Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, na tváři mám mateřské znaménko asi tak 0,5 cm v průměru. Strašně mě štve, známí a kamarádi sice říkají, že to ke mně patří, ale já ho nesnáším už od mala... myslíte, že by mi ho na kožním dali pryč i když s tím nemám jiný než estetický problém? Je mi 15... mamka říkala, že musím ještě počkat do 18-ti... co myslíte nebo máte někdo zkušenost? Děkuji za názory
a nebo třeba i kolik to stoji a jeslti to boli a jeslti zustane jizva O.o
Pokud si to necháš vynadt z esetického důvodu, většinou to stojí víc. Ale je na to takový fígl - řekni, že Tě znaménko svědí a že máš strach, že by sis ho mohla strhnout, jak si to škrabeš. Případně že máš pocit, že se znaménko trochu mění. Pak už to bude ze zdravoního důvodu. Co se týká ceny, bude to různé. Mně už znamének vyndavali několik a bylo to tak, že pokud jsem chtěla klasické šití, bylo to zadarmo. Pokud jsem ale chtěla lepší šití (zůstane menší jizva), musela jsem si připlatit - bylo to něco kolem 200-300 Kč. Rozhodně nemusíš čekat do 18ti, mě většinu znamének řezali před 18, první už někdy ve 12. Dělá se to ale v zimě, tak si po prázdninách zajdi na kožní. Řezání nebolí, to je umrtvené. Pak to bolí trochu, ale spíše to tak tahá. Jizvu mít budeš, ale jsou na to mastičky, aby se dobře hojila a případně se pak dá později ještě vyhladit laserem. Úplně ale nezmizí, to si musíš rozmyslet, jestli raději znaménko nebo jizvu.
Promiňte, ale spousta dezinformací.
1. Fígl je nanic. Když bude výkon proveden ze zdravotních důvodů, t.j. odstranění útvaru a sutura, nebude použito metod plastické chirurgie - ta úhrada od pojišťovny to nepokryje a kdo vám to bude dávat zadarmo? Použije se ten nejobyčejnější materiál.
2. Proč by se to dělalo v ZIMĚ? To je jen lidová pověra, s níž se občas také setkávám. Nikoliv, operuje se stále a se stále stejným kladným výsledkem. Doporučuji tedy vyhledat pracooviště, které se těmito věcmi zabývá, nemusí to být nutně plastická chirurgie, kde jsou už příliš zvyklí na přemrštěné sazby.
Asi mám pověrčivou kožařku, taky mi říká, že znaménka se v létě neoperují, že musím počkat. Tedy já si svá znaménka vlastně ani nechci nechat odstranit (taky je nemám na obličeji), to bylo v rámci konzultace o charakteru těch znamének.
Dobře no, to první uznávám, že jsem to vztahovala na obyčejná znaménka, ne přímo na tváři. Ale na místech, kde to není tolik vidět, to funguje bez problémů, on ten rozdíl bohužel zase tak velký není, mezi obyčejným šitím a "estetickým".
Nicméně na té zimě si trvám, odrstraňovali mi znamének několik (různí lékaři) a všichni to odmítli dělat jindy, než v zimě. Lépe se to hojí. Není to žádná pověra. Ano, znaménko odstraní i v létě, ale pouze v nejnutnějších případech, pokud si třeba lékař myslí, že by to mohlo být třeba zhoubné.
Nevím. Myslím, že by bylo nejlepší zajít na kožní pro konzultaci. Doktor vám sám nejlépe poradí, co bude nejlepší udělat. Na kožním se sice hrozně dlouho čeká (tedy aspoň u nás ve městě na poliklinice), ale jestli opravdu chcete dál žít bez znamínka, sám kožní lékař vám nejlépe poradí, co dál.
Mě na kožním vyřezávali dvě znaménka dříve, než v patnácti. Zdarma. Ani jedno však nebylo na tváři. Jizva vidět podle mne bude. Zvaž variantu, zda by nebylo lepší nechat si vyříznout znaménko na plastické chirurgii. To by jistě zpoplatněné bylo, ale asi by byli schoni udělat nenápadnější jizvu. Rozhodně začni konzultací na kožním, za to nic nedás, obzvlášť se poinformuj o vhodnosti tvůj typ znaménka řezat a poptej se, zda by ti při růstu (v patnácti ještě není dokončený) nedošlo k deformaci jizvy.
