Nejste přihlášen/a.
Ahoj, tohle mě trápí už moc dlouhou dobu, ale až teď jsem se to rozhodla uveřejnit, jelikož si už skutečně nevím rady.
Je mi třináct, jak jste si vyčetli z předmětu, a mám příšerné strie*. To není přece normální! Mamce jsem o tom, i když s těžkým srdcem (rodinné problémy), řekla. Šla jsem s ní k doktorce na kožní, ke které chodím vždycky, když mám třeba nějaké nedostatky na pleti, a podobně.
Na stehnech jsem už předtím měla takové pupínky, dala mi na to mastičku, ale nyní mi jedna jiná doktorka řekla, že právě složení oné mastičky mi strie způsobilo.
Ale když se vrátím k doktorce, která mi tyto "problémy" způsobila... Povídala něco o tom, že za to může můj růst. Prý jsem hodně vyrostla, za což může puberta. S tímhle prohlášením jsme se jakžtakž smířily, opět nám dala nějakou mast a tím to skončilo. Jenže mastička nefunguje! Strie mám pořád, jen malinko zbělily, ale opravdu jen malinko. Pokud to tímhle tempem půjde dál, kam se dostanu? To ty strie budu mít až do padesáti! K doktorce mám jít až za tři měsíce, ale léto je teď, a já se těch hnusných jizviček chci zbavit. Je teplo! Já nechci chodit v džínech a teplácích, aby nikdo ty "ozdoby" na mých nožkách - stehnech - neviděl.
Když ještě byla škola, koukala jsem se na holky v šatně při převlékání. Žádné tohle neměla, na koupališti jsem za tu divnou taky já, na plovárně taktéž. Moc se stydím, mám je už skoro rok... Má s tím někdo - tedy hlavně nějaké žena - zkušenosti? Pomozte, prosím!
*Strie jsou - v mém případě - tlusté jizvy, jenž nevypadají nijak vzhledně...
Ahoj, je mi přes dvacet, v mém okolí má strie spousta holek i kluků. Kamarád na ramenou, kamarádka na stehnech a břiše, jiná kamarádka jen na břiše, další jakoby na zadečku, jeden kamarád po celých zádech, mohla bych jmenovat do nekonečna.
Strie skutečně mohou vzniknout růstem a pokud vím, je to změna nevratná. Něco je možná maličko zmírní, ale z větší části je to tahání peněz z lidí.
Povím ti pár věcí: Strií u svých přátel jsem si NIKDY NEVŠIMLA, i když je vídám v plavkách často, až do chvíle, kdy se kamarádka odmítala s námi jít na výletě koupat. Když se jí další holka ptala proč, svěřila se jí, že kvůli striím. Ta, které se svěřila, neváhala a ukázala jí svoje, snad ještě horší. Pak následovalo několik kluků a holek. Všichni jí říkali, že je to normální.
Má to šíleně lidí, věř mi.
Ty to na sobě hodně vidíš, ale ostatní mají jiné starosti, než okukovat tvé strie.
Uvědom si, že každý máme něco. Jen dnes žijeme ve společnosti, kde nás matou těla modelek a hereček, upravená pohotoshopem, s tunou make-upu, a dávají nám pocit, že lidské tělo , že být perfektní, bezchybné, hladké, dokonalé. Ne. Nemůže.
Netrap se, jdi do plavek. Kamarádům bude připadat divnější, proč s nimi neřádíš ve vodě, nebo proč zůstváš doma, než to, že jsi normální holka s normálním tělěm.
Ahoj, opravdu strie jsou způsobeny rychlým růstem, kdy se kůže natáhne rychle a do takové míry, kdy to prostě nezvládne a jakoby popraská, to jsou ty jizvičky které vidíš na své kůži. Často se to děje právě v pubertě, kdy člověk rychle vyroste nebo třeba ženám v době těhotenství. Jsou na to i bez předpisu dostupné různé mastičky a krémy, které by měli strie částečně "zneviditelnit". Bohužel k našemu neštěstí mám dojem, že jsem četla, že strie nikdy nezmizí úplně jen nanášením krémů, přece jen je to jizva... Zkus to znovu probrat s doktorkou, že se kvůli tomu bojíš chodit plavat atp. at ti napíše něco účinějšího...
