Nejste přihlášen/a.
chtěla bych se zeptat jestli,když mi není 15 ani 18,stačí vzít do piercingového salonu jenom lísteček s podpisem.dík
O úrovni salonu, kde by to stačilo, bych pochybovala natolik, e bych si tam nenechala ani nalepit náplast, natož píchat do těla. Také bych čekala, že budou chtít podpis ověřený, nebo přítomnost rodiče. Přecijen, riskovat, že jim tam budou nabíhat naštvaní taťkové malých holek, to není nic moc
Ale abych nezněla jako velká moralistka: když mi bylo 15, taky jsem o nějakém piercingu přemýšlela. Naštěstí jsem si to rozmyslela a jsem ráda. Postupem času jediné, co mi připadá jakž takž elegantní, je maličký kamínek v nose u slečen, který na to mají vhodně tvarovaný nosík.
Takový lísteček úplně stačí, klidně to může být mastný pytlík od svačiny.
Podpis rodičů ovšem musí být ověřený na městském úřadě matrikářkou. Tedy rodiče musí přijít na matriku a podepsat se před ní, ona to dosvědčí, že podpisy jsou pravé a TY TO PAK ZAPLATÍŠ. Jen tak je zřejmé, že jde o pravdivé a skutečné podpisy Tvých zploditelů.
Ty jeden kujóne, myslíš si, že ostatní jsou tak hloupí, jako Ty jsi chytrý? Jaga.
Pardon, CHYTRÁ, až teď jsem si všimla, že jsi holka.
Takže piercing už v necelých patnácti? Nádhera. Myslím, že ty salony, kde se provádí, by měly mít kontrolu a měl by se tam předkládat OP.
Vždycky mne vyděsí, když vidím hezkou holku, upravenou , ale kroužek v nose, eventuálně kamínek na tváři, co z dálky vypadá jak bradavice.
Ale třeba budeš krásnější...
V každém případě je asi potřeba mít opravdu ověřený souhlas rodičů.
Asi nebudeš žádná velká krasavice, když si myslíš, že piercing by tě mohl vylepšit. Většinou to ale bývá pravý opak.
Ale - kdo chce kam. Jeden hoch, dneska už 35 letý táta od rodiny taky kdysi jančil a dal si kruh do obočí. Tělo mu to nepřijalo, hnisalo to, až milý kroužek vypadl. Zůstala mu tam hluboká dírka, obočí přerušené, nikdy už mu v těch místech nerostlo.
Znám i dívku, která si kvůli pecce v jazyku zničila do té doby pěkné a zdravé zuby, ten kov jí je v ústech otloukl a oštípal.
Ale když myslíš...Nemá cenu, abych tady žvanila, na to musí časem každý přijít sám. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.