Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Grilovaný hermelín - jak ho udělat?

Od: venddy odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si udělat hermelín na grilu, netuším však jak to udělat? Je třeba to do něčeho naložit? A poté to ugrilovat v čem? Alobalu?

Děkuji

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar viky

Dobrý den. Grilovaný Hermelín je výborný, přesně jak radí nahoře, všechny rádci. My děláme Hermelín úplně jednoduše. Hermelín potřeme z obou stran olejem, posypeme sladkou paprikou, pepřem, zabalíme do alobalu a grilujeme. Děcka, to milují jako chuťovku na lžíčku. Nyní děláme místo Hermelínu, Camembert 45 % ( z Lidlu) stojí jen 19,- Kč, někdy v akci i 16,-Kč. Dětem chutná více jak Hermelín. Jen můj názor.

 

hahanaj*
hodnocení

0x

ano udělej si marinádu jako na masíčko a potři s ním hermelím a dej do alobalu a griluj

 

mowla*
hodnocení

0x

Naložit do oleje s kořením (dle chuti) - a v teple (běžná teplota v bytě) , nechat dozrát - tak týden, dva...

Grilovat na alobalu (jinak sýr proteče do ohně), cca minutu (a méně) z obou stran...

 

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

ja to pouze okorenim (podle chuti ted me chutna tymian cerstvy, chili cerstve, a barevny pepr hrube drceny) nijak nenakladat a dat do alobalu a grilovat . Na gril samozrejme az pri pokojove teplote , hermelin se rozpece takze zralost moc vliv na chut nema (pokud to nemi hermelin za 10 korun vyrobeny z neceho co roste na polích

doplněno 25.06.12 22:49:

delka grilovani okolo 10 minut (asi nikdy to nestopuji) na strednim ohni ne na primem zaru nerozvinou se chute koreni a bylinek

doplněno 25.06.12 22:50:

barevnej pepr neni podminkou jen to vypada po rozbaleni dokonale

 

hodnocení

0x
avatar david63
Je to téměř jen podle vaší chuti
my ty hermelíny děláme bez alobalu a koření a taky bych se po tom užral...

 

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Také dáváme přednost Camembertu, už kvůli té ceně. Sýr potřu olejem, okořením paprikou, pepřem, někdy i česnekem.

Je dobré sýr trošku nakrojit a vložit plátek anglické slaniny, popř. cibule.

 

inkognito*
hodnocení

0x

My ho milujeme grilovaný s cibulí a česnekem - dávám ho překrojený na pul do alobalu, z vrchu zakápnu olejem, opepřím, dám trochu sladké papriky, pro muže trochu pálivé, a na to dám cibulku na pružky a česnek na plátky. Zabalím a griluji, výborný :)

Nebo jsem ho jakoby vydlabala, dala do něj česnek, koření na grilované sýry, cibule - a také výborný .. Záleží na vás. Griluji vždy v alobalu, nemusím to tak hlídat :)

Mimochodem jsem teď o víkendu poprvé vyzkoušela cibuli s nivou na grilu a taky bašta - zkuste - cibule na pulku, na ni smes nivy, medu (trochu) a petrželky a zabalit do alobalu a hodit na gril..

 

hodnocení

0x
avatar viky

Ještě k Hermelínu a chuťovce. Jestli chcete udělat nějakou mňamku,( není to grilování) stačí koupit Camembert 45 %, rozříznout až k okraji, vložit 4 plátky, šunkového salámu, párátkem sešít. Camembert nahoře trošku pokořeníme, Ďábelským kořením. Obalujeme v mouce, vajíčku s pivem a ve strouhance. Vajíčko s pivem a strouhankou, uděláme dvakrát, aby nám sýr při snažení nevytekl. Při smažení používejte na obracení podběrák, ne vidličku, nebo se lehko stane neštěstí. Sýr má tu výhodu, když ho nesníte hned, nějaký vám zůstane po usmažení, stačí dát do mikrovlnky a máte zase čerstvě smažený sýr. S bramborovou kaší, nebo brambory, vynikající mňamka. Dobrou chuť.

stribrnak*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho těsta ale klidně uděláte 6 kusů.

POSTUP PŘÍPRAVY
Vyválíme si na pomoučněném vále listové těsto a rozkrájíme na obdélníky. Položíme šunku, potřeme kečupem,potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu, opět kečup a zase šunku. Polovinu těsta přehneme přes náplň a pořádně přitlačíme! Potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem nebo lněným. Můžete dát klidně sůl a kmín. Pečeme v horké troubě asi 15 minut.

tento je skvělej,jen ne ke grilování

HERMELÍN V ŽUPANU

 

imsorry*
hodnocení

0x

Tak buď si koupím Ohniváka na gril - je to Sedlčanský hermelín neboli Pepa :), v krabičce jsou 4 kusy + koření a návod, nebo vezmu obyč hermelín, v misce smíchám olej s grilovacím kořením (nebo přímo koření na gril. sýr *palec*), sýr v tom celý obalím a pak zabalím do alobalu tím způsobem, že dvě protilehlé strany přehnu na sýr, jako když balím dárek, pak vznikne jakoby pruh a oba konce toho pruhu několikrát přehnu směrem dovnitř k sýru. Pokud dělám v troubě, sýr neobracím, na grilu ano. Pozor ať nepraskne, mělo by stačit tak 5 min z každé strany. Jó! A k tomu rozpečenou bagetku nebo houstičku, to je nezbytnost! ;)

 

luccinda
hodnocení

0x

Myslím, že připravit hermelín na gril je jedna z nejjednodušších věcí v gastronomii :) My ho děláme tak, že ho obalíme ve směsi oleje, sušeného česneku, tymiánu a trošičky chilli, pořádně zabalíme do alobalu a dáme na plynový gril. Opečeme tak dvě minuty po každé straně, nesmí se při otáčení moc mačkat kleštěmi, aby neprasknul. no a pak vybalit, zdlábnout s tatarkou a chlebem a zapít pivečkem :)

děláme to víceméně stejně, česnek čerstvý. Jen bych doplnil, že stejně dobře se dá udělat na pánvičce nebo v troubě (třeba v zimě) a dokonce barbarsky v mikrovlnce na slabší výkon (samozřejmě bez obalu). Jde jen o rozpuštění sýru nikoliv o nějakou speciální úpravu a protože je v alobalu, tak ani z grilu nepochytí žádné aroma...

kucharinka*

Dobrý den, já ho vždy naložím do koření které mi chutná a oleje, nechám uležet a potom zabalím do alobalu, grilujeme jen chvíli :) aby nepraskla kůrka

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]