Jak naložit pstruha na gril?

Od: Datum: 19.07.12 21:53 odpovědí: 7 změna: 31.07.15 11:52

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat jak se nakládá pstruh před grilováním a jak je nelepší poté pstruh griklovat když nemám kleště na ryby?

Poté jak z pstruha vytáhnout kosti s páteří?

Poradí někdo? Děkuju


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: krkovicka*
Datum: 19.07.12 22:21
Nejlehčí a nejsnadnější způsob je koupit marinádu na grill ryby,když nemáte kleště,docela problém,máte kamen na grilu?Misto mřížky?Pak prodávají i staniolove taky na gril.Rybu do alobalu zabalte a pak už jen rozbalene do grilujte.Napichujeme je na klacek.Lepší manipulace.Kostru Vyndate tak,že tahnete od ritni ploutve.
doplněno 19.07.12 22:22: Tácky...
doplněno 19.07.12 22:23: ocasní ploutve...nějak se v tom ztrácím.Omlouvám se.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: baset
Datum: 31.07.15 11:52
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.07.12 22:50
avatar

Pokud jste začátečník, kupte nějaké koření na ryby. Moc dobrý je pstruh, když se dovnitř dá celá větvička libečku. Opravdu delikatesa.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 20.07.12 00:01
avatar

Pstruh je jemná ryba, není třeba jeho chuť přebíjet kupovanými směsmi. My je vždy jen osolili a potřeli máslem s nasekanou petrželkou.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 20.07.12 05:58
avatar

Kejikl má pravdu, rozpuštěné máslíčko samo o sobě dodá rybě velice dobrou chuť. Kromě posolení pokapu rybu citrónem a dobré je i trošku kmínu. Pokud někomu leze mezi zuby, používám raději mletý. A nemá to chybu! Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: mowla*
Datum: 20.07.12 00:21

Jak píše Kejikl - pstruha je škoda něčím zvlášť pajcovat...

Pořádně ryby omýt a osušit, zevnitř nasolit a ´vycpat´ třeba tím libečkem nebo tymiánem a kouskem másla. Větším pstruhům je možné několikrát mírně naříznout hřbetní část boků a vetřít sůl (ryby do cca 30 cm ne, byly by příliš vyschlé).

Namísto kleští lze použít dvojice vidliček (nenapichovat, jednou vidličkou rybu podebrat od hřbetu a druhou při otáčení přidržet). Rybu,pokud možno, otočit jen jednou (jinak se bude rozpadat). Grilovat jen pár minut z každé strany (podle teploty), aby si maso podrželo šťavnatost.

Páteř a převážnou část kostí vytáhnete tak, že nožem (příborovým, ne ostrým) naříznete hřbet podél páteře, ´horní bok´ jím pak z e žeber odhrnete, ze ´spodního´ vyndáte tahem za páteř - včetně hlavy a nebo hlavu ukrojíte pod skřelemi.

doplněno 20.07.12 00:23:

Jo - a dobrou chuť přeju...

;)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 09.07.14 07:39
avatar

přesně takhle to děláme ke spokojenosti: omýt, osušit, nasolit, vložit jednu větvičku rozmarýnu a nechat odpočinout. Kůži také solím. Pak ho zvenku natřu olejem, aby se nepřichytával a na grilu z každé strany 3-5 minut dle velikosti a hotovo.

Pak jde krásně vytáhnout celá páteř vcelku.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.