Nejste přihlášen/a.
Snažím se hubout během a cvičením, na internetu čtu že je nejlepší pít vodu, můžu místo vody z kohoutku pít bonaqua nebo vodu z kohoutku + tang? Díky
Jsem ze Jste to,co jíte, za 14měsíců mám dole -83kg,pokud nevěříte,tak na ahaonline najdete můj deník,odkazy a online recepty,stačí zadat Pavla Truxová.Pro dosažení trvalých váhových úbytků je potřeba dodržovat nejen správný pitný režim,ale změnit úplně celý životní styl.Nastavit ho tak,aby se dal celoživotně dodržovat.Hodně lidí si plete,nebo nedokáže rozlišit rozdíl mezi dietou a změnou životního stylu.Převážné procento lidí nasadí režim,kdy sice dosáhne nějakých váhových úbytků,ale po úbytku se postupně vrátí do starých kolejí,vrátí se i většinou kila,včetně ještě kil navíc.Hodně lidí spekuluje co pít,neví jaké zázračné prostředky by koupili,žasnu,když se lidi obrací o radu a jmenují krkolomné názvy cvičení.Zní to vznešeně,ale vydržet u toho celoživotně,nehledě na ceny.Opravdu nejlepší je pít vodu,na střídačku jemně perlivou,sem tam mattoni,ovocné nebo bylinné čaje...vše neslazené.Vyhnout se stravování "někde" něco rychle do ruky.Přemýšlet nad tím,co jíme a v obchodech číst etikety,co které výrobky obsahují.Raději si připravit na celý den své jídlo do krabiček,jíst pravidelně.A pohyb?Plavání,aqua aerobik,rychlá chůze,chůze do schodů,párkrát zajít do fitness,kde je dobrý trenér který poradí cviky.
Není to o velkých penězích,ale o pravidelnosti,disciplíně.
doplněno 24.07.12 14:14:Nehledě na to, že člověk se změnou životního stylu začne cítit hlavně po zdravotní stránce lépe.Věřte, že tělo vám to mnohonásobně vrátí zpět v podobě toho, že vám bude sloužit mnohem lépe a déle.Chce to v začátku opravdu velkou výdrž, sestavovat si přesný rozvrh dne, klidně si to i napsat do diáře, co kdy v kterou hodinu dělat a držet se toho.
Za ten rok a kus,jsem prošla i dost nelehkými okamžiky (rozchod, kdy mě manžel opustil a nechal v nelehkých problémech a dluzích,naposled další pecka v podobě náhlého úmrtí mé milované foxteriérky),obojí,hlavně odchod foxteriérky bolestivý,pro mě velká zkouška toho, zda to ustojím a například nedám nějakou čokoládu, či jinou kalorickou pecku.A nedala jsem nic,vím, že to mám pevně v rukách,naopak mé milované foxteriérce jsem slíbila,že budu hubnout dál,pro ní.Myslím na ní každou chvilku,Orinko mám tě moc ráda, zůstáváš dál v mém srdíčku.
Souhlasím s paní Pavlou a přidávám vlastní, čerstvou zkušenost. Zhubla jsem od 6.června 8kg, ale hlavně centimetry tím, že jsem začala více jíst než dříve...je to paradox, ale je to tak. Jím 5-6krát denně. Piju vodu z kohoutku, čaje i bylinkové. Občas si dám vinný střik. Do vody z kohoutku si občas pro chuť přidám kousky omytého citrónu, či pomeranče, nebo lístky máty, krásně to ochutí. Sladím občas stévií, nebo fruktózou, ale jen když mám chuť na sladké. Nejím bílou mouku, jen žitnou, špaldovou a výrobky z nich. Včera jsem si dělala noky z cukety s žitné mouky, sůl a vajíčko, k tomu zelí a maso a moc jsem si pochutnala. Chodím nordic walking, jezdím na kole a chodím na lymfat. masáže, ale na ty jsem chodila i dříve. Je to vše v hlavě, a změna stylu stravování. Ke všemu jím hodně zeleniny, ovoce méně. Hodně si vařím jídla z cukety, neb jich mám teď na zahradě hodně. Mají hodně vody a málo kalorií... Hodně maso - rybí, kuřecí i hovězí, když grilujeme, tak i plátek libového vepřového. Šunku si kupuji s 90proc. masa, dobré mají v Lidlu. Jím hodně luštěniny, rýži, kuskus, jako přílohu. Myslela jsem si, že to nikdy nedokážu, ale opravdu to jde. Člověk se začne cítit lépe, má hodně energie, protože tělo nestrádá a neukládá tuky do zásoby. Nemám velkou nadváhu, ještě chci tak 5 kilo, a pak si budu váhu jen udržovat. Hlavně jsem ztratila tuk na břichu, a to se mi dříve nejedením, nebo různými pokusy diet, nikdy nepodařilo. Hlavně to chce dodržovat bílkoviny+sacharidy+trošku tuku-oliv.olej,+hodně zeleniny a pitný režim. Přeju, ať se daří, je to opravdu jediný zaručený způsob hubnutí a zdravého, životního stylu. Hodně informací jsem si našla na netu od pana Havlíčka.
