Ostružinové víno - recept

Od: Datum: 30.07.12 11:56 odpovědí: 2 změna: 30.07.12 14:34
avatar

Mám velké množství ostružin z kterých bych chtěla udělat domácí víno. Bude se jednat o postupný sběr ostružin. Mám 10 litrové demižóny a 5 litrové a k nim bublátka. Kolik potřebuji ostružin a cukru na 1 demižón? Mám přidat i kvasinky? Ostružiny budu sbírat každý den a chtěla bych je do demižónu postupně přidávat. Nedělala jsem víno mnoho let a nemohu si na postup a množství vzpomenout. Hotové víno bych chtěla mít raději sladší. Máte nějaký svůj ověřený recept?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: lego®
Datum: 30.07.12 12:52
 
avatar

Suroviny:
5 l ostružin
6 l + 4 l vody
3 kg cukru
1/2 kg medu.

postup:
Ostružiny rozmačkáme a zalijeme první dávkou vody. Necháme 4 dny stát, pak štávu scedíme a dáme stranou. Ovoce rukama trochu pomačkáme a dolijeme druhou dávku vody. Necháme stát 6 hodin, opět vymačkáme a tekutinu přidáme k té první. Osladíme cukrem a medem. Nalijeme do soudku nebo demižonu a uschováme na nepříliš chladném místě. Kvasí-li toto víno 4 měsíce, má vynikající aroma.

 
Od: brambora16*
Datum: 30.07.12 14:34
 

Mi přijde divné přidavat... to pak některe budou dobré a některe ještě nebudou ty ostružiny a jak to budete otevírat, tak se cely ten proces zkazi, myslím.. A kvasinky stopro :)

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.