Po znaménkách vyřezaných na kožním jizvy mám viditelné.
vždy se lépe hojí operace jakékoliv v zimě či na podzim,kdy již není slunce. Veškeré lifty také..Byla jsem u kožařky se znaménkem a ONA mi řekla ,že znaménka na obličeji nikdy nejsou pozitivní . A také mi řekla,až na září,kdy není již takové slunce.
dekuji moc za rady!
jizvu bych si kdyztak nechala odstranit laserem... hned v zari zajdu na kozni na konzultaci...ja bych to take radsi delala na zimu, ale nevim jeslti to musi byt v zime zase ty kozni veci, asi mozna lepsi aby na to nesvitilo slunce.. no nevim... zajud tam v zari a uvidim jako ja tam mam dve vedle sebe jakoby a jedno je takove nenapadne ale to druhe desne .. no ,.
lindaf,co kdyz vam lekar zamitne operaci?stava se to,musite byt i na toto pripravena.Oni lekari vedi proc.Nekter m.znamenka se proste nedaji operovat.Kdyz se udela nahle melanom,musi se operovat,to je tn rozdil,mezi znamenkem a melanomem,ktery tady treba Skve nerozlisila.
Mojí sestře zjistili, že jde o melanom až tehdy, kdy znaménko vypoerovali z estetických důvodů. Takže to rozhodně není vždy tak, jak říkáte.
Tak presne.znamenko k vam patri.S materskymi znamenky se kĺide nerodi jen tak nahodou,vzdy to ma nejaky duvod a funkci.Ja vam radim nedelejte to prijmete to k sobe.Vzdyt je to jen znamenko,nemate nejakou jinou kozni poruchu.Nikdy neni stoprocentni,ze vam kozni rekne,ze ho muze odstranit.Podivejte,moje teta,jiz ve stednim veku si nechala odstranit znamenko na noze,coz jsem do dnes nepochopila,kdyz ho mela tak dlouho a najednou se rozhodla.no a kozni lekar schvalil operaci,no a teta umrela.Spise si hlidejte plet pro zdravi,chrante znamenko pred slunickem,jelikoz jsem znala dve mlade osoby z blizkeho okoli,jely na dovolenou a po kratkem case diky vetsi intenzite slunicka na m.znamenko,take podlehly.Sktecne.Jedna byla sestrenice a druha pani bydlici v sousedstvi.obe mlade zeny.Vykaslete se nato,fakt.Okoli to nevadi a kdyz se nekdo poprve podiva,tak si vas mozna prohlizi a zaujmete znamenkem.,to urcite ano,ale neznamena to prece,ze by se na vas nekdo dival jako na exota,jen zaujmete vice.Clovekse seznami s vami,prijme vas jaka jste ,ale vy s tim mate problem.spis by jste se mela zabyvat tim.Kdyz budete chodit pekne upravena,prijen´mne na lidi pusobit,znamenko nebude problem.
To je opravdu výborné,říkat holce, že teta umřela po odstranění znaménka Co tím sledujete? Pochybuji, že umřela kvůli tomu... A s těmi znaménky není vůbec radno si zahrávat. Moje sestra měla dvě mateřská znaménka přímo ve výstřihu. Žádné problémy s tím neměla, jen se jí nelíbily, v plavkách to vypadalo hrozně. Šla na kožní, nechala si je vyříznout a ejhle, histologie objevila, že to byl zhoubný melanom! Takže vlastně to, že se jí ta znaménka zdála ošklivá, jí možná zachránilo život, protože nikdy nevíte, kdy se to z kůže dostane do orgánů. Od té doby chodíme celá rodina každý rok na prohlídky. Takže to nemusí být pouze estetický problém.
co tim sleduji?Ze se to muze stat a ja bych nesla na odstraneni ani nahodou,po takovych zkusenostech v okoli.ono,dokud se stim nikdo nesetka,tak neveri a takhle riskuje.U vasi sestry.No jiste lekari nejdriv zkouseli vzorek,nebo pohledem,jestli to vypada na melanom?Jakto ze to nepoznali,ale az pri operaci.Asi se to neda uplne stoprocent rozpoznat.A to je prave o cem mluvim.vase sestra mela stesti v tom,ze ji podchytily vsechny zhoubne bunky.Pani o ktere jsem psala uz takove stesti nemela.znamenko tam mela cely zivot,kdyby honechala spat,udelala lepe.neco jineho je,kdyz se nahle neco udela,treba meni tvar.pak je operace nezbytne nutna a poradne to ohlidat.Pisatelka ma znamenko cely zivot,zdravotni potize nema,at si dela jak chce,ale psala jsem jen svuj nazor na tuto problematiku.Proc nerict,ze na to muze i nekdo zemrit,to se kolem nas deje.Je na pisatelce,aby si to vyhodnotila po svem.Riziko je vzdycky.Pokud nekdo ma melanom,tak take nemusi mit pokazde takove stesti po operaci.dve dalsi panoi z okoli jsou toho dukazem.
doplněno 14.07.12 15:53:Jeste toto.O tom nepochybujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.