Nejste přihlášen/a.
Jak se rika...Laska ja, je mocna carodejka! Mam vztah s o dva roky mladsim pritelem, jsme spolu pres rok. Ja jsem moc zamilovana, udelala bych pro nej cokoli...z vody na most skakala... varim, pohodli, furt vymyslim nejaky veci, co delat ...proste abych po teto strance byla pro nej ta nejlepsi. Ale stejne asi nejsem...Jsem jeho druhy vztah, jemu je 23let. Ja pred nim mela osmilety vztah, to je pekny kus zivota. - s tim pritelem, se kterym jsem byla osm let, jsem mela takovy lepsi kldny vztah, a jedno vim, tam jsem mela mnohem vice jistoty, ani jsem se o nej nemusela bat, ani jsem se tolik nemusela snazit zavdecit v jeho oci...U nynejsiho vztahu je to jaksi taksi naruby...Pomerne casto se hadame, vetsinou kvuli malickostem. Je pravda, ten clovek je pro me hodne, nechci ho ztratit...nedokazu si moc predstavit, kdyby uz sme spolu nebyli, nedokazu si predstavit, kdyby uz se mnou neusinal. Petrovi je 23, studuje vysku ve vetsim meste, ma silenou hrdost a strasne vysoky ego...Nedava moc sve city najevo. Uz jsme se stihli jednou rozejit, po 14 dnech sme to dali opet dohromady. Chtela bych, aby mel o me vetsi zajem. Aby jsem pro nej byla prednejsi nez jeho kamarad ( nezazlivam mu kamose, at si jde..., ale podle myho nic se nema prehanet ) Nekdy mi prijde, ze jsou pro nej kamosi prednejsi...Jak studuje par kilometru dal, nez bydlime tak se proste bojim, ze si najde jinou...takze trosku zarliva jsem, zadna stihacka nejsem, abyvh mu psala deset sms denne, kdyz je na skole, pisem si tak jednu, dve denne...nijak ho neuhanim! Pred dvema tydny mi praskly nervy kvuli tem hadkam ...a rozhodla jsem se, ze se s nim rozejdu...ale on moc nechtel, presvedcoval me Ale at se sakra vic snazi?! At v nem vidim trosku jistoty ... Poppravde, moc mu neverim...kdyz jsme spolu nekde ve spolecnosti, nerikam, ze pokazdy se otoci za zenskou, ale delava to...to mi proste vadi...nedodava mi to na sebevedomi, a ja sama jsem z toho smutna. Rekl mi, ze se mnou chce mit normalni vztah, ze at nepocitam ze mi bude nosit kytky, kupovat darky, vzhlizet na me jako ,,k bohyni,, , na to ma moc velkou hrdost ...Prej . Tak ja v tom nejak bloudim, rikam si, jsem pro nej dost dobra? Furt na nej myslim, rano...vecer...furt koukam na mobil jestli nenapsal. Jsem zamilovana do cloveka, kterymu moc neverim a chci po nem vic nez mi dava
No zni to hrozne! Ja bych se kvuli nemu rozctvrtila, abych s nim treba jen pul hodinky byla, varim abych se zavdecila (nebydlime spolu, on bydli u rodicu ja sama ) Ja nevim, nekdy mi prijde, ze je se mnou , ze mu je jen u me dobre... nebot lasky co mu davam, dostavam nazpet cca ze 40 procent . . . Kamaradka mi rika, ze potrebuju chlapa, ktery mi bude na rukou nosit
... Nosil me, ten byvaly pritel...ale Petr asi nikdy :-/
Soužití dvou lidí je založeno na tom, aby měli stejná práva i povinnosti, aby se oba cítili ve vztahu dobře, ne jako v okovech.
Viky to napsala naprosto správně. Oprosti se od toho, že ho budeš opečovávat jako ve vatičce. To z něj vychováš pouze sobce, který si jen bude poroučet a Ty se budeš točit, jak on bude pískat. Když Ty pro něj chystáš, vaříš, má u Tebe prvotřídní servis, nechápu, proč by Ti někdy nemohl zase on přinést květinu, dáreček, říct Ti, jak na Tebe celý den vzpomínal, jak se těšil. A udělat si hezký den.
Víš, z Tvé zpovědi mi připadá, že on je dosti značný sobec. Rád přijímá, ale nerad dává, neoplácí city. I když určitě není blbý a musí vidět, co pro něj děláš. Je prostě takový nadřazený a to není pro vztah dobrá vlastnost.
