Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obarvení oblečení

Od: jaaannkkaaeei odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s barvením prádla. Chtěla bych si obarvit vybledlé plátěné kraťasy na černo, protože jejich barva je už dost vybledlá Chtěla jsem se zeptat, jaké máte s barvením prádla zkušenosti. Nejvíce se bojím, že když si kraťasy obarvím, tak že mi poté budou špinit tričko, které si k nim poté vemu nebo když se budou prát, tak že budou hodně pouštět barvu. Jaké máte s tímto zkušenosti? Jaký obarvovací prášek zvolit? Má se ještě po obarvení barva nějak zafixovat něčím jiným, aby to tolik nepouštělo?

Děkuji za každou radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Já používám barvu na textil Duha. Oblečení musíte nejdřív dobře vyprat, aby nemělo mastné fleky apod. Namočte do vody a mokré potom ponořte do barvy. Dávám černé barvy více než je v návodu - jednou takové množství . Barvím ve starém hrnci. Po obarbení vymáchám asi třikrát v octové vodě. Tím se zamezí pouštění barvy. Barvila jsem tak černé džíny i plátěné kalhoty. Při nošení mi tričko nebarvily. Peru je ale samostatně v ruce (Perwoll Black). Trochu barvy vždy pustí. Černé prádlo nikdy nesuším na přímém slunci(dřív vybledne). Suším a peru obrácené naruby.

hodnocení

1x

Já si myslím, že to za to riziko, když se zpotíte, že vám obarví tričko nebo kalhotky nebo podprsenku, vůbec nestojí ta to. Kolik stojí barva? Kolik provoz vlastně dvou praček? U Vietnamců jsou kraťasy za pár šestek. Nové! ;)

doplněno 05.07.12 16:33:

Hodně jsem barvívala, ale nic v obchodech nebylo k sehnání a když, tak to bylo drahé. Ale dnes? Vietnamci, výprodeje, sekáče. . .

hahanaj*
hodnocení

0x

Kupuji duhu na barvení v pračce zásadně barvím prádlo v automatce - řífdím se návodem na sáčku . Kupuje se podle váhy prádla které chceš barvit- na 2 kalhoty a tričko - 2 sáčky .Přidává se sůl jak doporučuje výrobce barvy to je v návodu . barva drží dobře- nepouští.

Po obarvení vložím do pračky starý ručník a 2dcl sava a nechám proběhnout praní - to proto, kdyby náhodou někde v pračce zůstalo trochu barvy, tak se chytne na hadr a pračka zůstane čistá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]