Grilovaný hermelín - jak ho udělat?

Od: Datum: 25.06.12 22:33 odpovědí: 13 změna: 31.07.14 15:09

Dobrý den,

chtěla bych si udělat hermelín na grilu, netuším však jak to udělat? Je třeba to do něčeho naložit? A poté to ugrilovat v čem? Alobalu?

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hahanaj*
Datum: 25.06.12 22:37

ano udělej si marinádu jako na masíčko a potři s ním hermelím a dej do alobalu a griluj

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mowla*
Datum: 25.06.12 22:43

Naložit do oleje s kořením (dle chuti) - a v teple (běžná teplota v bytě) , nechat dozrát - tak týden, dva...

Grilovat na alobalu (jinak sýr proteče do ohně), cca minutu (a méně) z obou stran...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: blackflamesiczi*
Datum: 25.06.12 22:47

ja to pouze okorenim (podle chuti ted me chutna tymian cerstvy, chili cerstve, a barevny pepr hrube drceny) nijak nenakladat a dat do alobalu a grilovat . Na gril samozrejme az pri pokojove teplote , hermelin se rozpece takze zralost moc vliv na chut nema (pokud to nemi hermelin za 10 korun vyrobeny z neceho co roste na polích

doplněno 25.06.12 22:49:

delka grilovani okolo 10 minut (asi nikdy to nestopuji) na strednim ohni ne na primem zaru nerozvinou se chute koreni a bylinek

doplněno 25.06.12 22:50:

barevnej pepr neni podminkou jen to vypada po rozbaleni dokonale

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.06.12 23:24
avatar
Je to téměř jen podle vaší chuti
my ty hermelíny děláme bez alobalu a koření a taky bych se po tom užral...
Ohodnoceno: 0x
 
Od: viky®
Datum: 25.06.12 23:47
avatar

Dobrý den. Grilovaný Hermelín je výborný, přesně jak radí nahoře, všechny rádci. My děláme Hermelín úplně jednoduše. Hermelín potřeme z obou stran olejem, posypeme sladkou paprikou, pepřem, zabalíme do alobalu a grilujeme. Děcka, to milují jako chuťovku na lžíčku. Nyní děláme místo Hermelínu, Camembert 45 % ( z Lidlu) stojí jen 19,- Kč, někdy v akci i 16,-Kč. Dětem chutná více jak Hermelín. Jen můj názor.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ron*
Datum: 26.06.12 07:40

Dobrý den.

Také dáváme přednost Camembertu, už kvůli té ceně. Sýr potřu olejem, okořením paprikou, pepřem, někdy i česnekem.

Je dobré sýr trošku nakrojit a vložit plátek anglické slaniny, popř. cibule.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: inkognito
Datum: 26.06.12 14:50

My ho milujeme grilovaný s cibulí a česnekem - dávám ho překrojený na pul do alobalu, z vrchu zakápnu olejem, opepřím, dám trochu sladké papriky, pro muže trochu pálivé, a na to dám cibulku na pružky a česnek na plátky. Zabalím a griluji, výborný

Nebo jsem ho jakoby vydlabala, dala do něj česnek, koření na grilované sýry, cibule - a také výborný .. Záleží na vás. Griluji vždy v alobalu, nemusím to tak hlídat

Mimochodem jsem teď o víkendu poprvé vyzkoušela cibuli s nivou na grilu a taky bašta - zkuste - cibule na pulku, na ni smes nivy, medu (trochu) a petrželky a zabalit do alobalu a hodit na gril..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: viky®
Datum: 27.06.12 01:57
avatar

Ještě k Hermelínu a chuťovce. Jestli chcete udělat nějakou mňamku,( není to grilování) stačí koupit Camembert 45 %, rozříznout až k okraji, vložit 4 plátky, šunkového salámu, párátkem sešít. Camembert nahoře trošku pokořeníme, Ďábelským kořením. Obalujeme v mouce, vajíčku s pivem a ve strouhance. Vajíčko s pivem a strouhankou, uděláme dvakrát, aby nám sýr při snažení nevytekl. Při smažení používejte na obracení podběrák, ne vidličku, nebo se lehko stane neštěstí. Sýr má tu výhodu, když ho nesníte hned, nějaký vám zůstane po usmažení, stačí dát do mikrovlnky a máte zase čerstvě smažený sýr. S bramborovou kaší, nebo brambory, vynikající mňamka. Dobrou chuť.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: stribrnak*
Datum: 27.06.12 04:54

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho těsta ale klidně uděláte 6 kusů.

POSTUP PŘÍPRAVY
Vyválíme si na pomoučněném vále listové těsto a rozkrájíme na obdélníky. Položíme šunku, potřeme kečupem,potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu, opět kečup a zase šunku. Polovinu těsta přehneme přes náplň a pořádně přitlačíme! Potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem nebo lněným. Můžete dát klidně sůl a kmín. Pečeme v horké troubě asi 15 minut.

tento je skvělej,jen ne ke grilování

HERMELÍN V ŽUPANU

Ohodnoceno: 0x
 
Od: imsorry*
Datum: 03.07.12 13:32

Tak buď si koupím Ohniváka na gril - je to Sedlčanský hermelín neboli Pepa :), v krabičce jsou 4 kusy + koření a návod, nebo vezmu obyč hermelín, v misce smíchám olej s grilovacím kořením (nebo přímo koření na gril. sýr *palec*), sýr v tom celý obalím a pak zabalím do alobalu tím způsobem, že dvě protilehlé strany přehnu na sýr, jako když balím dárek, pak vznikne jakoby pruh a oba konce toho pruhu několikrát přehnu směrem dovnitř k sýru. Pokud dělám v troubě, sýr neobracím, na grilu ano. Pozor ať nepraskne, mělo by stačit tak 5 min z každé strany. Jó! A k tomu rozpečenou bagetku nebo houstičku, to je nezbytnost! ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luccinda
Datum: 24.07.12 12:36

Myslím, že připravit hermelín na gril je jedna z nejjednodušších věcí v gastronomii :) My ho děláme tak, že ho obalíme ve směsi oleje, sušeného česneku, tymiánu a trošičky chilli, pořádně zabalíme do alobalu a dáme na plynový gril. Opečeme tak dvě minuty po každé straně, nesmí se při otáčení moc mačkat kleštěmi, aby neprasknul. no a pak vybalit, zdlábnout s tatarkou a chlebem a zapít pivečkem :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.07.14 18:40
avatar

děláme to víceméně stejně, česnek čerstvý. Jen bych doplnil, že stejně dobře se dá udělat na pánvičce nebo v troubě (třeba v zimě) a dokonce barbarsky v mikrovlnce na slabší výkon (samozřejmě bez obalu). Jde jen o rozpuštění sýru nikoliv o nějakou speciální úpravu a protože je v alobalu, tak ani z grilu nepochytí žádné aroma...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 31.07.14 15:09

Dobrý den, já ho vždy naložím do koření které mi chutná a oleje, nechám uležet a potom zabalím do alobalu, grilujeme jen chvíli :) aby nepraskla kůrka

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.