Nejste přihlášen/a.
Ahoj! prosím o radu- z nedostatku prac.míst a mé stížené pozice matky samoživitelky bych se chtěla přestěhovat do jiného města či země za prací, takže en já se synem (malý předškolák změna prostředí mu nedělá problémy) zda by jste doporučili, či jaké jsou skušenosti jiných maminek. Není již 30let , ale práce se nebojím. děkuji
1. Přestěhovat se do jiné země vidím jako veliký problém. Umíte dobře jazyk té země, kam Vás srdce táhne? Pokud ne, jak si vše zařídíte? Bydlení, práci. Všechno je o domluvě a proto musíte dobře ovládat patřičný cizí jazyk. Jinak to nemá cenu.
2. Bylo by dobré, kdybyste v cizí zemi, přímo tam, kam půjdete, měla někoho známého. Který se tam už vyzná, který Vám do začátku pomůže. Nemyslím tím finančně, ale radami a "vyběháváním" všeho potřebného. Sama a bez případné znalosti jazyka tam nebudete NIC.
3. Nemyslete si, že v cizině lítají lidem pečení holubi do huby. Právě včera jsem četla o tom, jak se v celé EU silně zvyšuje nezaměstnanost, kolik miliónů lidí marně shání práci. Proto nikde nečekají zrövna na Vás, dají přednost spíš občanům té země, se kterými se snáz domluví. Myslím, že pokud práce bude, tak buď dosti podřadná, o kterou místní příliš nestojí a není moc dobře placená, nebo naopak silně profesionální, kde nemají momentálně k dispozici vlastního člověka.
4. Kdo Vám bude hlídat toho Vašeho předškoláka, když Vy seženete práci a budete vydělávat? Jak se děcko sžije, domluví s vrstevníky?
Vím, že u nás se mnoha lidem žije těžko. Ale tu cizinu bych schvalovala spíš lidem svobodným, jazykově perfektně vyzbrojeným, kteří chtějí něco poznat, otrkat se. S dítětem bych zůstala doma. Má tu přece své babičky a dědy, své kořeny, které mu zpřetrháte.
Nechci Vám to rozmlouvat, každý z nás je jiný a vše jinak snáší, neznám ani Vaše vzdělání a profesi, a čím byste se v zahraničí chtěla živit, ale pokud máte malé děcko, jste už prostě vázaná, ať chcete nebo ne. A proto bych si spíš hledala práci u nás doma. Vím, není to lehké, ale uvidíte, i na Vás se štěstí jednou usměje. Jaga.
Já jsem pro změnu, přestěhujte se za prací. ale u nás. Je jedno kam, kde seženete ubytování a dobrou práci. V dnešní době to bude těžké hledání, ale jde to. Já se stěhovala s 8mi letým synkem do neznáma a dodones nelituji. Z počátku jsme bydleli na ubytovně, ve městě jsme si nechali byt, aby bylo se v případě potřeby kam vrátit. Zpět bych nešla ani za zlatý čuně. I na vás někde čeká štěstíčko. Nejhorší je pro zlepšení situace nedělat NIC a čekat na soc. dávky.
Děkui za váš názor! vím, že je rozdíl stěhovat se do uplného neznáma než v rodné zemi. samozřejmě raději zůstaneme doma a skusím větší město-kde je více možností, co se práce týče. a také jsem na něj sama a ze soc. dávek není možné vyjít, když jiný příjem není. Manžel mi bohužel nedávno tragicky zesnul takže se nemohu na nikoho spolehnout...ale mám zdravé (zatím snad) ruce nohy, aktivní řidička mnoho let a tato práce čidičky by mne nesmírně bavila..jenže problém je, že chtějí všude jen chlapi, jako by ženská byla méněcenná, přitom skušené řidičky jsou mnohem zodpovědnější než muži... hezký den přeji
Ano, jsem max. spokojená když pominu zdravotní stav. Ale nemoc by přišla jak ve městě, tak na horách. Já to měla trošku jiné než vy. Bydleli jsme ve velkém městě a po 13ti letém manželství s alkoholikem jsem dosáhla rozvodu, zachtělo se mi klidu a odstěhovala se do hor. Byl to vždy můj sen. Byt ve městě jsem napřed pronajímala a následně prodala.
Dnes se synem s humorem vzpomínáme na první zimu na horách, kdy jsem jej vozila na sněžném skútru do školy a zpět.
Dobrý den. Do většího města, třeba Praha, bych se odstěhovala, dokud je syn předškolák. Ve větším městě, máte možnost sehnat ubytování, které bude na začátek pro vás i syna dostatečné i finančně. I když začnete v marketech při vybalování, nebo jako uklízečka, než si najdete práci, která vám bude vyhovovat, budete mít určitě více peněz, než máte nyní. Postupně si můžete sehnat podnájem, kde bude i škola, kam syn bude chodit. Ve větším městě i syn bude mít sportovní a jiné vyžití. Do budoucna, bude mít syn, lepší výběr školy, nebo učiliště. Bydlíme v Praze. Jen můj názor.
Radši byste se odstěhovat měla, tady když napíšete nějakému zaměstnavateli do životopisu "by jste" nebo "skušenosti", tak vás vypíská Hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.