Nejste přihlášen/a.
Menstruaci mám už asi 2 roky a mám furt výtok. Jak dlouho ho ještě budu mít?. děkuju za odpoveď
Výtok, ať už v jakékoli podobě, bohužel nás ženy provází celý život...
doplněno 02.08.12 09:04: Ještě doplním: Pokud je výtok barevný, třeba nažloutlý nebo nazelenalý a páchne, je třeba vyhledat gynekologa. Pokud je "bez barvy a bez zápachu", je vše OK. U každé ženy je i tento "neškodný" výtok individuální - někdo má více a někdo méně
CocinkaMichalka® má částečně pravdu. Řadu žen provází výtok po celý život, ale další řada žen se jej zbaví.
Doporučuji konzultaci a vyšetření u gynekologa.
doplněno 02.08.12 19:11:Reakce na Lesi2311® (2. VIII. 08.49):
Možná, že to je právě ten problém. "Díky reklamě"si spousta žen myslí, že jde o normální stav a vůbec jej neřeší.
Podle mne je na místě návštěva gynekologa (slipové vložky přicházejí v úvahu souběžně s léčením, nebo v případě, že by gynekolog nenašel a nedokázal odstranit příčinu).
Zajdi si na gyndu a nech se vyšetřit, řekni doktorce, že máš výtok a jaký. Může jít o něcoo, co se snadno přeléčí, třeba správnými čípky. Nebo ti lékařka řekne, že je to v pořádku. Spousta žen má výtok celý rok. V pochvě prostě není nikdy úplně sucho a někdo se zvlhčuje více, někdo méně.
Dobrý den. U mladého děvčete, které je zdravé, by žádný výtok neměl být. Jednou za 28 dní menstruaci, nějaký den před, nebo po menstruaci, je možné ještě trochu špinit, ale to je vše. Z vlastní zkušenosti, mohu napsat, že nevím proč by zdravá žena, měla mít výtok. Jakmile nějaký problém, takového rázu se objeví, hned to chce gynekologa a léčit. Určitě to není normální, znepříjemňuje to život. Jen můj názor.
Není výtok jako výtok. Kromě výtoku při infekci ještě bývá výtok v podobě hlenu, který produkuje děložní čípek a jehož množství a kvalita je závislá na menstruačním cyklu. Nejvíce ho bývá v období ovulace, protože pomáhá spermiím déle přežít, zjednodušeně řečeno. No a pak už někomu hormony pracují tak, že hlenu se mu tvoří větší množství, někmu se ho tvoří minimální. Krom toho jako výtok může žena pociťovat třeba i zvlhnutí při vzrušení (a nemusí se nutně jednat o vzrušení jenom při samotném sexu). Konečně, ono ne nadarmo se ve velkém prodávají slipové vložky, kdyby žádný výtok u zdravé ženy být neměl, nebylo by jich v obchodech taková spousta různých značek, tvarů a barev
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.