Nevidím to s ním moc dobře, nejlepší by asi bylo se s ním rozejít. A když ne nastálo, prostě si dát třeba půl roku pauzu. Uvidíš, jak a zda Ti bude chybět, dáš se za tu dobu dohromady. A taky poznáš, jak Ty budeš chybět jemu, zda se s Tebou bude rád i nadále setkávat...
Pokud se nebude chtít do vztahu vrátit, nelituj. Není čeho. Lepší je to poznat a rozseknout hned zamlada, než po 10 letech se 2 dětmi. A přeji Ti, ať se buď chlapec napraví a vzpamatuje, nebo časem nějakého nového partnera, se kterým Ti bude lépe než s tímto. Hodně štěstí. Jaga.
Dobrý den. Láska je mocná čarodějka, to je pravda. Jen z vašeho psaní mi připadá, že to není láska, co dáváte vašemu chlapci, ale snažíte se mu dělat domov - služku- a všechno co má doma u maminky. Proč mu vaříte, když bydlí doma u rodičů, kde mu vyvařuje maminka? Vymýšlíte co dělat? Z jakého důvodu, proč? Kde má svojí hrdost, když si nechá od dívky vymýšlet, co budete dělat? Zapomeňte na vaření, nic neplánujte a počkejte, s čím přijde váš chlapec? Nechte ho, ať ukáže, o co mu jde, jak si váš vztah představuje.
Píšete, "Na to jak má velkou hrdost." Donést dívce kytičku, vzhlížet k ní, jako k bohyni, kupovat dívce dárky, to on, nikdy vám dělat nebude. Má pravdu, to totiž dělá, zamilovaný člověk a to on není. Ne do vás. Jen můj názor.
doplněno 22.06.12 05:57:V 25 letech, si máte užívat jeden druhého, chodit do kina, na procházky, do divadla, na výlety, posedět do restaurace, ne vařit a dělat domácí práce, to vás čeká, až se vdáte a budete mít děti.
Jéééžišmarja... to je teda důkaz lásky jak vidle. Margotko, vykašlete se na něho, nestojí za nic. A můžete mi věřit, nejsem už žádná puberťačka a mám za sebou jeden rozvod a druhé skoro 30leté relativně spokojené manželství.
Šťastná samozřejmě budete, a to dokonce hlavně bez něho, protože chlapů je strašná spousta a jeden je úžasnější než druhý. Jenom se nadechněte a rozhlédněte se kolem sebe. Co Vám ta \láska\ dává kromě smutku a zoufalství? To mu máte být snad vděčná za to, když se mu nechce do hospody s klukama, je s Vámi doma? Děvče zlaté, vzpamatujte se.
Co Vám na ten vztah říkají Vaši rodiče? Někdy se vyplatí jim věřit, vidí totiž víc a dál než zamilované mládě, a hlavně bez těch růžových brýlí. Vidí realitu. Taky jsem jim nedokázala uvěřit - a odpykala jsem to nepodařeným manželstvím.
Každopádně přeji hodně štěstí, až vezmete svůj život zase do svých rukou.
Devce zlaty,mas velky problem sama se sebou.proc porad potrebujes neco dokazovat,jsi hrozne podezrivava,mas uplne panickou hruzu,ze je vse jinak.neustale se musis ujistovat,jestli te miluje.tady to opravdu hranici s normalnem.Jsi zarliva?Coz z techto obav vyplyva.Potrebujes psychoterapie jako sul,jinak to nedopadne jinak,nez protejsek donutis,ze zvedne kotvy doopravdy.nemyslim to zle,ale tak to je.Podivej muj prvni muz,v zivote mi nerek,ze me miluje,ale ja jsem to citila,proste vedela.Co sex?rozumite si,citis ze po tobe touzi?Nekdo je treba velice malo citelny,coz ,mam nyni doma.A neni to u vaseho tak,ze neco rika,ale vy to necitite?Proszte jestli mluvi o lasce nebo o bramborach,porad stejny?Musite to citit v dotyku,pokud tam nic neni,tak je divnej a ma zabrany se projevit uplne ve vsem.takze nabidla jsem vam dve moznosti.bd mate potiz ze zarlivosti,nebo mate studenyho cumaka.Jen prosim vas od zadnyho chlapa nechtejte nic dokazovat,bud to citite,nebo ne.
