Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pečeme?

Od: krkovicka* odpovědí: 13 změna:
Přeji hezky den.Jelikož jsem v pečení koláčů a buchet začátečník,tak pořád přemýšlím co dělám špatně.Včera jen malinovy koláč,ale ovoce v něm jak sirup roztekly.Dnes bych se pustila do tresnove bublaniny.Ještě by mě zajímalo-mám elektrickou troubu.Pecete na vrchní,dolní nebo oboje?Díky za tipy.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Troubu zapínám vždy vrch i spodek. Rošt mám uprostřed, 200 stupňů. Troubu je třeba si vyzkoušet, každá trouba peče jinak. Koláč si hlídám, a když se mi zdá, že spodek je dost upečený, zvednu rošt s plechem o jeden stupínek výš.Ale jak říkám, každá trouby peče jinak, časem to vychytáte.

A s tím rozteklým ovocem. Maliny se mi většinou rozpečou, zvlášť ty přezrálé.Po omytí je nechte pořádně okapat.

Ovoce před nasypáním na bublaninu trochu obalte v hrubé mouce. Ovoce drží na povrchu, nespadne na dno plechu.

krkovicka*
hodnocení

Děkuji.Jestli jste zrovna v pečení dobrá tak zas pro změnu já určitě nejsem:-D včera se mi právě prichytilo půl plechu z vrchu,zadní díl koláče.
mija*

Prosím i já o radu...pečete koláče také na horký vzduch a na kolik stupnů?Díky moc za radu.

krkovicka*
hodnocení

Mijo,ještě jsem nedospěla k tomu radit.Peču na 180 a 40-50min.Podle velikosti.Ale vždy se mi chytne.
doplněno 10.07.12 07:54: Větrák nepoustim nikdy to bude asi ten problém.
uska*

krkovičko - zapněte větrák, bude trouba péci rovnoměrně, snižte teplotu na 160 st a ten čas u vás se mi zdá moóóć velký. Na 50 minut by musel být vysoký koláč, že by vyskakoval z hlubokého plechu. Ale co trouba - to jiné zkušenosti. Jen se ptejte, peču ob den. Ať se daří.

uska*

U horkovzduchu se peče vždy o 20 st méně než u normální trouby. Koláč v normálu peču na 180st, v horkovzdušné troubě na 160 st.

mija*

Děkuji za radu já jsem si myslela že koláče na horký vzduch se třeba na ten program vysuší,ale je tam výhoda že se můžou dat i 3 plechy najednou.Hezký den přejí.

hodnocení

2x

Dobrý den. Pečení, jak koláče, tak buchet, nebo placek na plech, všechno dělám na 180 stupních v elektrické troubě, vršek i spodek. Většinou vše je za 20 minut upečené. Když to peču v plynové troubě, tak peču na ( jako na budíku) 25, to dole máme ještě tašku ze střechy, protože všechno ze spodu bylo hned chycené. *ua*

V horkovzdušné troubě, když něco peču na chalupě, tak naplno, 210 stupňů.;)

Ovoce, které dávám, na placku, nebo bublaninu, po umytí, dám na tác do lednice, kde krásně oschne a vychládne. Do bublaniny dávám ovoce obalené v mouce a hned do trouby. *smich*

Maliny, které chci dát na placku a všechno ovoce, které se po upečení roztéká, dávám jako základ na placku( tj. buchtové těsto řídčí) první tvaroh s vajíčkem, pak teprve ovoce posadím do tvarohu. Ovoce se rozteče do tvarohu. Těsto, nechám na krajích vždy vyšší, aby náplň i když se rozteče zůstala uvnitř buchty. Jen můj názor. *uf*

doplněno 10.07.12 08:26:

K teplotě v troubě. Zjistila jsem, když dám el. troubu, na 200 a více stupňů, tak vše mám rychleji upečené nahoře, a uvnitř ještě syrové. Když dám teplotu na 180 stupňů, tak se vše, peče stejně. Po 20 minutách, nemusím u ničeho zkoušet, zda je vnitřek upečen.

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Ahoj Krkovičko,

já mám starou troubu plynovou, takovou tu jak se zapaluje hořák špejlí :) Čekám na rekonstrukci kuchyně, tak se mi nová nechce kupovat.

Protože jsem měla problémy s pečením čehokoliv (zdola připálené, shora nedopečené, vzadu nedopečené), pořídila jsem si remosku a jsem nadmíru spokojená. Dělám v ní maso i koláče a nemůžu si to vynachválit. Jsme doma 3, takže ta remoska je velikostně akorát.

hodnocení

0x

Jak píše Ron, je to o hlídání a vychytání trouby. Koláč prostě občas okoukněte, během pečení obraťte plech, protože vzdadu a vpředu trouba většinou peče různě (což sama konstatujete :)) a co se bublaniny týče, házím tam třešně až po chvilce pečení, když už je lehounká slupka na povrchu, aby se nepropadly úplně dolů. Obalení v mouce sice trochu pomůže, ale většinou se stejně utopí :)

a konec konců, když to nevyjde na ukázkovou porci, většinou se stejně najdou dobrovolníci co výtvor rádi zkonzumují :)

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Slečno krkovičková, nemáte starší troubu? Mě to taky ta stařenka dělala podobným způsobem než jsem si pořídila novou.

krkovicka*
hodnocení

3roky stará.
doplněno 10.07.12 11:47: Abych byla přesná.3 roky stará,používaná 2měsíce a jelikož mi před týdnem stavkoval sporák tak jsme ji ze sklepa vytáhli a nahradily.To se jí asi nelíbí:-D
lolaprasatkova

Hmm, tak to nevím. To máte nějakou hodně zlobivou troubu. *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plynová trouba stupně

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]