Nejste přihlášen/a.
Hezký den. Nevím jestli se to tady již probíralo tak se stejně zeptám. Hodně spolužáků a kluků v mém věku (je mi 16) má podpaží zcela bez chlupů tak přemýšlím jestli bych se měl taky připojit... Ještě jsem si chlupy vůbec nikdy neholil tak nevím jestli je to dobrý nápad nebo jak se na to dívají jiní lidé a zejména holky. Ty chlupy v podpaží jsou takové hnědo-černé a jsou někdy vidět i když mám připaženo tak nevím jak na to pohlížejí ostatní. A nevím taky co by řekli rodiče a jak to udělat... Můžete mi říct váš názor? Děkuji
Za sebe musím říct, že si teď nedokážu představit nic víc asexuálního, než strniště v podpaží u kluka. A aby si předešel strništi, musel by ses holit často (minimálně jednou za dva dny) - a chce se ti? Já být tebou, tak se na to asi vykašlu a jsem ráda, že nejsem holka a nemusím to moc řešit. U chlapa mi chlupy v podpaží určitě nevadí. Naopak, kdyby mi přítel řekl, že se oholí, asi bych z toho nadšená nebyla. Chci vedle sebe chlapa, ne holého chlapečka. Pokud by to však byla jeho volba, pak bych to respektovala a nevadilo by mi to. Ale je mi 21, takže ti nemůžu na 100% říct, jak to berou dívky ve tvém věku. Myslím si, že každá preferuje trošku něco jiného, bude to tak půl na půl. Rozhodně si však myslím, že rozumné holce nebude vadit ani jedna varianta a budou ji zajímat úplně jiné věci
Jsem holka. Můj názor: CHLAPI, HOLTE SE. Chci vidět tělo, ne houští, chci se moct přitulit bez toho, aby mě nějaké ulepené chuchvalce šimraly, nechci se lekat, když zvednete ruku.
Navíc se vám antiperspirant dostane na kůži a bude účiněji bránit pocení.
Zkuste to. Maximálně vám to nebude vyhovovat a necháte to dorůst (chvíli to bude píchat, ale pak to bude ok, až to povyroste).
Rodičům nic neříkej, je to tvoje tělo. Když si všimnou, řekni, žes to chtěl zkusit.
Na poprvé doporučuji nejprve zastřihnout, pak oholit žiletkou, kratší se holí lépe. Normálně naneste pěnu na holení a oholte. Otázka minuty.
Mě jako holce se chlupy v podpaží u kluků nelíbí. Přítel se holí již výše zmíněným strojkem na vlasy,není to hladké,ale chloupky jsou minimální.Je mi to jako partnerce příjemnější a i on si pochvaluje na méně pocení a lepší hygienu. Co se týká rodičů,tak by neměli mít nic proti, a pokud jim řekneš, že je ti to příjemnější, kor teď v létě,musí to pochopit. Za zkoušku nic nedáš a narůst to může vždycky
K chlapům to ochlupení taknějak patří a doba ho zatím více méně respektuje, příroda by si to qle nevymyslela, kdyby to k něčemu nebylo...na druhou stranu, pokud se více potíš nebo často sportuješ, je určitě vhodné si ochlupení holit. Je to estetičtější a hygieničtější, člověk pak méně zavání.
Díky. Já bych právě i řekl že se možná potím víc... někdy je to pak v podpaží takové upatlané nebo jak to říct a možná i taky trochu cítit Spolužáci nebo kámoši si podpaží pokud vím holí tak proto jsem se ptal jestli se to nějak vyžaduje nebo tak. Nevím tedy jestli bych měl taky nebo je to zcela zbytečné.
Já osobně (19 let) si na léto podpaží holím. Ne úplně žiletkou, jen strojkem na vlasy (nevezme to úplně do hladka a hlavně nepodráždí kůži). Tím stejným strojkem si vlastně i holím vousy, žiletky mi nikdy moc nesedly
Rozhodně se potom potím míň a na "vůni" se to taky dost projeví. V zimě to nějak neřeším
Až na věk bych napsal stejnou odpověď s tím že to strojkem 2x do měsíce +/- vemu i v zimě... ono hlavně pak se stačí jednou umýt a hotovo s břečťanem pod paží to jde hůř...
