Nejste přihlášen/a.
Klidně kupujte i normální kosmetiku, já třeba nikdy neměl nic děckého maximálně pudr a zubní pastu a žiju :D a vy určtě také .
Zkuste jinou zubní pastu, ať si dítě vybere samo v obchodě, pak bude mít větší chuť si čistit zoubky...
S tím Elseve to je úplně jedno, klidně ji dávejte i kopřivový šampón (dobrý pro tmavé vlasy).
Krkovičko, já můžu z vlastní zkušenosti doporučit dětské šampony Garnier naturals (teď se to přejmenovává na UltraDoux). Jsou tři verze - meruňka, pak červený a zelený. Ten meruňkový byl i v mém dětství, mamka mi s ním myla hlavu, tak si ho teď kupuju - a myju se s ním jako dospělá.
U těch past je důležité jako dítě používat dětské pasty. Ty totiž mají úplně jiné složení, než ty dospělácké, co se týče fluoru. Takže pastu bych kupovala určitě dětskou...
Myslím, že v 7 letech už může používat běžné pasty i šampony. Ikdyž je to relativní, znám dost dospělých lidí, kteří používají dětské mýdlo i šampony léta. Já sama nedám dopustit na dětský olejíček Aviril. Mažu si s ním krk a dekolt, a někdy i ruce. Je levný a mě velmi vyhovuje...Takže, co komu vyhovuje, ať používá. Třeba dětské obyč. mýdlo Batole je také moc dobré a voňavé i pro dospělé.
Hezký den i Vám. Krkovičko, to je velmi individuální. Je spousta dospělých, kteří používají dětskou kosmetiku (krémy, mýdla) protože je šetrnější a vyhovuje jim více. Co se dětí týče, pokud dětská kosmetika nevyhovuje, nevidím důvod, proč nepřejít na tu dospěláckou. Je třeba vyzkoušet, co bude vyhovovat a nebude dítě jakkoliv dráždit. Pokud je dcera již ve školním věku, tam už bych se toho nebála vůbec. Jen co se týče pasty na zuby, tam se u dětí řídíme tím, která jim chutná, aby si čistily zoubky rády a nešklebily se u toho. Momentálně používáme tu se Šrekem na obalu (název z hlavy teď nevím). Vlasy myjeme normálně Schaumou (nejstarší vnučka má dlouhé k zadku a je jí šest let). Kondicionér však nepoužíváme žádný. Mýdlo používá, jaké je právě doma ( Nivea, Fa apod.). Vyzkoušejte a uvidíte sama. Opravdu dětskou kosmetiku jsme používali, dokud byly děti malé (aby je nic neštípalo, nedráždilo, aby se neosypaly atd. a vyhovovala cca do 4. let.
Dobrý den. Máme vnoučata různého věku, nejmladší 5 let. Zubní pasty, máme v koupelně 3 druhy. Ta nejmladší vnučka, má Perličku. Naučila jsem jí, aby si dávala ke své zubní pastě, trochu té naší pasty, že bude jako dospělá. Když je u nás, tak si zoubky čistí tímto způsobem a chodí se ukázat, jaké má krásné zoubky. Nyní už i doma používá pastu, co mají rodiče. Nevím, zda je to správné, ale děláme to tak. To samé s krémy. Používám už léta, Panthenol - pleťové mléko, Dr. Muler. I vnučka, která má přes 20 let, když u nás spí, používá Panthenol - pleťové mléko. Krásné jí voní. Nemá cenu, dětem něco nutit, stejně si udělají, co chtějí. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.