Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zpracovat třešně?

Od: rod24* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám třešňový sad, i obyčejné i chrupky. Můžete mi někdo poradit jak je nejlépe zpracovat? Např. pokud někdo máte osvědčený recept na džem, nebo cokoliv jiného. Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Do sudů, pak do pálenice a vypálit...

lidus*

I naše tak zkončily.

hodnocení

2x

Dobrý den. Na zavaření kompotu, nebo udělání džemu, nebo zmrazení třešní, pro jednu rodinu, bohatě stačí jeden strom chrupek.( množství) Recept na džem bych použila, jako když dělám broskve. Kupujeme " Želírovací cukr" 2:1, kde dáte na 1 kg pomletého ovoce a pět minut povaříte. Dáváte do skleniček, zavíčkujete. Je to.

Co s ostatním sadem? Ostatní stromy, bych nabídla k otrhání za poplatek. Než nám vyrostla třešeň, tak byl problém třešně sehnat. U nás dáváme chrupky mrazit, používám je celou zimu, na kompoty s jablky, nebo na placky, pizzu. Jen můj názor.

doplněno 02.07.12 22:32:

Želírovací cukr 2+1, nebo 3+1, je to (Dr. Oetker) se dá koupit, všude v marketech. To mám vyzkoušené.

hankauk*
hodnocení

0x

Taky bych udělala džem. Ovoce bych ale nemlela, ale dala vařit (Dr.Oetker 3:1 Gelfix). Třetinový podíl cukru bude stačit, ovoce je sladké dost. Můžete taky zkusti pečený čaj - recepty jsou na internetu. A určitě to zamrazení je taky výborný nápad. Ovšem nejlepší je ten s otrháním za poplatek. Jen si dejte pozor, aby vám "trhánci" nezdemolovali stromy.

hodnocení

0x

Natrhat do bedýnek a přivézt s několika prodejci na několik míst po celé Ostravě. Na trhu jsou třešně za 120kč za kilo, hodně červavé a už ne čerstvé za 90 kč. *plac*Zhořkne mi v puse, když vidím ceduličku s cenou. Většinou píšou cenu a dole maličkým písmem 1/2 kg *zed* Tahle cena je na mrvici!

arakain77*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zpracovat třešně

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]