Nejste přihlášen/a.
Otázka pro maminky i babičky,.a vlastně pro všechny rodiče,abych nevynechala i tatínky.Očkovat proti rotavirům a pnemokokům?-zajímaly by mně Vaše zkušenosti s těmito očkováními,povídá se kolem toho hodně nejen v tisku,ale i mezi ženami,znám z okolí 2 úmrtí miminek v rozmezí pár týdnů.Máte očkovaná mimina či batolata a měly nějaké problémy?Něco jsem si na netu přečetla,takže pocity smíšené,proto se ptám hlavně těch,co nechaly děti očkovat.Máme taky mimino a přemýšlíme o těchto očkováních.Díky Ladislava
Nepatřím tak úplně do ´cílová skupiny´ tohoto dotazu - děti mám, 3, ale nikdy jsme je nenechali očkovat ničím ´zbytečným´ - a takováto očkování za minimálně zbytečná považuju - ne-li přímo za škodlivá.
Upřímně - konzultujte takové očkování s pediatrem, ale takovým, který na jejich aplikaci není finančně zainteresován - dovolím si odhadnout, že s velikou pravděpodobností na ně bude mít podobný názor jako já. Nesmíte věřit všem reklamám...
![]()
Dobrý den.
Dítě už mám velké. Pokud ale přemýšlím, jestli bych své dítě nechala proti těmto nemocem očkovat, tak docházím k názoru, že sama se nedokážu jednoznačně rozhodnout. Proto bych se obrátila na pediatra, ke kterému mám důvěru. Možná i na dva. Pokud by mi očkování doporučili, pak bych neváhala. Bála bych se zanedbat něco, čemu se snad očkováním dá zabránit. V tomto případě bych lékařům dala důvěru.
Základní očkování určitě ano, tyhle očkování "navíc"na jednu stranu asi ničemu nevadí ale stejně nedávají žádnou 100% jistotu - to vám řekne i slušný doktor. My je nedávali a kluk je zatím zdravý jako řípa (za chvíli mu bude půl roku).
Ta úmrtí, to je samozřejmě tragédie ale není to "okolí"náhodou nějaká drbárna na internetu? Tam může snadno dojít k pocitu že je to velmi časté, ale přitom to můžou být jediné dva případy na tisíce narozených dětí.
.
Jen tak pro zajímavost dodávám odkaz na jeden článek, co před pár dny vyšel na iDnesu. Není o očkování ale trošku k tématu je: hobby.idnes.cz/...
Na pneumokoky jsem ockovat nechala, na rotaviry ne. Muj syn zrejme podedil velmi dobrou imunitu po svem otci, z jeho strany jsou vsichni jako ripy, takze nikdy zadnou reakci nemel, ani na ockovani zivou vakcinou, na kterou reakce byvaji.
To umrti myslite v souvislosti s onemocnenim, nebo s ockovanim?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.