MINSTRELE plně s tebou souhlasím,jen ta příroda si to určitě nevymyslela ale musíme brát, jak se tvrdí, že pocházíme z opic.Nějaký břečťan jak tady jeden tvrdí že mu pomáhá,ten nemusí každému sednout,každý máme jinou citlivost kůže.Já osobně se cítím jak se potím je mi to nepříjemné(natož co ti ostatní kolem mě) a nejsem proti aby se ten mladý klučina holil a to nejsem puberťák.V dnešní době je to už normální i u kluků.Před dvaceti lety by na něj koukaly jak na nějakého ůchyla.
Děkuji všem Jenom si nejsem teď uplně jist jestli jít do toho nebo ne. Holky +- v mém věku nebo kolem 20ti to tedy vyžadují že jo? Nechci být nějaký outsaider nebo tak nějak
Tílka nosím teď hodně tak to možná je i dost vidět, nevím. Antiperspirant nebo deodorant normálně používám, jenom někdy je to moc nepomůže a stejně je to trochu cítit... Tak teď nevím. A jak často bych si to pak měl holit? Kousat to bude jenom na začátku nebo vůbec? Ještě jednou dík
TOME, být tebou držím se rad holek chceš mít přece holku.NEBO NEJSI.
TOME jak už Ti tady radily jiní ohol a když se nebudeš cítit sám sebou necháš zpět narůstNeměj obavy že si holku nenajdeš to všechno příjde vím očem píši taky jsem měl kdysi tolik let jako Ty.
TOME, chceš být IN, tak se holit,holit,holit,holit,holit
Lidičky,
používejte rozum. Kdyby příroda chtěla, aby jsme se nepotili v podpaží, tak nám tam neudělá potní žlázy. Takže omezovat pocení antiperspirantem je proti přírodě, a tím pádem nezdravé. A jestli Vám výrobci antiperspirantů tvrdí v raklamách něco jiného, tak to dělají JEN a JEN pro prachy. Takže za mně: Neholit a častěji se mýt. Voda a mýdlo určitě neškodí tolik jako antiperspirant.
Jenze kdyz se omejes a pak vylezes ven do toho paraku tak behem peti minut smrdis jak tchor (aspon u me to tak je) takze nejakej ten picmuch to prebije a byla o tom i debata v televizi a vetsine lidi smrad vadi.
Pokud dodržíš správnou hygienu, tak tvůj pot by neměl nikomu ve tvém okolí páchnout a mnoho žen tato "vůně" přitahuje Co já tak zpozoruji, tak pokud použiju kuličku do podpaží, tak si ten pot vždy svou cestu najde a z jeho postupného uvolňování se stanou "čurky" tekoucí mě po boku
Pokud je fakt pařák, tak žádnej sprej ani gel nepomůže. Vůně je možná tak jen pro pocit sebejistoty.
No a k tématu... Osobně se úplně nevyholuji, pouze si svůj porost jednou začas zastřihnu aby nevylízal všemy směry a přítelkyni se ani úplné vyholení nelíbí.
Tak pokud byste se pečlivě umýval po každém zapocení, tak možná. Pokud ale jdete do práce a podobně, kde možnost umytí není, tak jakmile se zapotíte, pot se začne rozkládat a páchnout - a neznám nikoho, kdo by to takto neměl. Ona vůně chlapa, ta mužná, má pramálo společného s páchnoucím upocencem
A spreje pomohou k tomu, aby člověk aspoň tolik nesmrděl a neobtěžoval tím okolí, protože když v pařáku nastoupí do šaliny někdo, kdo nepoužívá žádný deodorant, je to síla, ačkoli on si myslí opak. Už to tak bývá, že člověk většinou sám sobě nesmrdí, což se nedá říct o jeho okolí.
Aby nedošlo k mýlce ohledně té mužné vůně - když se přítel zpotí u práce, ještě se to dá, chvíli voní mužně. Pokud je v tom propoceném tričku ještě půl dne, tak už to moc sexy není:D
Ne, nelíbí, a převážná většina mých kamarádek (od 19 do asi 35 let), je minimálně pro zastřihávání chlupů, když ne holení. Protože chlupy trčící z tílka jsou vážně nechutné Samozřejmě pokud máš chlupy, tak pot se drží v nich a jak se rozkládá, je to víc cítit. Pokud tam chlupy nejsou, nebo jsou zastřihnuté, pot steče do trička a to se pak dá přebít právě tím antiperspirantem a voňavkou, nebo triko jednoduše převléct
Ale cítit budeš po nějaké době tak jako tak, to je normální
Tak tak, většině se to nelíbí.
Myslím, že i móda velí holit.
A u chlapů, co nosí tílka, z toho vyloženě kvetu. Fakt to nemám ráda!
