mlet´ým masem - které pěkně pikantně okořením

 
Datum: 06.08.12 11:28
 
avatar

No a úplně nejlepší je v kachně.To se veme 1,kachna nejlépe hladová,patizon,šrot,řepa,brambory,kopřivy.Kromě kachny se všechno namele najemno,dá se to ke kachně,ta to sežere a pak se sní ta kachnička s patizonem.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: itan71*
Datum: 06.08.12 12:23
 

*vtip*Patizon,plátek sýra a obalit jako řízek.*palec*Mňam,mňam,mňam,mňam,mňam*ua*

doplněno 06.08.12 20:29:

*ua**andel* Děkuji za hodnocení*hej**pusa*

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.08.12 19:47
 
avatar

Patison je podobný cuketě. Jde přidat do leča, čína je s ním dobrá, zapéct. Posypat kořením, bazalkou a ogrilovat, nebo opéct na pánvi. Dělala jsem s ním i buchtu, jako s cuketou. Restnout na kostičky na másle s mrkví a kukuřicí, trochu česnek. koření a je to vynikající příloha.

doplněno 06.08.12 19:53:

Ještě jsem si vzpomněla na rychlou pomazánku. Nastrouhat patison, pomazánkové máslo, nastrouhaný eidam,dochutit kořením a přidat pažitku, nebo směs bylinek, když máte rádi. Může se přidat i kousek šunky, či salámu, ale nemusí být. Jinak ještě bramborák normální, nebo v troubě,tzv. cukeťák, ten je moc dobrý teplý i studený. Mrkněte na toprecepty.cz tam je receptů s cuketpo, či patisonem spousta.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.