Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotenství a letadlo

Od: dendys odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

právě jsem zjistila, že jsem cca v 5. týdnu těhotenství. Zatím jsem si dělala test pouze doma.

Za pár dní letím na dovolenou - má let vliv na těhoteství v tak raném stadiu? Cesta trvá asi dvě hodiny. K doktorce se bohužel dostanu nejdřív za dva týdny po dovolené, takže její doporučení/nedoporučení nemám.

Taky by mě zajímalo - asi před týdnem jsme měli oslavu, samozřejmě s alkoholem. Nijak jsem se neopíjela, ale měla jsem asi dva panáky a skleničku vína. O těhotenství jsem neměla nejmenší tušení. Jak moc to škodí? Jinak samozřejmě nepiju, za celý měsíc jsem měla asi dvě piva na žízeň...

Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Pěkný den, dva panáky plod na 99% nijak nepoškodí, pokud se jednalo o jednorázovou akci. Buďte v klidu.:) Každopádně odteď vyřaďte jakýkoli alkohol.

O létání v těhotenství Vám možná pomůže tento odkaz miminka.cz/..., nicméně i když se k doktorce nedostanete, věřím, že na ni máte telefon a zavoláte.

doplněno 11.07.12 17:58:

Jetště tady babyweb.cz/...

ordinace.cz/...

tehotenstvi-am.webnode.cz/...

hodnocení

1x

Dobrý den. Let do Egypta, trvá asi 4,20 hod. Před dvěma lety, jsme letěli do Egypta, širší rodina. Dcera byla v 5 měsíci těhotná, synova manželka byla ve třetím měsíci. Obě dvě, měly od gynekologa zprávu, zdravotní stav dobrý. ( Jen pro případ, kdyby se něco, stalo v Egyptě) Kupujeme si sedadla v přední části letadla. Vyplatí se, si připlatit, sedíte tam, kde chcete. Po odbavení, si můžete v automatu koupit malé lahvičky vody. I když v letadle, dostáváte jídlo a pití je lepší si 2 lahvičky, pití koupit. Do letadla si berou trepky na přezutí. Obě těhotné seděly na kraji, kde se mohou kdykoliv postavit, protahovat si nohy, dojít si na WC. Při delších cestách, je dobré se často procházet po letadle. Jen pár zkušenosti z vlastních letů.

borax*
hodnocení

0x

Já jsem o těhotenství taky neměla tušení...a to byla pařba! Vy jste se dvěma panáky čučkařka :) Já jsem tenkrát nevěděla, kdo mě uložil do postele...no a syn je kluk jak buk :) Nemějte obavy, nejste jediná, žádná neví od kdy je těhotná, aby okamžitě přestala pít a kouřit...tak to prostě je. A do letadla můžete, nic Vám to neudělá, těhotenství není nemoc. Přeju pěkné těhotenství a zdravé miminko. Užijte si dovolenou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]