Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sem neštastná

Od: nestastna7* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

tenhle rok jsem uspěšně odmaturovala a čekala sem ze se plno věcí změní-ale nezměnili se. Těmi věcmi myslím ty, v mém životě. Už dlouhou dobu mě trápí hodně věcí a já už nevím jak dál... Žiju v malé vesničce (100 obyvatelu) a nemám tu žádné kamarády. Je tu každej nad 25 a se mnou, 18 letou holkou se nebaví. Mám málo kamarádu ve měště kde jsem studovala ale ztrácím je. Doma mě nikam nepouští, když chci za nimi jet, tak jen slyším nadávky. Přitom rodiče to nestojí ani korunu, nikdy jsem zadnej pruser neudelala a vždycky o sobě dám vědět. Jenže jakmile řeknu že chci někam jet, tak jen slyším nádávky, že jezdím beztak jen abych se mohla s někým vyspat a to že nikam nepojedu. A když mě náhodou jednou pustí, tak zase s nadávkami:( Kamarády takhle ztrácím, myslí si že na ně kašlu jenže je pravda je taková že mě nikam doma nepouští a já cely dny sedím doma. Mrzí mě to když vidím jak si ostatní muzou jezdit kam chtějí, jak se mohou stýkat jak chtějí a jeste jim to rodiče platí. Já si platím všechno sama a stejně musím sedět doma :(
Přítele taky nemám, nikdy jsem nebyla nijak hezká, vždycky s pár kily navíc, tak kdo by mě taky chtěl. Spíš akorát slyším posměch a nadávky, což příjemný není.
Chtěla bych pryč, daleko odsud a začít znova. Sem tady neštastná. Doma nic dobrého neslyším, akorát se bojím když se rodiče vrátí a zase začnou nadávky, kamarády vidět nemužu, tak jsem akorát celý dny jen sama a pomalu je ztrácím...Jsem na tomhle světě něštastná, trvá to už strašně dlouho a já nemám už sílu takhle žít. Je to muj život tak mam přeci sama moznost rozhodovat jaky bude a jak ho vyuziju a ne že to za me budou rozhodovat jiní:( Mám přeci taky nárok na to, být štastná... Chci svuj zivot prozit naplno, ale jak když to nejde..Chtěla bych začít odznova, jinde...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

0x

Tak to udělej!

Jaké jsou tvé plány do budoucna?

Máš po maturitě Jsi plnoleté. Zní to, že vztahy s tvou rodinou nejsou ideální. Tak se seber a jdi pracovat do jiného města, odstěhuj se. Najdi si tam práci a bydlení. ze začátku to bude fuška, obzvlášť, pokud odejdeš z domova s prázdnou. Hlavně si neber žádnou nerozvážnou půjčku. Ze začátku bydli někde v bytě s více lidmi, to jde sehnat i po internetu, z prvního platu celý nájem neutáhneš.

Také je varianta, že si najdeš práci tam, kde jsi, něco našetřiš a buď se odstěhuješ pak, nebo se vztahy zlepší.

Můžeš jít taky na vysokou, bez podpory rodiny to bývá náročn, ale mám i přátele, kteří studují a živíé se sami. Bydlí na koleji (někteří celoročně a domů vůbec nejezdí), chodí do školy a na brigády, dostávají ubytovací stipendium aněkteří zvýšené (pro soc. slabé).

A nepodceňuj se. určitě se budeš nějakému chlapci líbit. Jen choď po světě s úsměvem a stím, že si budeš vědoma své ceny. Malé sebevědomí, mindráky a sebelítost jsou mnohem větší vada na kráse, než kila navíc, věř mi.

S rodiči si zkus v klidu znovu promluvit. Bud upřímná a věcná. Řekni, kam a proč jezdíš a jak moc tě trápí, co si o tobě myslí a říkají. (Mají nějaké důvody?)

doplněno 16.06.12 17:54:

Je to tak, že samo se nic nezění. Všechno musíš změnit ty.

nestastna7*
hodnocení

Ano, dala sem si přihlášku na vysokou školu s tím, že budu bydlet na koleji a postupem času si najdu práci a byteček, jelikož tady už se fakt bydlet nedá:( Akorát nevím jak to vydržím ještě 3 měsice dokud nenastoupím na kolej. 3 měsice budu muset sedět doma a myslet na to jak se mojí už bývalý přátele baví...a já sem sama...

askmenow*

Tak se bav taky... rodiče ti sice nadávají, když vse chystáš odjet, ale co se stane, když skutečně odjedeš?

