Nejste přihlášen/a.
Tak.tak,houbové řízky sníst nebo rozdat sousedům,když jich máme moc,ať si taky pošmáknou! Po rozmražení by to bylo ,,bláto,,.Ještě tak masové se dají zmrazit,ale čerstvě usmaženým se nic nevyrovná! A nebo se jedině řídit rčením mého švagra:,,Má se boží dárek zkazit? To ať se střívko raději roztáhne!,,
Milá Růže, moc jsem se zasmála švagrovu citátu. Souhlasím ale se vším bez výhrad.
Zkusila jsem zamrazit hotové houbové řízky. Po rozmrazení to opravdu bylo velice nevábné, po ohřátí v mikrovlnce to navíc mělo takový divný jakoby zatuchlý zápach. Dostaly to slepice.
Zkusila jsem zamrazit i houbové řízky nesmažené, pouze obalené. To bylo ještě horší. Po rozmrazení to vypadalo jako namočené hadry, navíc to plavalo v černé vodě z těch rozmražených hub. Bylo to nechutné. Zkoušela jsem to pak osmažit hned zmrzlé, ale ani to nás nijak nenadchlo. Prostě už to není to, co čerstvé.
Proto houby udělat a čerstvé hned sníst, uchovávat se to vážně nedá.
My budeme mít dneska, našli jsme včera křemenáky, kozáky, kováře, hříbky...A nejvíc jsem byla překvapená, že vůbec nic nebylo červavého, i ty praváky byly úplně zdravé. To je potom ta pravá houbařská radost! Jaga.
Včera už byly růžovky narychlo osmahlé na troše oleje, mírně posolené a poprášené mletým kmínem. Je to větší lahůdka než sebelepší maso. A našli jsme jich hodně.
doplněno 25.07.12 10:00:Tohle jsou jen některé z nich.
Možné to je, ale jejich konzistence po rozmražení bude velmi nevábná, nenapadá mě slušné slovo, kterým bych to vystihl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.