Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Dámy, neznáte nějaký chutný dezert, kterým ani chlap nepohrdne a zvládne ho neumělec jako já? Už peču bublaninu, bábovku, Macecha řezy. Jo, a taky štrůdl. Chtěla bych se naučit ještě něco. Napovíte?
Díky, mrňousek.
Nepečený z Bebe sušenek. Na internetu najdete pod názvem Bebe střecha nebo něco podobného. Já to udělala jednoduššeji.
Vzala jsem pečicí formu ve tvaru cihly. Vyložila jsem ji alobalem. Na dno dala Bebe sušenky, na ně vrstvu tvarohu s želatinou, nakrájené banány, sušenky, tvaroh, banány, atd... poslední vrstva byly sušenky. Pak jsem to dala ztuhnout do ledničky. Po zatuhnutí jsem to z té formy vyklopila, sundala alobal a krájela na plátky. Co se nejdelo, bylo pořád v lednici. Místo banánů můžete dát jakékoliv jiné ovoce - jahody, broskve, borůvky, mandarinky... Plátek pak můžete pokapat třeba rozpuštěnou čokoládou, přidat trošku šlehačky, atd. Fantazii se meze nekladou.
nebo naskládat do něčeho BeBe jedna tmavá, jedna světlá, jako šachovnice...tmavé pokapat kávou, pak vše potřít zakysanou smetanou, na to další vrstvu sušenek ale v obráceném pořadí a ze spoda namazané nějakou sladkou marmeládou, tmavé zase pokapat kávou a všechno potřít zakysanou smetanou a tak dokola, jak to budete chtít mít vysoké? To zvládne určitě každý
Ale co na to "chlap" tedy nevím,ten můj je štrůdlovej
DOMÁCÍ KRTKŮV DORT! recepty.vareni.cz/...
Dá se to udělat i na plech jako řez a opravdu se po tom jenom zapráší!
Dobrý den.
Sýrové šneky. Jednoduché a vždy čerstvé.
1 x listové těsto
2 balení sýr cihla, plátky - musí to vyjít na pokrytí celého plátu, listového těsta
10 dkg plísňový sýr
15 dkg - jakékoliv uzeniny, sálám, anglickou nebo česnekový bok
petržilku kudrnatku, pažitku
1 červenou papriku
vajíčko na potření
Koupí se listové těsto,( může se koupit už rozválené. Plátky sýra poklademe po celém plátu. Uzeninu nakrájíme na malé úzké plátky, hustě poklademe na sýr, Plísňový sýr, po kousíčkách nakrájíme a děláme čáru po celém plátku. Nejméně 4x. Nahoru nastříháme zelenou petržílku, ( udělá to, krásnou mozaiku)
Listové těsto pomalu stočíme, snažíme se točit, co nejtěsněji.
Ostrým nožem nakrájíme 1 cm široké plátky a dáváme na plech, jako vosí hnízda. Z červené papriky nakrájíme malé proužky papriky, kterou zasadíme doprostřed vosího hnízda. Půl papriky musí koukat ven, jako vlajka.
Když se nám někde, vosí hnízdo moc uvolnilo, můžeme do dírky dát kousek salámu, nebo sýra. Pozor vkládáme nožem, aby vosí hnízdo zůstalo neporušené.
První, každé vosí hnízdo, musíme přetřít jeho konec vajíčkem a přimáčknout, aby se nám při pečení nerozjelo. Pak potřeme všechny hnízda vajíčkem.
Pečeme na 180 stupňů, po 15 minutách, kontrolujte, zda se nechytá vršek, musel by se dát alobal. Pečeme celkem 20 minut. Hotové vosí hnízda se mohou dát do mrazáku, když je potřebujete, jako čerstvé občerstvení, vyndáte a po 5 minutách, můžete dát na pár vteřin do mikrovlnky. Pozor, jen pár vteřin stačí. Vosí hnízda jsou vřelá a voňavá. Nahoru přijde nastříhat malinko čerstvé pažitky.
I když to vypadá složitě, je to rychle hotové. Čerstvé je to nejlepší. Velmi syté. Dobrou chuť.
Na obrázku, (žádná sláva) jsou vosí hnízda, nyní vyndané z mrazáku.
Rolády jste už pekla? Podle toho, z jakého těsta je peču, tak je potírám marmeládou, nebo krémem. Z upečeného plátu dělám také skládané řezy plněné krémem, někdy i s ovocem. Na přípravu a pečení jednoduché a rychlé.
miluju makovnik (mak je pomlety v teste ne napln) s citronovou polevou, kerej se prodava uz od komancu v alobalove vanicce, nicmene uz jsem jej nevidel v obchode x let, a jeste jsou supr takove ty male krupave pernicky zdobene cukrovym necim
jinak jako chlap teda dezertem temer vzdy pohrdnu.. fu* sladke nejim ja napsal co bych pripadne sned, kdyby uz jste me nutila
Z veškerých dezertů je nejlepší řízek. Ale čemu já a spousta chlapů neodolá je klasický domácí štrůdl. A když k jablkům navíc přidáš mák ...
Myslím, že i milancukrar bude se svýma řízkovýma cestama na dovolenou vřele souhlasit
Včera jsme s tchyňkou podle jakéhosi receptu asi z Prostřeno! dělaly třepaný dezert (bábovku?). Do mísy, která se dá hermeticky uzavřít, se dá šlehačka ke šlehání, dvě až tři hrsti piškotů, dvě lžíce třinového cukru (dle chuti), plechovka ovoce dle výběru (i se šťávou) a libovolný puding (jakýsi bez vaření, dá se prý normálně koupit). To všechno v míse uzavřeme a mísou třepeme různými směry tak, aby jste cítila, že se to uvnitř míchá. Aspoň pět minut, pak to vylijeme do zvolené nádoby a klidně uděláme druhou várku. Necháme dvě hoďky v ledničce a MŇAM!:D
My zkusily mandarinky a bylo to moc dobré
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.