Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zmírnění pálivosti paprik

Od: ron* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Letos se mi urodily krásné papriky, ale více než polovina je pálivých. Neznáte někdo trik, jak jejich pálivost odtranit nebo spíše zmírnit, aby byly poživatelné?

Děkuji za radu.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mowla*
hodnocení

3x

Pokud nevadí tepelná úprava, je to jednoduché - plněné pariky, lečo, čalamáda - je spousta dobrot, kde je pikantní paprika žádoucí a současně jí pálivost podušení/opěčení (apod.) ubere...

 

hodnocení

2x
avatar viky

Dobrý den. U pálivých paprik, které koupíme odstraníme semínka. Papriky jemně posolíme a necháme chvilku odpočibnout. Umyjeme papriky a pálivost je pryč. Dobrou chuť.

doplněno 30.07.12 20:41:

Na čištění pálivých paprik používám gumové rukavice, pak odpadnou další problémy.

doplněno 30.07.12 21:24:

necháme chvilku odpočinout

 

hodnocení

2x
avatar kapkanadeje

Dobrý den, Ron.Dělám to podobně, jako Viky. Pálivé papriky před použitím nakrájím, osolím a nechám odstát. Papriky pustí vodu a pak méně pálí.

 

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Děkuji všem za odpověď a dobrou radu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]