Kolik potřebuji kypřícího prášku?

Od: Datum: 27.07.12 21:10 odpovědí: 7 změna: 28.07.12 12:17
avatar

Chci upéct moučník a v receptu je uvedená soda. Chtěla by jsem sodu nahradit kypřícím práškem. Kolik gramů sody nahradí 1 balíček kypřícího prášku?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.07.12 21:17
 

ahojky já dávám 1 lžičku s kopečkem ,nebo 2 zarovnyný a stačí to bohatě

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.07.12 21:43
 

Stačí 1-2 polévkové lžíce.

 
Od: uska®
Datum: 27.07.12 21:35
 

Množství sody nebo kypřícího prášku se odvozuje od množství mouky. Mapište kolik mouky je třeba na Váš moučník a pak lze odhadnout množství prdopeču.

doplněno 27.07.12 21:48:

opsáno z prdopeču:

dávkování na 1/2 kg mouky - těsta třená = celý sáček 13g, těsta křehká 2/3 sáčku, těsta knedlíková 1/3 sáčku

doplněno 27.07.12 22:47:

Jestli se bude rovnat prdopeč sodě netuším, ale s klídkem dejte celý kypřicí prášek. Tento recept dělám také. Ať se dílo daří.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.07.12 22:16
 
avatar

Mám recept - 3 vejce, 400 g polohrubé mouky, 150 g másla, 150 ml zakysané smetany, 100 g čokolády + cukr a další suroviny. Přidává se tam 1 lžička sody. Je té sody na množství mouky dost? Pokud jí nahradím 1 celým kypřícím , bude se to rovnat 1 lžičce sody?

Datum: 27.07.12 23:58
 
avatar

BR:

Podívám se na věc z hlediska užitné chemie.Soda se dává z důvodu vývinu oxidu uhličitého,který nakypří buchtu.Potřebuje k tomu ještě kyselinku,tu zajistí zakys.smetana.Působení kypřícího prášku je trochu jiná.Ten se teplem rozkládá na plynné složky a ty buchtu nakypří.Řekl bych,že prášku je potřeba tak polovic.Ale vše je na praxi a vyzkoušení.

JABRAKA

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 28.07.12 00:08
 
avatar

Se sodou jsem ještě nepekla, takže s ní nemám zkušenosti. Zítra vyzkouším ten kypřící prášek a pokud se mi korpus nepodaří, tak si koupím tu sodu.

Od: des*
Datum: 28.07.12 12:17
 

Pomocníci - Ostatní - Kypřící prášek do pečiva

Kypřící prášek do pečiva


Ostatní
Kypřicí prášek přidáváme do třeného, křehkého a piškotového těsta, dále pak do perníku, palačinek apod. Těsta zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby.
Složení suché směsi: kypřicí látky difosforečnan disodný a hydrogenuhličitan sodný, pšeničná mouka (obsahuje lepek).
Takže je to skoro jedno.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.