Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ryba tilapie a pangasius?

Od: mad odpovědí: 12 změna:

Ahoj,v nabídce hypermarketu jsem viděla rybu "tilapie",asi to je stejný typ ryby jako pangasius.Ten mi chutnal do doby,než mejlem kolovalo povídání jak je chovaný a krmený splaškama,tak mně to odradilo.Ryba tilapie je rovněž sladkovodní,asi chovaná taky podobně jako pangasius?Tak váhám jestli ji koupit,máte zkušenosti případně jaký názor na tuto rybu?Děkuji za názory Maruna

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

punkturtle*
hodnocení

1x

Máte svůj vlastní rozum?

hoax.cz/...

doplněno 17.07.12 13:03:

PS. do vyhledávání zadejte pangas

hodnocení

0x

x.cz/cze/ *hej*Patří zde i to povídání o rybách a jejich chovu. Naprostý nesmysl! Je zajímavé, že nám vepřové chutná a přitom si ani nedovedeme představit, čím vším jsou ve výkrmnách vepři krmeni, když masokostní moučku dostávaly i krávy a kuřata a slepice.*plac*

doplněno 17.07.12 11:50:

http://hoax.cz/cze/

mowla*
hodnocení

0x

Na takovéto maily nedbej - v sádkách chovaný (a lecčíms krmený) je i losos... ;)

Pangasius má maso spíše bez chuti - neurazí, ale nepotěší. Tilapie - subjektivně, je lepší. Ale obecně považuju tyhle ryby za ´nic moc´ (včetně onoho sádkového lososa) - raději mám ryby mořské (hejk, pražma - například) a úplně nejraději ryby naše - nemražené, ideálně v okamžiku koupě ještě živé (kupuju v některých super-hyper, hlavně ale na sádkách). A lze koupit nejen obligátního kapra či pstruha, ale i lína, štiku, candáta - a to jsou dobroty...

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Maruško, my kupejeme pouze kapříky nebo lososa. Koukám se často a vidím čím se ryby krmí. Z kapříka se dá dělat velké množství dobrých jídel. Je to o ekologii, podporování českých výrobců a tak.

mad
hodnocení

Všem pozdrav a díky za názory,taky si nedělám iluze o tom,čím je krmený dobyteki kuřata,ryby jíme,kapra hlavně i mořské ryby kupuju,vybírám si ty,co nejsou plné vody,čili si i čtu zadní strany obalů,rádi máme mořskou štiku,i lososa,pokud se mi podaří ho koupit.Tak tu tilapii zkusím,když už nemá kosti a není tolik cítit rybinou.Je to zajímavé,že kapra mám nejraději na Vánoce,když ho dostaneme jindy nebo od známého po výlovu na podzim,není to ono,ne že by měl jinou chuť,ale prostě Pavlovův reflex zapracuje a kapr chutná nejvíc na Vánoce,protože to k nim patří i s jinými vůněmi z pečení cukroví.Během roku když něco z vánočního cukroví jen tak upeču,není to ta chuť jako na Vánoce*smich*.

hodnocení

0x

Dobrý den. Pangasius, neboli Pangas. Mnoho lidí si nepřečetlo, kolik má Pegas na sobě zmrzlé vody. Kupujeme Pangase, když je v akci v Makru, kg vyjde kolem 50 Kč a jsou to pěkné, veliké kusy ryb. Půlku ryby má skoro ¾ kg. Děti mají rádi Pangase, často ho dělám, jako řízek. Zmrzlého pangase, naložím do vody a nechám rozmrznout. Když rozmrzne, vodu vyleju, dám novou vodu a rybu pořádně opláchnu. Než rybu porcuji, ryba nesmí být kluzká, ubrouskem osuším. Osušenou porci ryby udělám na velikosti řízků, potřu olejem, posypu Dábelským kořením, trochu pepře. Obalím, hladkou mouku, vajíčko s pivem, strouhanku. Řízek chutná všem. Pangase také dělám se zeleninou v troubě, česnek apod. Může se také dělat jako rychlovka, koření, sladká paprika, mouka a opéci na pánvičce. Příloha, se dává těsně před koncem smažení - zelenina. Pro děti, jsem vše zalila smetanou. Pangas, se vždy musí ochutit.

Tilapie. Poprvé jsme je jedli v Egyptě na grilu. Tam nám připadala hodně sytá. Doma jsem jí vyzkoušela udělat jako pangase, protože je také sladkovodní ryba a nemá kosti. Úspěch nebyl žádný. Ryba je pro nás, moc tučná a i když jí okořením, tak moc nechutná. Jen můj názor.

jandik

Domnívám se, že člověk, který na rybu sype ďábelské koření, by neměl mít tu drzost hodnotit kvalitu a chutnost té které ryby.

jandik - Vřelý souhlas! Máslo a kmín, to je to, aby člověk věděl, jakou má ryba chuť. A k candátovi a štice ještě snítku zelené petrželky. *jasne*

tomasgulas

Ale no tak já bych to nedramatizoval. Já také jim Pangasia, protože nesmrdí rybinou a hlavně: NEJSOU v něm kosti. To je pro mě alfa a omega. No a také si ho dělám různě šíleně, hlavně s olivovým olejem (za tím bych se utloukl) a klidně na tom másle. Nicméně z koření je mi to fuk a dal bych tam klidně špetku toho ďábelského *cert*

A jestli chcete, aby se Vám obrátil kufr vzhůru nohama, tak moje matka s otcem si na něho dávají občas sejra *smich*

To je přesně to, co říkával táta řezník a rybář: Vadí ti kosti a rybina? Kup si sýr!*jasne*

doplněno 14.08.12 12:10:

tomas, jak vám chutná velký okoun? Paráda, že? A štika a candát. Vlastně všichni dravci. *hi* Akorát úhoř je nejlepší naložený v česneku a vyuzený. Hmmm, mám plnou pusu slin.

tomasgulas

Naprosto s Vámi souhlasím, proto jsem se v rybách nikdy neangažoval ;) No, vlastně hlavně od doby, kdy mi řekl jeden kluk v hospodě (má docela úspěšnou rybárnu), že má tu vůni rybiny strašně rád. V tu chvíli mi doklaplo, že jsem vlastně mimo já, protože jsem mu popisoval, jak ten Pangasius nesmrdí rybinou...

Ale jinak můj jednoznačný favorit je pstruh. Vždycky si ho objednám už vychuchaného, resp. ho zpracuje buď na místě nebo to ráno. Jenom seběhnu k němu do rybárny a mám to.

hodnocení

0x

Úplně souhlasím s ostatními odpověďmi. Jestli bydlíte kolem Brna, tak u Skalního mlýna v Moravském krasu je pstruhárna. Každý pátek mají otevřeno a lze zakoupit čerstvé pstruhy i siveny. Velká bašta. A zddravá. Zdraví kenyska

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]