Nejste přihlášen/a.
Mám velké množství ostružin z kterých bych chtěla udělat domácí víno. Bude se jednat o postupný sběr ostružin. Mám 10 litrové demižóny a 5 litrové a k nim bublátka. Kolik potřebuji ostružin a cukru na 1 demižón? Mám přidat i kvasinky? Ostružiny budu sbírat každý den a chtěla bych je do demižónu postupně přidávat. Nedělala jsem víno mnoho let a nemohu si na postup a množství vzpomenout. Hotové víno bych chtěla mít raději sladší. Máte nějaký svůj ověřený recept?
Suroviny:
5 l ostružin
6 l + 4 l vody
3 kg cukru
1/2 kg medu.
postup:
Ostružiny rozmačkáme a zalijeme první dávkou vody. Necháme 4 dny stát, pak štávu scedíme a dáme stranou. Ovoce rukama trochu pomačkáme a dolijeme druhou dávku vody. Necháme stát 6 hodin, opět vymačkáme a tekutinu přidáme k té první. Osladíme cukrem a medem. Nalijeme do soudku nebo demižonu a uschováme na nepříliš chladném místě. Kvasí-li toto víno 4 měsíce, má vynikající aroma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.