Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na léky - jak dlouho platí?

Od: zuzi* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat do jak dlouhé doby si musím vyzvednout antikoncepci na recept někdo mi tvrdil, že u antikncepce platnost receptu je rozdílná a to je půl roku děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Zuzi jak dlouho platí předpis upravuje vyhláška č.54/2008 Sb. § 14:

Recept vydaný na pohotovosti platí nejdéle 1 kalendářní den následující po dnu jeho vystavení

Doba platnosti receptu na antibiotika a antimikrobiální chemoterapeutika platí nejdéle 5 kalendářních dnů počínaje dnem jeho vystavení (pokud nejde o léčivé přípravky pro místní použití). Pozor, nejde tedy o pracovní dny, ale do lhůty platnosti receptu započítává se i sobota i neděle a také den vystavení.

Ostatní recepty mají platnost 14 dnů (týká se všech ostatních léků a přípravků, včetně antikoncepce)

Opakovací recept má dobu platnosti 6 měsíců od data jeho vystavení (pokud nestanoví předepisující lékař jinak, nejdéle však 1 rok)

hodnocení

0x

Kapička má ve všem pravdu /jako vždycky *palec*/, jen ještě doplním maličkost:

Před nedávnem jsem manželovi šla s receptem vyzvednout léky na nespavost. V lékárně je neměli. Řekli mi, že je musím shánět jinde. Když jsem se ptala na dobu platnosti receptu, řekli mi zajímavou informaci, kterou jsem předtím nikdy neslyšela.

Jedná se prý o léky, které zcela hradí pacient. A proto prý má recept neomezenou platnost. Mohu je vyzvednout zítra, stejně jako za 3 měsíce. Dost mě to překvapilo.

A protože na antikoncepci zřejmě není taky žádný příplatek a hradíte si ji celou sama, myslím si, že i zde by mohl mít recept neomezenou dobu platnosti. Jaga.

jabraka*
hodnocení

0x

Recepty mají na formuláři napsanou platnost,nejdéle však do 14 dnů ATB do 5 dnů,a léky z pohotovosti jen 1 den.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]