Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Je mi 15. Vážím 60 kilo a měřím 163 centimetrů.
Pokud si vypočítám BMI, vždy mi to vyjde na ,,IDEÁL´´, avšak já se sebou spokojená rozhodně nejsem.
Chtěla bych zhubnout okolo 5 kilo, hlavně na stehnech a břichu.
Za jak dlouho bych mohla 5 kilo zhubnout, pokud budu jíst opravdu zdravě ( tj. lečo, dušená zelenina, ...), jíst malé porce, sportovat... atd.?
Budu ráda i za to, když mi poradíte další tipy na to, jak hubnout co nejúčinněji.
Váš zelvak007
Dobrý den,
BMI je taková idea, která nerozlišuje sportovce od tlouštíků a v moderní medicíně nemá podle mě už moc zastání.
Není na místě koukat se na váhu, ale na složení tělesných konstitucí (voda, tuk, svaly...)
Je Vám 15. což je strašně málo na to, dělat nějaké ukvapené akce. Postava se Vám prakticky teprve mění a za 5 let můžete vypadat úplně jinak.
Pokud nejste spokojená s některými svými partemi, začněte cvičit - prozatím stačí doma, se svou vlastní vahou 2-3x týdně. Zpevníte si tělo, budete spokojenější a vyrovnanější. Když posilovaní skombinujete obšas s nějakým kardiotréninkem (běh, rychlá chůze, kolo) a budete umírněná ve stravování, výsledky se určitě dostaví.
Podle mne by bylo rozumnější jíst více syrové zeleniny, ideálně sezónní zeleniny, která se pěstuje u nás, dušenou zeleninu bych doporučila spíše v chladnějším ročním období.
Ve Vašem věku bych množství jídla nesnižovala, ale rozdělila je do 5 až 6 porcí denně (jako poslední večer už jen kousek syrové zeleniny nebo ovoce). Dobré je i ovoce kvůli vitamínům, ale nepřehánět, obsahuje i cukr.
Bez rizika můžete vynechat různá dochucovadla (kečup, majonézu, hořčici, ...), sladkosti, případně snížit příjem soli a cukru (ale nevynechat).
Dobrý je bílý selský jogurt (žádná Activie, Danone, Dobrá máma apod.) se sezónním ovocem, případně s mletými ořechy a trochou medu. Na slano se zelenými saláty, okurkou, rajčaty, ...
Zařadila bych müsli (připravené doma bez cukru) a luštěniny.
Ale hlavně hodně pohybu.
5 mas dole hned, staci min jist a vic se hybat a uz za tyden bude 1-3 dole, ani se to nemusi prehanet se zeleninou atd btw..nevim, jak moc je zrovna leco zdrave
.. nejucinneji ...nejist chvili pecivo a mouku .. ani se nemus udrit prehnanym cvicenim, staci pohyb, chodit pesky, misto vytahu naopak vybehnout po 2 schodech, pilates z youtube apod
BMI mi nikdy nesedelo, mam 189cm, a kdyz mam vic nez 70, jsem ocividne tlusty... pneumatika a zacinajici prsa (bez trika)
ted (sedim) mam 76 a mam zacinajici jednicky a pod tim malou pretekajici vanu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.