Dobrý den. Tang obsahuje strašně moc cukrů, tudíž si ho musíte odpustit. Pijte třeba čaj, ale ne Ice tea, ten má také velké množství cukrů. Vy naopak musíte cukry regulovat, protože díky nim nabíráte. Myslím ale cukry rychlé. Ty jsou právě v Tangu, bonbónech, čokoládě a tak dále. Takže Vám ještě doporučím, abyste přijímala spíše tmavé pečivo a chleba a ne rohlíky a pečivo bílé. Složité cukry v tmavém pečivu potřebuje Vaše tělo, kdyžto ty rychlé ne. Ty potom tělo ukládá a nabíráte. A na to, abyste je vypotila, musíte běžet délší trasu. Ale pokud běžíte tedy častěji a déle, tak je to skvělý zdroj energie. Takže Tang ano, ale jen při běhu. Přes den spíše čaj a vodu.
Ale houby, normálně pijte vodu z kohoutku, ale nechte jí pár minut odstát, aby z ní vyprchal chlór
Proč vodu z kohoutku nemůžete? Pokud vám jen nechutná, zvyknete si (řípadně ji nechtě odstát, nebo si kupte filtrovací konvici). Pokud je u vás kohoutková voda k pití nevhodná, kupujte si stolní vody, neochucené, mininerální jen občas. Lepší jsou vody bez bublinek. Pokud je u vás však voda pitná, věřte, že je zdravější, než balená voda, která týdny i měsíce je natočená v lahvích, prochází tepltními šoky a často se od kohoutkové ani výrazně neliší složením.
Já taky vodu z kohoutku nemůžu, nechutná mi. Tak piju ředěnou 100% jablečnou šťávu nebo jinou. 1/3 džusu a 2/3 vody. Minerálky mnohem méně než toto pití. Občas to proložím 10´pivem, ledvinky si to pochvalují.
Balená voda je nesmysl, pitná voda z kohoutku je z hygienického hlediska lepší. Zkuste to jeden nebo dva dny vydržet, na vodu se zvyká velmi rychle. Pokud byste si ani po 2 dnech nezvykla, zkuste vodu z kohoutku ochutit plátkem citrónu nebo pomeranče, případně pár lístky máty.
Džus ředím 1:5 (pětina džusu a 4 pětiny vody), minerálku 1:1.
doplněno 02.07.12 08:11:U balené vody nikdy nevíte v jakých podmínkách byla skladována.
Rozhodně ne Tang. Je nejen přeslazený, ale je strašně chemický.
Jak radí kolegové přede mnou. Není nad "obyčejnou" vodu, neslazenou jen tak z kohoutku. Na rozdíl od balené je vždy čerstvá a kvalitní. Vodárny mají povinnost kvalitu vody pravidelně kontrolovat.A máte-li vlastní studnu, pak už je to na Vás.
Pokud si na vodu nemůžete zvyknout, pak radím vychlazený ovocný čaj bez cukru. Připravený doma.
Dalším vhodným nápojem je neslazený kefír. Nebo ovocný syrovátkový nápoj. Je zdravý a chutná jako džus.
Tang v žádném případě, je to kalorická bomba. Nejlepší je voda z kohoutku. Bydlím ale na vsi a máme vlastní studnu, tu chlorovanou ve městě bych asi opravdu pít nemohla. Můžete pít neslazené čaje, nejlepší je prý bílý či zelený, já si občas ráda dám ovocný.
A neochucené minerálky - mattonku, magnézii, poděbradku... Lékaři říkají, že je dobré občas přesedlat na jinou značku, každá z těchto vod má poněkud jiné složení, tak abyste nepila dlouhodobě jednu. Prostě to prostřídejte. Jako odměnu si můžete občas dát neslazený ovocný džus /100 %/, ale tak nejvýše 2 x týdně. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.