Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Děti a moc řídké vlasy

Od: jana235 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám dva syny, 7 a 13 let. Oba kluci mají moc řídké a jemné vlásky a chtěla bych jim nějak pomoct. Manžel a taky já máme pevné a přiměřene husté vlasy. Zkoušela jsem různé šampóny bohužel bezvýsledně. Teď přemýšlím jestli bych je oba ještě nedala ostříhat strojkem úplně dohola, prý tohle by mohlo kousíček dopomoct k hustějším vlasům, alespoň podle mojí maminky a dvou kamarádek. Nakonec je léto, a když je venku horko tak budou stejně mít na hlavě kšiltovku. Starší kluk má teď kapánek delší vlasy (10-15 cm), mladší kolem 5 cm. Řekla bych že když mají vlasy delší tak je více vidět jak jsou řídké.
Budu moc ráda za jakoukoliv pomoc.
Ďekuji, Jana.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

co strava?

hodnocení

1x

Šampony, chemie, vsugerovávání si jiné reality po oholení hlavy...nic na kvalitu a hustotu vlasů nepomůže, je to otázka genetiky:)

Maximálně se dá kvalita vlasů nepatrně ovlivnit stravou, ale mám strach že spíš negativním směrem než pozitivním.

Jak budou děti stárnout, vlasy se jim ještě upraví.

polinek*
hodnocení

0x

ostříháním nic nevyřešíte. více dírek do hlavy se jim neudělá. (pro vlasy) Snad ještě mají vlasy dětské,které se časem mění. Jinak vám nepomůže nic. Jsem kadeřnice a vím snad o tom něco.

doplněno 23.07.12 18:02:

stříhání ještě nikomu neprospělo pro hustotu vlavů. Vlasy nejsou tráva . První jsou dětské vlasy a pak ty druhé. Pokud se jedná o výživu ,,je to zbytečné. Než tady číst doměnky ,zajděte si k lékaři. A´T máte klid

doplněno 24.07.12 08:38:

joo ,kdyby byl nějaký ok lék na vlasy ,nebyl by tady ten dotaz a laici by neradili jak na bujnou hřívu. Jak jsem se učila ve škole,tak prodávám

hodnocení

0x

Když byli moji hoši malí, tak každé léto od května do září chodili ostříhaní do hola. Od narození měli vlasy jako chmíří, tak jsem se rozhodla, že v létě budou chodit do hola. Asi po 2 letech jim vlasy zhoustly a už nebylyani tak jemné. Stříhala jsem je do doby, dokud byli na základní škole. Děvčata nosily culíky nebo copánky. Také jsem je 2x ostříhala do hola a kvalita vlasů se zlepšila. Myslím si, že to časté stříhání vlasům prospěje. Pokud se rozhodnete pro takové stříhání, tak vám z ekonomických důvodů doporučuji si zakoupit zastřihávač vlasů. Mají nástavce na různou délku vlasů. Stříhám pravidelně manžela, je to otázka 10 minut.

doplněno 23.07.12 14:51:

pro rychlé stříhání

Děti a moc řídké vlasy

Tak to je mozne leda opticky, protoze ostrihate zuzene spicky, jinak tak to vlasy nezhoustnou, ani se nezmeni

hodnocení

0x

Myslím si, že s tím mnoho nenaděláte, je to dáno především geneticky. Moje známá - hodně vlasů, objemné, tuhé, účes od kadeřnice jí v pohodě vydržel týden. Oba její rodiče měli vlasy jako drn. Jde to dál, generace po generaci. Její jediný syn má také husté a tvrdé vlasy a obě jeho děti také mají pěknou kvalitu.

Někdo má vlasy jako šnytlík, znám takovou rodinu a měli 2 dcery, o kterých můj manžel trochu hanlivě říkal, že mají 5 vlasů devíti řadama. S tím asi nikdo nic nenadělá, co je geneticky dáno, tak to i je. Myslím si, že časté stříhání či ojetí mašinkou vlasy nezahustí. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]