Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostružinové víno - recept

Od: brunecova® odpovědí: 2 změna:

Mám velké množství ostružin z kterých bych chtěla udělat domácí víno. Bude se jednat o postupný sběr ostružin. Mám 10 litrové demižóny a 5 litrové a k nim bublátka. Kolik potřebuji ostružin a cukru na 1 demižón? Mám přidat i kvasinky? Ostružiny budu sbírat každý den a chtěla bych je do demižónu postupně přidávat. Nedělala jsem víno mnoho let a nemohu si na postup a množství vzpomenout. Hotové víno bych chtěla mít raději sladší. Máte nějaký svůj ověřený recept?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Suroviny:
5 l ostružin
6 l + 4 l vody
3 kg cukru
1/2 kg medu.

postup:
Ostružiny rozmačkáme a zalijeme první dávkou vody. Necháme 4 dny stát, pak štávu scedíme a dáme stranou. Ovoce rukama trochu pomačkáme a dolijeme druhou dávku vody. Necháme stát 6 hodin, opět vymačkáme a tekutinu přidáme k té první. Osladíme cukrem a medem. Nalijeme do soudku nebo demižonu a uschováme na nepříliš chladném místě. Kvasí-li toto víno 4 měsíce, má vynikající aroma.

brambora16*
hodnocení

0x

Mi přijde divné přidavat... to pak některe budou dobré a některe ještě nebudou ty ostružiny a jak to budete otevírat, tak se cely ten proces zkazi, myslím.. A kvasinky stopro :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kolik cukru do kvasu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]