Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kyselé zelí, je hrozně kyselé, co s tím?

Od: viky® odpovědí: 6 změna:

Dobré odpoledne. Mám problém, mám hotové kysané zelí a je moc kyselé. Koupila jsem v Makru balíček kysaného zelí, ze Slovenska. Domnívala jsem se, že bude stejné, jako naše kysané zelí. Normálně jsem zelí nakrájela na menší kousky, chvilku podusila a dala na cibulku. Jak mám ve zvyku, solím, sladím, kořením od oka. Dala jsem do zelí trochu cukru a po chvilce ochutnala, zda to stačí. To zelí je šíleně kyselé. Dala jsem tam asi 3 lžíce cukru, do 1,5 kg zelí a je to stále kyselé, ale také sladké. Nevíte někdo, co se s tím dá dělat? Nebo jen vyhodit? Sladit se to nedá, zelí je dost sladké. Děkuji za rychlou radu. Viky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Jedině slít ´vodu´ a dolít čistou...

hahanaj*
hodnocení

0x

škoda, že jste ho neochutnala před přípravou - pak je dobré zelí proprat ve vodě pokud je moc kyselé ale nyní už asi těžko něco ...zkuste nastrouhat na jemno syrovou bramboru a zamíchat ji a chvíli to podusit

hodnocení

Než jsem dala zelí dusit, tak jsem ho porpláchla. Nyní už žádná voda není. Při dušení, dávám jen nepatrné množství vody.

doplněno 24.07.12 14:19:

To se mi nikdy nestalo. Jdu pro hlávkové zelí.

hodnocení

Dobrý den. Děkuji za radu. Kyselé zelí se vyhodilo. Udělala jsem nové hlávkové zelí. Viky.

krkovicka*
hodnocení

0x
Chyba byla možná v tom že kys.zelí se má lehce proplachnout než se dá vařit.Teď ho slijte a dejte ho vařit do nové vody,jen projít varem minutku a pridejte nastrouhaný brambor.Mělo by se to srazit.Pak dochutte zda to bude ještě potřeba.
doplněno 25.07.12 06:05: Tak takhle to dopadá když ctu jen otázku.Vidím že problém je již vyřešen.

jabraka*
hodnocení

0x

Dobře vykvašené zelí musí být kyselé.Málo kyselé znamená,že fermentace neproběhla správně a zelí není zakonzervováno.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]