Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Troubu zapínám vždy vrch i spodek. Rošt mám uprostřed, 200 stupňů. Troubu je třeba si vyzkoušet, každá trouba peče jinak. Koláč si hlídám, a když se mi zdá, že spodek je dost upečený, zvednu rošt s plechem o jeden stupínek výš.Ale jak říkám, každá trouby peče jinak, časem to vychytáte.
A s tím rozteklým ovocem. Maliny se mi většinou rozpečou, zvlášť ty přezrálé.Po omytí je nechte pořádně okapat.
Ovoce před nasypáním na bublaninu trochu obalte v hrubé mouce. Ovoce drží na povrchu, nespadne na dno plechu.
krkovičko - zapněte větrák, bude trouba péci rovnoměrně, snižte teplotu na 160 st a ten čas u vás se mi zdá moóóć velký. Na 50 minut by musel být vysoký koláč, že by vyskakoval z hlubokého plechu. Ale co trouba - to jiné zkušenosti. Jen se ptejte, peču ob den. Ať se daří.
U horkovzduchu se peče vždy o 20 st méně než u normální trouby. Koláč v normálu peču na 180st, v horkovzdušné troubě na 160 st.
Dobrý den. Pečení, jak koláče, tak buchet, nebo placek na plech, všechno dělám na 180 stupních v elektrické troubě, vršek i spodek. Většinou vše je za 20 minut upečené. Když to peču v plynové troubě, tak peču na ( jako na budíku) 25, to dole máme ještě tašku ze střechy, protože všechno ze spodu bylo hned chycené.
V horkovzdušné troubě, když něco peču na chalupě, tak naplno, 210 stupňů.
Ovoce, které dávám, na placku, nebo bublaninu, po umytí, dám na tác do lednice, kde krásně oschne a vychládne. Do bublaniny dávám ovoce obalené v mouce a hned do trouby.
Maliny, které chci dát na placku a všechno ovoce, které se po upečení roztéká, dávám jako základ na placku( tj. buchtové těsto řídčí) první tvaroh s vajíčkem, pak teprve ovoce posadím do tvarohu. Ovoce se rozteče do tvarohu. Těsto, nechám na krajích vždy vyšší, aby náplň i když se rozteče zůstala uvnitř buchty. Jen můj názor.
K teplotě v troubě. Zjistila jsem, když dám el. troubu, na 200 a více stupňů, tak vše mám rychleji upečené nahoře, a uvnitř ještě syrové. Když dám teplotu na 180 stupňů, tak se vše, peče stejně. Po 20 minutách, nemusím u ničeho zkoušet, zda je vnitřek upečen.
Ahoj Krkovičko,
já mám starou troubu plynovou, takovou tu jak se zapaluje hořák špejlí Čekám na rekonstrukci kuchyně, tak se mi nová nechce kupovat.
Protože jsem měla problémy s pečením čehokoliv (zdola připálené, shora nedopečené, vzadu nedopečené), pořídila jsem si remosku a jsem nadmíru spokojená. Dělám v ní maso i koláče a nemůžu si to vynachválit. Jsme doma 3, takže ta remoska je velikostně akorát.
Jak píše Ron, je to o hlídání a vychytání trouby. Koláč prostě občas okoukněte, během pečení obraťte plech, protože vzdadu a vpředu trouba většinou peče různě (což sama konstatujete ) a co se bublaniny týče, házím tam třešně až po chvilce pečení, když už je lehounká slupka na povrchu, aby se nepropadly úplně dolů. Obalení v mouce sice trochu pomůže, ale většinou se stejně utopí
a konec konců, když to nevyjde na ukázkovou porci, většinou se stejně najdou dobrovolníci co výtvor rádi zkonzumují
Slečno krkovičková, nemáte starší troubu? Mě to taky ta stařenka dělala podobným způsobem než jsem si pořídila novou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.