Jak pečeme?

Od: Datum: 10.07.12 07:02 odpovědí: 13 změna: 10.07.12 11:20
Přeji hezky den.Jelikož jsem v pečení koláčů a buchet začátečník,tak pořád přemýšlím co dělám špatně.Včera jen malinovy koláč,ale ovoce v něm jak sirup roztekly.Dnes bych se pustila do tresnove bublaniny.Ještě by mě zajímalo-mám elektrickou troubu.Pecete na vrchní,dolní nebo oboje?Díky za tipy.
avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 10.07.12 07:15
 

Dobrý den.

Troubu zapínám vždy vrch i spodek. Rošt mám uprostřed, 200 stupňů. Troubu je třeba si vyzkoušet, každá trouba peče jinak. Koláč si hlídám, a když se mi zdá, že spodek je dost upečený, zvednu rošt s plechem o jeden stupínek výš.Ale jak říkám, každá trouby peče jinak, časem to vychytáte.

A s tím rozteklým ovocem. Maliny se mi většinou rozpečou, zvlášť ty přezrálé.Po omytí je nechte pořádně okapat.

Ovoce před nasypáním na bublaninu trochu obalte v hrubé mouce. Ovoce drží na povrchu, nespadne na dno plechu.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: krkovicka*
Datum: 10.07.12 07:21
 
Děkuji.Jestli jste zrovna v pečení dobrá tak zas pro změnu já určitě nejsem:-D včera se mi právě prichytilo půl plechu z vrchu,zadní díl koláče.
Od: mija*
Datum: 10.07.12 07:49
 

Prosím i já o radu...pečete koláče také na horký vzduch a na kolik stupnů?Díky moc za radu.

 
Od: krkovicka*
Datum: 10.07.12 07:53
 
Mijo,ještě jsem nedospěla k tomu radit.Peču na 180 a 40-50min.Podle velikosti.Ale vždy se mi chytne.
doplněno 10.07.12 07:54: Větrák nepoustim nikdy to bude asi ten problém.
Od: uska®
Datum: 10.07.12 08:01
 

krkovičko - zapněte větrák, bude trouba péci rovnoměrně, snižte teplotu na 160 st a ten čas u vás se mi zdá moóóć velký. Na 50 minut by musel být vysoký koláč, že by vyskakoval z hlubokého plechu. Ale co trouba - to jiné zkušenosti. Jen se ptejte, peču ob den. Ať se daří.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: uska®
Datum: 10.07.12 07:55
 

U horkovzduchu se peče vždy o 20 st méně než u normální trouby. Koláč v normálu peču na 180st, v horkovzdušné troubě na 160 st.

 
Od: mija*
Datum: 10.07.12 08:01
 

Děkuji za radu já jsem si myslela že koláče na horký vzduch se třeba na ten program vysuší,ale je tam výhoda že se můžou dat i 3 plechy najednou.Hezký den přejí.

 
Datum: 10.07.12 07:30
 

Jak píše Ron, je to o hlídání a vychytání trouby. Koláč prostě občas okoukněte, během pečení obraťte plech, protože vzdadu a vpředu trouba většinou peče různě (což sama konstatujete ) a co se bublaniny týče, házím tam třešně až po chvilce pečení, když už je lehounká slupka na povrchu, aby se nepropadly úplně dolů. Obalení v mouce sice trochu pomůže, ale většinou se stejně utopí

a konec konců, když to nevyjde na ukázkovou porci, většinou se stejně najdou dobrovolníci co výtvor rádi zkonzumují

 
Od: viky®
Datum: 10.07.12 08:18
 
avatar

Dobrý den. Pečení, jak koláče, tak buchet, nebo placek na plech, všechno dělám na 180 stupních v elektrické troubě, vršek i spodek. Většinou vše je za 20 minut upečené. Když to peču v plynové troubě, tak peču na ( jako na budíku) 25, to dole máme ještě tašku ze střechy, protože všechno ze spodu bylo hned chycené. *ua*

V horkovzdušné troubě, když něco peču na chalupě, tak naplno, 210 stupňů.;)

Ovoce, které dávám, na placku, nebo bublaninu, po umytí, dám na tác do lednice, kde krásně oschne a vychládne. Do bublaniny dávám ovoce obalené v mouce a hned do trouby. *smich*

Maliny, které chci dát na placku a všechno ovoce, které se po upečení roztéká, dávám jako základ na placku( tj. buchtové těsto řídčí) první tvaroh s vajíčkem, pak teprve ovoce posadím do tvarohu. Ovoce se rozteče do tvarohu. Těsto, nechám na krajích vždy vyšší, aby náplň i když se rozteče zůstala uvnitř buchty. Jen můj názor. *uf*

doplněno 10.07.12 08:26:

K teplotě v troubě. Zjistila jsem, když dám el. troubu, na 200 a více stupňů, tak vše mám rychleji upečené nahoře, a uvnitř ještě syrové. Když dám teplotu na 180 stupňů, tak se vše, peče stejně. Po 20 minutách, nemusím u ničeho zkoušet, zda je vnitřek upečen.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: lolaprasatkova
Datum: 10.07.12 08:36
 

Slečno krkovičková, nemáte starší troubu? Mě to taky ta stařenka dělala podobným způsobem než jsem si pořídila novou.

 
Od: krkovicka*
Datum: 10.07.12 09:33
 
3roky stará.
doplněno 10.07.12 11:47: Abych byla přesná.3 roky stará,používaná 2měsíce a jelikož mi před týdnem stavkoval sporák tak jsme ji ze sklepa vytáhli a nahradily.To se jí asi nelíbí:-D
Od: lolaprasatkova
Datum: 10.07.12 11:20
 

Hmm, tak to nevím. To máte nějakou hodně zlobivou troubu. *haha*

 
Datum: 10.07.12 09:09
 
avatar

Ahoj Krkovičko,

já mám starou troubu plynovou, takovou tu jak se zapaluje hořák špejlí Čekám na rekonstrukci kuchyně, tak se mi nová nechce kupovat.

Protože jsem měla problémy s pečením čehokoliv (zdola připálené, shora nedopečené, vzadu nedopečené), pořídila jsem si remosku a jsem nadmíru spokojená. Dělám v ní maso i koláče a nemůžu si to vynachválit. Jsme doma 3, takže ta remoska je velikostně akorát.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.