Zmírnění pálivosti paprik

Od: Datum: 30.07.12 20:15 odpovědí: 4 změna: 31.07.12 13:05

Dobrý den.

Letos se mi urodily krásné papriky, ale více než polovina je pálivých. Neznáte někdo trik, jak jejich pálivost odtranit nebo spíše zmírnit, aby byly poživatelné?

Děkuji za radu.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 30.07.12 20:18
 

Pokud nevadí tepelná úprava, je to jednoduché - plněné pariky, lečo, čalamáda - je spousta dobrot, kde je pikantní paprika žádoucí a současně jí pálivost podušení/opěčení (apod.) ubere...

Ohodnoceno: 3x
 
Od: viky®
Datum: 30.07.12 20:32
 
avatar

Dobrý den. U pálivých paprik, které koupíme odstraníme semínka. Papriky jemně posolíme a necháme chvilku odpočibnout. Umyjeme papriky a pálivost je pryč. Dobrou chuť.

doplněno 30.07.12 20:41:

Na čištění pálivých paprik používám gumové rukavice, pak odpadnou další problémy.

doplněno 30.07.12 21:24:

necháme chvilku odpočinout

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 30.07.12 20:44
 
avatar

Dobrý den, Ron.Dělám to podobně, jako Viky. Pálivé papriky před použitím nakrájím, osolím a nechám odstát. Papriky pustí vodu a pak méně pálí.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ron*
Datum: 31.07.12 13:05
 

Dobrý den.

Děkuji všem za odpověď a dobrou radu.

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.