Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla jsem se zepta, zda někdo nemá nějaké dobré rady (triky) na poničené a roztřepené vlasy. Mám celkem suché a polámené vlasy. Krepatěj se mi, takže si je žehlím. Mám je celkem dlouhé, až do poloviny zad a přijde mi škoda si to ostříhat. Zajímalo by mě, zda máte někdo vyzkoušené nějaké domácí masky nebo prostě jen tipy jak správně vlasy žehlit atd. Díky za odpověď
Hezký zbytek dne
Dobrý den. Nejprve bych si našla dobrou kadeřnici a nechala si ustřihnout konečky vlasů. Skutečně jen konečky. Tím se vlasy zase oživí. Bylo by škoda vlasy ostříhat, i když žehlením dostávají zabrat. Zapomeňte na žehlení. Kupte si žloutkový šampon, nebo březový šampon, nyní prodávají i žloutkový šampon s aloe vera a vyzkoušejte recepty našich babiček. Po umytí vlasů, si udělejte masáž hlavy s Vitanolem C. Dříve nic jiného nebylo. Mám v rodině také mladou slečnu, vlasy až na zadek - hříva. Střídavě používá žloutkový šampon, kopřivový šampon, březový šampon. Jen můj názor.
Ahoj Teri. Máš stejný problém, jako mívala dcera. Poničené konečky se doporučuje ostříhat, ale to dcera také nechtěla. Pomáhá jí toto: Přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.
Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.
Opravdu se vlasy hodně zlepší. Nejsou tolik vysušené, nelámou se a vypadají mnohem lépe. Neboj se vyzkoušet.
Děkuju moc ze odověď. Masku jakou doporučujete jsem měla na hlavě zrovna když jsem psala tuto otázku. (Tedy jen olivový olej a vajíčko- našla jsem si to na internetu a přesně jak říkáte, je to dobré na konečky a suché vlasy, nechala jsem to působit 30 minut, jak bylo napsané v návodu a smyla to. Musela jsem si ale vlasy poté ještě 2x umýt, protože byly od toho oleje hodně mastné a smrděly.) Celkem mi ta maska pomohla, mám vlasy jemnější, ale pořád ještě docela dost polámané. Žehličku už jsem asi týden nepoužila a používám narovnávací šampon na vlasy a šampon proti zkrepatění vlasů, musím říct, že mi to opravdu pomáhá. Sice nemám vlasy úplně rovné, ale už se mi nekroutí tak hnusně jako dřív. Omlouvám se, že sem zase cpu fotku, ale jenom tak pro představu jak ty vlasy vypadají normálně. Určitě vyzkouším vše co jste mi napsali. Od olivového oleje po přírodní šampony. Děkuju moc T.
doplněno 23.06.12 11:05:Omlouvám se za vložení špatného obrázku. Děkuji
doplněno 23.06.12 11:09:Zde je správný obrázek
Ještě k druhému obrázku. Starejte se pěčlivě o vlasy, jsou krásné, jednou( nemusí to dlouho trvat) vám mohou vydělávat peníze. Zkušenost.
Píšeš, že máš vlasy stále polámané... když se vlas jednou zlomí, už je prostě zlomený. Když se koneček rozřepí, je rozřepený. Takže konečky si nech zastřihnout v kadeřnictví (doma pravděpodobně nemáte dost ostré nůžky a věř mi, že vlasy ostříhané špatnými nůžkami jsou často za dva týdny v horším stavu, než před stříháním). O vlasy pečuj, aby se ti méně ničily. Zdá se mi, že si vlasy odbarvuješ, To je taky hodně agresivní. Zamysli se nad tím, zda nepřejdeš na barvení, ideálně hennou. Dobré na vlasy je také dělat si zbal z kokosového oleje. Prodává se, třeba od Saloosu, v takové velké pixle jako krém, Náááádherně voní. A i když je to olej, začíná téct až při vyšší, než pokojové teplotě, takže ho i jako krém nabereš na prsty a až teplem od nich se ti rozteče. Nanést, zabalit do fólie nebo ručníku, nechat působit, pak umít. Jde používat i na tělo, cokoli. Osobně jsem ho měla jednou a milovala jsem ho.
doplněno 02.07.12 01:39:A také doporučuji omezit žehlení vlasů... případně žehlit aspoň na nižší teplotu. Před žehlením na vlasy vždy nastříkej speciání přípravek, který je trochu chrání před teplem.
doplněno 02.07.12 01:41:Jinak tvoje vlásky se mi mnohem víc líbí tak, jak vypadají normálně, než vyžehlené. Myslím, že můžeš žehlení úplně ukončit, nebo žehlit jen výjmečně. Fakt se mi tvoje vlasy nevyžehlené líbí víc!
Terezko, když jsem používala kulmu, tak mi trvalo přes 5 let než se vlasy dali dohromady sami. Ta žehlička není moc dobrá. Vlasy díky tomu dostávají zabrat. Jediná rada je přestaň to používat.
ja mam vlasy dvakrat odbarvovane a taky strasne znicene... zehlicku jsem nikdy nepouzila...radsi... asi by mi upadli vlasy... ja bych s tou zehlickou na chvilku prestala a zkuste kosmetiku Milkshake , ma v sobe mlecne proteiny a maji ji v kadernictvich (i kdyz by se mohlo zdat tak vubec nemasti vlasy) a i krasne voni (jinak na internetu stoji nektere i okolo 500,- Kc ale ja tu samou kupovala v kadernictvi (viz odkaz) za 250,- kc )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.