Nejste přihlášen/a.
Jak připravujete cizrnu? Hledám inspiraci a uvítala bych tipy na osvědčené recepty. Díky
Cizrnu přes noc namočím do vody a pak vařím do změknutí - nejméně 1 hodinu. Po změknutí osolím. Cizrnu scedím a nejraději z ní připravuji saláty. Např. tuňákový: cizrna, tuňák vidličkou natrhaný na kousky (z plechovky), pórek nebo jarní cibulka, vejce natvrdo nakrájená na kostičky, pepř, sůl.
Mám ráda i cizrnový salát smíchaný s uvařenou červenou čočkou a různými druhy zeleniny (okurky, rajčata, papriky, zelené fazolky-uvařené).
Málokdo zna fantastickou cizrnu jakou jsem se nucila v Izreli.
Namoc pres noc, v papinaku uvar ale nerozvar! Slej, nech vykapat a dej do mísy. Az bude vlazna, posypej mletým římským kmínem (ne ceskym!) , osol, nalisuj podle chuti česnek a zalej bohate olejem. Pouzivam repkovy. Zamchej a dochut a nech ulezet.
V Izraeli i ja davaji tolik oleje, ze je cizrna v nem ponorena. Ona nenasakne, olej pak puzijes na dalsi varku nebo s to hodne ji s tou cizrnou lzici. V lednci ti vydrzi i tyden, kdyz ho nesnis hned.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.