Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba vibrátorů

Od: pd odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli někdo netušíte, kde seženu směrnice EU nebo kdo tomu velí na výrobu vibrátorů.. normy a pod. mám podnikatelský záměr a toto je základní věc. Zatím sem to nikde nevygooglil...
Děkuji za Vaše odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrassek
hodnocení

0x

A jaké vibrátory myslíš? jako erotickou pomůcku? nebo masážní strojek (motorek + závažíčko) nebo vibrátor na beton?

hodnocení

0x

nechcete specifikovat?

vibrátory stavební na zhutňování budou jinde než třeba ty na potěšení...

tak které?

doplněno 17.03.13 13:57:

ta rubrika mate, vibrátory jsou opravdu nejen pro ženy! A na stavbě jsou také baby...

hodnocení

0x

Dnes nikdo ničemu nevelí. Pokud to bude mýt elektriku dle norem a materiál neškodlivý, tak vám všichni můžou... Koukněte někdy co se vozí z Číny a nemá to zákaz prodeje.

doplněno 17.03.13 14:45:

MÍT! Ach jo...

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že tento sortiment asi jen tak amatérsky nevyrobíš.Z hlediska materiálů budeš mít schvalovací řízení na dva až tři roky.A hygienu na krku ob den.

Tak podnikej!

JABRAKA

ondrassek
hodnocení

0x

jinak mám kontakt na čínskou fabriku kde ti vyrobí co budeš chtít i s tvým logem. Samozřejmě záleží na tom kolik kusů by to mělo být.

Ale na rovinu, už tento obor není to co býval. Cenově to tu drtí poláci kteří prodávají koncákům za velkoobchodní ceny.

pd
hodnocení

Ano jedná s o erotickou pomůcku. Šlo by o malovýrobu, dalo by se říct, že spíše na zakázku. Udělal sem pár prototypů a zatím vypadá, že by o to mohl být zájem, cenově by byli na úrovni kvalitních strojů ze sexshopu. Četl jsem o velkých německých výrobách, které musí dodržovat prý opravdu přísná pravidla EU. Sme češi a i mě napadlo prodávat produkt pod jiným označením, ale to by byla asi až poslední možnost.

děkuji za odpovědi

ondrassek

kdysi jsem chtěl vyrábět vibrační vajíčka ovládané bluetoothem v telefonu. Dokonce jsem měl funkční prototip, ale cena byla na úrovni podobných wifi ovládaných vajíček. (asi 700Kč), no jenže v číně je nákupka těchto vajíček 150Kč i s dopravou a daní a tak by bylo velmi složité ho prodávat velkoobchodně.

Takže ceny v sexshopech si vyděl třema a potom dostaneš asi tak reálnou velkoobchodní cenu.

třeba tento nejprodávanější vibrátor heureka.cz/... nakupuju za 120Kč.

haninka*
hodnocení

0x

Tak takhle otázka mě zaujala a zadala jsem do googlu "vibrátor normy". Asi na 5. odkazu mi to našlo:

Firma Odeco paří mezi výrobce používající nejmodernější materiály a technologie. Z materiálů jsou to především čisté ABS plasty a silikon v lékařské normě s certifikáty CE, RoHS, FDA a FCC. Produkty jsou designově vyjímečné, velmi dobře odolné vodě a mají řadu úplně nových a dosud neznámých funkcí, včetně velmi efektního barevného podsvícení, které ukazuje druh zvoleného programu a stav akumulátorů.

Takže asi nějaká norma tam bude. Stejně jako u hraček. A ČOIka si na českého výrobce došlápne lépe než na nějakou fabriku v Číně.

Fandím každému, kdo se snaží něco vymyslet a stát na vlastních nohách, taky zkouším co můžu, ale toto nevím, nevím...

ladaadal*

Taky si myslím, že tam půjde hodně o hygienické vlastnosti materiálů. To už by měl opravdu lepší prodávat to jako masážní strojek na chodidla. Na co to lidi použijou už by bylo jedno, ale s takovým názvem zase dost dobře neprorazí na trh s erot.pomůckama.

ondrassek

Tak právě odeco je ukázkou toho jak jednoduché je koupit OEM kopii značkových vibrátorů , vrznout na to svoje logo a hupky dupky na aukro a slevové portály.

ondrassek

jinak výrobce obvykle obvykle dodává obchodníkům, musí mít CE a ROHS. Zbytek je problém prodejce a čojka se bude vozit po tom prodejci co to bude prodávat koncákům.

pd
hodnocení

No právě, prodej za rádoby jiným účelem je hloupost. S materiály by problém asi nebyl, spíš mi jde o to, jestli jako výrobce musí například moje dílna splňovat nějaké požadavky, resp. jaké. Popř. jestli můsím jít se svými výrobky na atestace a zkušebny nezávadnosti a opotřebení např.

zabu
hodnocení

0x

Na každý výrobek uváděný na trh v ČR, musíte mít Prohlášení o shodě. Co je jeho obsahem, jaké musí mít výrobek zkoušky a z nich vyplývající vlastnosti je dáno zákonem. Neznám z hlavy číslo, ale najdete ho za pomoci strejdy Googla určitě stejně rychle jako já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]