Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne. Mám problém, mám hotové kysané zelí a je moc kyselé. Koupila jsem v Makru balíček kysaného zelí, ze Slovenska. Domnívala jsem se, že bude stejné, jako naše kysané zelí. Normálně jsem zelí nakrájela na menší kousky, chvilku podusila a dala na cibulku. Jak mám ve zvyku, solím, sladím, kořením od oka. Dala jsem do zelí trochu cukru a po chvilce ochutnala, zda to stačí. To zelí je šíleně kyselé. Dala jsem tam asi 3 lžíce cukru, do 1,5 kg zelí a je to stále kyselé, ale také sladké. Nevíte někdo, co se s tím dá dělat? Nebo jen vyhodit? Sladit se to nedá, zelí je dost sladké. Děkuji za rychlou radu. Viky
Než jsem dala zelí dusit, tak jsem ho porpláchla. Nyní už žádná voda není. Při dušení, dávám jen nepatrné množství vody.
doplněno 24.07.12 14:19:To se mi nikdy nestalo. Jdu pro hlávkové zelí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.