Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hloubkový kaz - za jak dlouho se udělá?

Od: nasi odpovědí: 5 změna:

Dobry den.mám dotaz ohledně hloubkového kazu.mate někdo zkušenosti atd.?byl mi zjišten kaz-hloubkový.zajima me jak dlouho se takový kaz vytvaří?-na preventivní kontroly chodim pravidelně.muj dr ma mel dovolenou takže zastup nekdo jiny,v pracovní době si řekli za ošetrřní90kč,jak je to možné?kaz mi byl vyvrtán a zadělan cca po3dnech jsem musela znovu k zubari-zub stale bolel.tak jsem dostala injekci a znovu mi to vyvrtali,nezadelali,mam tam diru.jestě mi v zubu nečim vrtali jakoby jehlou-a že se to bude muset asi přelečit.ještě citim sem tam jen bolest ale je to o dost lepsi než predtím.jaka bude dalši lečba?po vikendu musit tedy k zubaři.ptam se protože se bojim.děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

Měla jsem něco podobného. Jak dlouho se kaz tvoří, netuším. Dle mého názoru je to u každého jinak.

Jako Vám, mi zub vyvrtali a něčím jako jehlou, jak říkáte, mi vyčistili zubní kanálek. Nechali zub otevřený. Za týden pokračování: znovu vyčistili kanálek, naplnili léčivou vložkou a nechali dva týdny. Následovalo další čištění kanálku a jeho zaplnění. Po dvou týdnech, už bez bolesti uzavřeli plombou. Mezitím mi zubní kanálek 2x rentgenovali. Zajímavá zkušenost.:(

Přeji Vám, ať zoubek přestane bolet.:)

nasi
hodnocení

Dobry den.děkuji za odpoved/i.a mohu mít otazku:a když jste tam šla znova načištění,dali Vám injekci?a poprvním čištění bolelo vás to ještě?(občas trošku citím bolest-ale o dost se mi ulevilo,skoro me to už neboli)preji hezky vikend.děkuji

ron*

Žádnou injekci mi nedali, musela jsem to vydržet. Ani mi ji nenabidli. Trochu mě to bolelo po prvním i druhém čištění. Důležité je, aby to neotékalo, pak by bylo nutné zajít na pohotovost. Zubařka mi říkala, že ten zub můžu mít citlivý ještě dlouho. A co mi zdůraznila: při bolení zubů nechodit na slunce.Tak si dejte dnes pozor. Zub, když bolí, tak se má chladit.

Nebojte, bude líp.:)

nasi
hodnocení

Dobry večer.Tak Vám moc děkuji za odpovědi.Jste moc hodná.Zubaře se velice bojím.Zatím neotéka mi to.Sem tam to cítim.Na slunci se byt neda.Ještě jednou děkuji za vysvětlení.Nashledanou.hezky večer.

kejki
hodnocení

0x

U běžného lékaře je kontrola jen kouknutí se zrcátkem, dobře zaplacená pojišťovnou. Už během růstu zubu se vytváří zvrásnění na sklovině, které v tomhle figuruje. Kdo to ví a má děti, dá se to pokrýt určitým zámkem, který to ochrání během růstu a vytvoří se tak mnohem lepší kvalita pro život. Ovšem co by dělali zubaři v budoucnu? Pojišťovna to nezaplatí a na zuby hodně lidí nedbá dost.

U kvalitního zubaře se dělá třeba jen vstupní, nebo i pozěji kontrolní RTG vyšetření, které odhalí hodně. A po zaplacení si člověk nakoupí elektrický kartáček a začne o zuby pořádně pečovat i v mezizubí. *smich*. Kvalita mých předešlých zubařů byla zadarmo až levná, ale zcela odpovídala přístupu: platí pojišťovna, pacient přijde znovu. I když teď už prý přitvrdili: "Můstek na 2 zuby bude stát 20 tis. a nárok na něj máte až za 2 roky. " To už se fakt vyplatí tomu denně ten čas věnovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]