ANO
Lukaa,spis by se meli lekari pozastavit nad tvym rustem.rust ridi hypofyza,jeji hormony a take ostatni organy s v nitrni sekreci se na tomto podileji.Take kvalita kuze-prisun mineralu a vitaminu,je nemene dulezita,aby byla kuze pevnejsi.Strie,uz nezmizi,snad by mohla trochu pomoci mesickova mast.Jsi mlada,chapu tve pocity,mozna s tim neco delat jde kosmeticky,nevim,snad laser a jine metody,muzou zmirnit viditelnost strie.Spis bych se ted sosrtedila,na to,aby se netvoriliy dalsi.Kup si vitaminy,hlavne C,vyvazena strava, a kuzi neustale promazavej,hlavne po koupeli.
Moje přítelkyně má taky strie a na koupaliště bych ji nedostal ani omylem ikdyž jí donekonečna vysvětluju, že ikdyby si toho někdo všimnul, tak to bude brát uplně normálně. A pokud v šatně ani na koupališti u nikoho strie nezahlídneš, znamenáto jen jedno a to, že i tvých strií si jen tak někdo nevšimne I já si jich na přítelknyni jen tak nevšimnu, samozřejmě doma, kde si ji mám možnost lépe prohlídnout si jich všimnu.:D Ale žeby mě to nějak vadilo... Nijak to neřeším. Zezačátku s ní bylo dost těžký si spíš zvyknout na její neustálý stěžování abych se na ni tak nedíval že je hnusná a tak. Samozřejmě jsem vždy odvětil, že to není vůbec pravda a jak je krásná, ale jak to tak bývá, žena/holka chválení vzhledu od svého přítele bere přesně naopak
Takže jsem spíš začal být v těchto názorech tím neutrálním. Ale aby semnou šla někam k vodě jsem ji zatím nepřesvědčil. Ale ona to zdůvodňuje mnohem více problémy než jen strie, ale tak už to bývá že ano. Prej bych do úprav jejího vzhledu musel napřed hodně zainvestovat abych se někdy dočkal!
Nikdo si tě neprohlíží tak jako ty sama doma a podle toho se taky řiď. To co vidíš ty sama ostatní snadno přehlídnou.
doplněno 09.08.12 23:00:Ale jinak bych ještě něco doplnil. Bojovat proti striím, když už se ti na těle projevijou je velmi těžké až nemožné. Všelijaký krémy fungují maximálně jako prevence proti nim. V období, kdy nejrychleji rosteš nebo ženám v těhotenství rychle naroste bříško je důležitý každodenně třeba před spaním si problémová místa mazat ať už čímkoli, ale hlavně aby to pomáhalo zvláčnit pokožku, která se tak potom snadněji natahuje a tím pádem i nepraská.
Ale co jsem si tak pročetl v diskuzi nebo s přítelkyní probral, tak je to vždy nevyspitatelný. Člověk co proti striím nijak nebojuje je třeba ani za celý život nemá, ale druhý co proti nim bojuje jak nejvíc může je má... Ale tak je to asi se vším že ano
Nejsem sice žena ale několik let jsem měl problém z částí kůže která se sportem, časem, a snad i mastmi doktora dostala do stádia kdy i obyčejná chlorovaná voda neuvěřitelně štípala...
Nakonec na radu kamarádky byl změnen kožař a díky jakýmsi tabletkám které jsem týden baštil se kůže skoro zárakem uzdravila...
Takže ač možná padnou jiné rady, je tohle jedna z možností...
Mám stejný problém jako ty, sice s ním zatím nechodím na kožní, ale od Avonu jsem si koupila takový krém na strie, používám ho každý večer. Ne že by to vyloženě odeznělo, ztratilo se, ale částečně to vidět není, když se na to přímo nesoustředíš. Dá se říct, že když si ten krém dlouho nenamažu, mám je hodně viditelné, takové zbarvené, ale když ho používám, tak mají barvu kůže.
Bohužel, bojuji se striemi taky už asi rok, je mi skoro 15 let a nikdo z rodiny strie neměl, takže je nemám po kom dědit. Ale ne a ne se toho zbavit.
Nejlepším lékem ale na strie není mast nebo krém. Prostě to musíš přijmout, jak to je. A věř, že to není zase tak výrazné, a lidi si toho moc nevšimnou, když s tím sami nemají problém. Když tě mají lidé kolem tebe rádi takovou, jaká jsi, nebudou tě kvůli tomu kritizovat. A i kdyby se našel nějaký posměváček, pošli ho jednoduše do háje. Netrap se tím, nemá to cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.