Nejste přihlášen/a.
ahoj,nevíte někdo jak chodí kontroly na rizikovém?Slyšela jsem že kontroly chodí max do 19 hod.co je na tom pravdy...hodně spim tak se bojim abych nezaspala zvonek...a chodí vůbec na maminy na rizikovém?Děkuji...
Ať vám lékař napíše celodení vycházky a je to.Moje žena to měla také a bez problémů vycházky doktorka napsala
Mám pocit, že dnes už celodenní vycházky neexistují. Max na 6 hodin a do 19 doma. I když tedy nechápu, proč třeba se zlomenou pravou rukou nemůžu jít večer ven (když se konečně ochladí) nebo třeba do kina. Rekonvalescenci to nijak neohrožuje. Samozřejmě u angíny je toněco jiného
Ahoj. Meduňko, to víte, že chodí kontroly i na těhulky a čím dál tím častěji. Ani neomezené vycházky Vám lékař již napsat nesmí. Viz:
§ 56 (6) zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění
Vycházky podle odstavce 2 písm. c) může ošetřující lékař povolit pouze v rozsahu, který odpovídá zdravotnímu stavu dočasně práce neschopného pojištěnce a který nenarušuje stanovený léčebný režim. Ošetřující lékař může vycházky povolit podle věty první nejvýše v celkovém rozsahu 6 hodin denně, a to v době od 7 hodin do 19 hodin; přitom vymezí konkrétní časový úsek nebo časové úseky těchto vycházek. Výjimečně může ošetřující lékař v případech, kdy mimořádně náročný léčebný plán, probíhající intenzivní léčba, nepříznivé vedlejší účinky léčby nebo celkově závažný zdravotní stav neumožňují pojištěnci, aby využil pevně stanovenou dobu vycházek, na žádost dočasně práce neschopného pojištěnce a po předchozím písemném souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění uděleného na základě žádosti ošetřujícího lékaře povolit, aby si tento pojištěnec volil dobu vycházek podle svého aktuálního zdravotního stavu. Povolit vycházky podle věty třetí lze nejvýše na dobu 3 měsíců; takto lze vycházky povolit i opakovaně.
To, že chodí kontroly max. do 19. 00 hod. jste možná někde slyšela, třeba je to i pravda, ale není nikde napsáno, že kontrola nesmí přijít i v čase pozdějším. Takže já bych se na to zase tak úplně nespoléhala, aby nebyl malér. Jen můj názor, Vám přeji vše dobré a zdravé miminko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.