Jak už tu holky psaly, zkus to, nemáš co ztratit. Pokud ti to bude z nějakého důvodu vadit, necháš to zase dorůst.
Jinak někde výš ses obával, jestli a jak dlouho to štípá. Neštípe ani nepálí to vůbec, tedy oholení. Ohol se večer, nech podpaží uklidnit a ráno až nanes antiperspirant. Hlavně nevymsli nějakou blbost, jako můj kámoš, který si do podpaží plácl vodu po holení :D :D To by asi štípalo až na půdu. Trošku nepříjemné je dorůstání chloupků - když jsou krátké, prostě maličko škrábou. Ale žádný strach. Pokud se rozhodneš se dál holit, vždycky je oholíš a žádné strniště tě škrábat nebude. Pokud by ses je rozhodl "pěstovat" a vrátit se k pralesu, po pár dnech, až povyrostou do větší délky, taky už škrábat přestanou.
Jinak první holení bude pracnější, ale pak to zvládneš během deseti vteřin při sprchování - když se namydlíš.
Zkus to... je to jednoduchá věc, nemáš co ztratit, je to vratná změna... než dny a týdny dumat, jestli jo nebo ne, stihneš to za tu dobu vyzkoušet doslova na vlastní kůži.
doplněno 10.08.12 17:09: K tvým posledním otázkám:
Mě osobně přijde hezčí úplné oholení, než zastřižení. Nedělej toho vědu, do budoucna to můžeš měnit podle toho, co bude preferovat tvá přítelkyně
Na rodiče nedbej (v takovéto drobnosti), je to tvoje tělo, není to žádný razantní zásah, jestli jsou staromódnější, vysvětli jim, proč jsi to udělal a že to vyzkoušíš a uvidíš, co ti sedí.
Holení: to je individuální, záleží na tom, jak často ti to rostě. Pokud chceš zůstat vážně hladký, chce to přejet žiletkou tak obden, to ale přece sám uvidíš.
Hezký den i Vám, Tome. Je to čistě každého věc. Takže záleží jen na Vás, zda chcete nosit "kožich v podpaždí", či tam chcete mít hladko. Zřejmě Vám vadí, jinak byste toto tady neřešil. Tak ten porost prostě shoďte, ať můžete sám porovnat, co Vám vyhovuje víc. Zda "kožich", či vyholení. Konec konců, můžete se opět nechat narůst, když Vám nebude vyhovovat. Nemáte tedy co ztratit. Neváhejte a ten "kožich" odložte. :DA pak sám uvidíte..
Děkuji všem. Tak já to tedy zkusím Uvidíme co řeknou rodiče a tak... a ještě jedna otázka a doopravdy poslední :DJe lepší nebo podle holek hezčí když se to jenom zastříhne nebo úplně oholí? A pokud bych to holil jak často cca - jednou za dva dny nebo týden? Dííííííky
Já rozhodně nedoporučím ale raději zástřih na nějaký ten milimetr, jednak to rychleji doroste, jedna to nezaroste a je to začátku jednodušší... otázka zda a čím se kde holíš, za začátku bych holení vyzkoušel na malinkém prostoru... většinu lidí co znám z můžské populace se po holítku osype... jen doporučení.
Určitě to zkus. V celém světě je to moderní. Já jsem dědek a už to nějakýpátek dělám taky. Dokonce i jinde. Den dva je to nepříjemné, ale pak už jen lepší. A názory typu - Kdyby příroda chtěla... bla bla bla. Na to mohu napsat i jiné příklady. Třeba proč nosíme brýle, boty, triko? Kdyby příroda chtěla ať dobře vidíme, chodíme, nemrzneme, dá nám lepší oči, kopyta a stst. Oholit, vyholit, navonět a s úsměvem na lov. Držím palce!
Ahoj Tome, já bych navrhovala zatím neholit Pak už to budeš muset dělat pravidelně, na což si sice zvykneš, ale proč s tím ještě nepočkat. Co se týče rodičů, možná by bylo dobré si o tom také promluvit s tím rodičem, kterému se raději svěřuješ a říci jim, co máš v plánu. Přeji hodně štěstí
Dobrý den, tak zítra pojedu s kámošema na koupaliště tak jsem to nakonec dnes dopoledne udělal a chlupy v podpaží jsem si oholil Jenom doufám že po mně pak nebodou nějak zírat. Zatím je to v pohodě jenom to trochu svědí. Kdy by to mohlo přestat? A je lepší to dělat nějak pravidelně aby to pak bylo hladký? Dííííík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.