Nejste přihlášen/a.
Tak.tak,houbové řízky sníst nebo rozdat sousedům,když jich máme moc,ať si taky pošmáknou! Po rozmražení by to bylo ,,bláto,,.Ještě tak masové se dají zmrazit,ale čerstvě usmaženým se nic nevyrovná! A nebo se jedině řídit rčením mého švagra:,,Má se boží dárek zkazit? To ať se střívko raději roztáhne!,, ![]()
Milá Růže, moc jsem se zasmála švagrovu citátu. Souhlasím ale se vším bez výhrad.
Zkusila jsem zamrazit hotové houbové řízky. Po rozmrazení to opravdu bylo velice nevábné, po ohřátí v mikrovlnce to navíc mělo takový divný jakoby zatuchlý zápach. Dostaly to slepice.
Zkusila jsem zamrazit i houbové řízky nesmažené, pouze obalené. To bylo ještě horší. Po rozmrazení to vypadalo jako namočené hadry, navíc to plavalo v černé vodě z těch rozmražených hub. Bylo to nechutné. Zkoušela jsem to pak osmažit hned zmrzlé, ale ani to nás nijak nenadchlo. Prostě už to není to, co čerstvé.
Proto houby udělat a čerstvé hned sníst, uchovávat se to vážně nedá.
My budeme mít dneska, našli jsme včera křemenáky, kozáky, kováře, hříbky...A nejvíc jsem byla překvapená, že vůbec nic nebylo červavého, i ty praváky byly úplně zdravé. To je potom ta pravá houbařská radost!
Jaga.
Včera už byly růžovky narychlo osmahlé na troše oleje, mírně posolené a poprášené mletým kmínem. Je to větší lahůdka než sebelepší maso. A našli jsme jich hodně.
doplněno 25.07.12 10:00:Tohle jsou jen některé z nich.
Možné to je, ale jejich konzistence po rozmražení bude velmi nevábná, nenapadá mě slušné slovo, kterým bych to vystihl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.