S tím bytečkem si to až tak nemaluj,nevím, do jakého města se chystáš, ale bývá to hodně drahé. Hodně mých přátel to plánovalo a museli se té představy po dobu studií vzdát, zjistili, že je levnější a hlavně snadnější bydlet na koleji a platit si ji i přes léto.

Neseďte tři měsíce doma, najděte si brigádu v obchodě, vybalování, doplňování. Přes léto berou hodně na brigády, potřebujete jen zdravotní průkaz. Vyděláte si na základ.

hodnocení

0x

Dobrý den. Jste nešťastná, že nemáte ve vesnici kamarády. Někde mi chybí vaše pracovní náplň? Co děláte celý den, čekáte až ostatní přijdou z práce a budou nadávat? Kamarády a kamarádky máte a jezíte k nim, ale co práce doma, zaměstnání? Tam není nikdo?

doplněno 16.06.12 18:11:

Možná jsem to napsala stroze, ale v životě nejsou důležité jen kamarádi. Věk už máte, je důležité si začít budovat svůj život. Možná to je důvod, proč se dohadujete s rodiči. Chtějí, abyste chodila do zaměstnání, měla nějakou zodpovědnost, aby se o vás nemuseli bát.

nestastna7*
hodnocení

přes den pracuji doma. Máme hospodářství- statek tak se staram o zviřata, sušim seno a vařím aby měli rodiče co jíst. Takže se neválím, spíš naopak

artik*
hodnocení

0x

a co začít něco dělat a přestat se litovat?

olaf71*
hodnocení

0x

každý je svého štěstí strůjcem. jaký se to uděláš, takový to máš. v 18 letech jsem vyletěl z hnízda a všichni mi mohli vylí... prd... a klidně ze předu :)

iz*
hodnocení

0x

Popisujete, co Vám vadí, ale nerozvádíte, co byste (případně jak) chtěla změnit. Bez Vašeho zásahu se nezmění nikdy nic.

Dokud bydlíte s rodiči, budete muset respektovat jejich pravidla. Můžete se s nimi pokusit domluvit na změně, ale pokud nebudou chtít, a pokud Vám požadavky rodičů nevyhovují, budete se muset odstěhovat.

hodnocení

0x

Slečno :)

Život máte před sebou, tak nevěště hlavu!

Evidentně si s rodiči nerozumíte (určitě nebude chyba jen na Vaší straně) a myslím si, že o život na statku taky dvakrát nestojíte.

Trpělivě si hledejte únikovou možnost, Vaše šance jednou příjde.

Třeba se směřujte do města, kde jste studovala, tam máte ale spoň na co navazovat.

jirkamx*
hodnocení

0x

Odkud jsi?

aabbccdd
hodnocení

0x

tak sup nekam na VS nebo VOS nebo aupair do USA treba, a osamostatnit se, zustat zasita v nejake dire se 100 obyvateli, to je konec, muzes to nekam dotahnout a nezapomen ze zijes jen jednou!

polinek*
hodnocení

0x

Vždyť půjde na školu,tak ty 3 měsíce vydrží-ne? To je taková hrůza? Až bude na škole získá si přátele ,,mít byteček něco stojí a nevím jak se vám bude líbit pracovat a ještě studovat aby bylo na nájem.Tak to už tedy nebudete mít čas na nic.To se vám bude líbit.?

hodnocení

0x

Pokud si myslíš, že se něco samo změní, třeba jen tím, že odmaturuješ, pak jsi, mírně řečeno naivka. O každou změnu, k lepšímu, či k horšímu si přece můžeš Ty sama.

Pokud hledáš pomocnou ruku, najdeš ji pokaždé spolehlivě na konci svého ramene. *placni*Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]