Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně vytvarovat kuličky

Od: b odpovědí: 2 změna:

AHoj jsem na brigádě v pekárně a u většiny druhů pečiva začínáme s tvarováním kuliček - z ruky mističku a pomáhat si palcem. Vůbec mi to ale nejde, pořád mi vznikají různé "švy"jako je na tomto obrázku files.viaweb.cz/... ta prostřední kulička nahoře. Už jsem zkoušela snad všechny techniky a pořád nemůžu přijít na to proč mi to dělá :( Poradíte někdo prosím, jak na to? :) Jeslti je lepší na těsto ještě víc přitlačit nebo naopak...?

Jak správně vytvarovat kuličky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Já dělám z ruky mističku, pomáhám si palcem, jako Vy a švy vyhladím válením kuličky za pomoci dlaně na válu. Jemně netlačit.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Jééé, to už je dávno, kolik jsem jich v té pekárně ušoulala! :)

Pokud pak ty kuličky házíte do stroje (např. na raženky, rohlíky), tak ty švy nevadí. Pokud jsou to bulky, hamburgery atd., je to horší. Mě vždycky pomohlo si ruce víc namoučit a ani netlačit, ani ne moc jemně.

Ještě pár nočních směn a budete mistr :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]