Chce normální vztah? K normálnímu vztahu totiž patří dárky, kytky, nošení na rukou. To je normální šťastný vztah. Tím, že Vám předem oznámil, že on nic z toho dělat nebude, si v podstatě udělal alibi, proč se tak chovat. A Vy to tolerujete, ačkoli nejste šťastná, a náprava v nedohlednu. A budete čekat, až ho změníte... a čekat... a čekat... a nakonec zjistíte, že nejslepší roky, které jste mohla prožít s někým, kdo by Vás opravdu miloval a na těch rukou Vás nosil, jste obětovala sobeckému egoistovi, který toho není schopen. Možná s ním zůstaneme i po tomto zjištění, abyste nebyla sama, a budete se trápit i nadále. Navíc mu nevěříte, což je tak leda cesta do pekla - s nedůvěrou to bude postupem času jenom horší.
To opravdu chcete? Můj přítel na mě takto kašlat (protože zájem o druhého je ve vztahu potřeba nejen první roky, ale i ty všechny další), tak ho kopnu rychle do zadku.
Jistěže je mu u Vás dobře, proč by měnil, když skáčete, jak on pomyslí.
On má hrdosti na rozdávání, a kam se ztratila ta Vaše?
Nejsi do něj zamilovaná. To není to správné slovo. Jsi na něm závislá. Takhle to má ale většina lidí. Zamilovanost se plete se závislostí. Až v moment, kdy budeš stejně tak šťastná sama se sebou, bez vztahu, tak dokážeš člověka opravdu milovat a dát mu naprostou svobodu a zároveň si naprostou svobodu brát a užívat - začneš si užívat to co chceš a ne to k čemu tě nutí tvoje závislost, neschopnost být sama. Toto si uvědom a začni si zvykat na nezávislost (na nikom), buď šťastná jen tak bez důvodu, trénuj to, nejde to ze dne na den, ale jde to vytrénovat, vypěstovat - jen překlop tu orientaci na očekávání štěstí od něj a soustřeď se na sebe, na svoje radosti. Závislost je zábavná jen dočasně, dokud ti něco, někdo nesebere drogu a tu ti život bude brát stoprocentně Dovol mu dělat si co chce a sobě dovol nebýt závislá na něm - přestaň na něho pořád myslet jako na někoho koho chceš. Prostě se postupně odprosti a žij jako bys byla sama a on je jen bonus. A s takovým žitím zjistíš, že ho vlastně nepotřebuješ a budeš si s vnitřním klidem hledat toho, který chce tvou pohodu sdílet s tebou - s vnitřním klidem vlastně člověk ani moc nehledá, prostě se to stane, v pravý moment, v pravý čas přijde do cesty to co má. Věř více v Život a netrap se tak nad vztahem, nad čímkoli. Štěstí máš pořád v sobě, nezávislé na okolnostech, jen se pro něj rozhodni.
Dobrý denm Margotko.
Vaše kamarádka má pravdu. Za to co děláte by vás měl na rukou nosit. Píšete, že má svou hrdost. To tedy není žádné plus, nedopřeje -li to stejné i Vám. Vyzdvihujete jeho hrdost, ale na svou nemyslíte. Musíte si sama sebe vážit.Je to nerovnoměrný vztah, ve kterém Vy se trápíte a on z něj jen profituje. Proč mu vaříte? Bydlí přece u maminky.
Péče o domácnost, vaření, praní - to dělejte, až budete společnou domácnost sdílet. A ani potom to nedělejte sama, je rovnoprávnost.
nebo aspoň by měla být. A proč by Vám neměl nosit kytky, dárky. Že je hrdý? Mě to připadá spíše jako sobeckost a nafoukanost.
Bojíte se, že pro něj nejste dost dobrá. Nenapadlo Vás, že není dobrý on pro Vás?
Zkuste tolik netlačit na pilu. Nevařte, nepište esemesky. Naopak, zkuste se mu třeba Vy pár dní neozvat a uvidíte. Zkuste mu být vzácná, třeba to pomůže. A když ne, aspoň budete vědět na čem jste. Že ten vztah není vpořádku víte sama, jinak by jste sem nepsala.
Hodně odvahy.
Margotko, nesrovnávejte Vaše vztahy, to není dobré. Někdo prostě neumí dávat najevo své city tak, jak bychom potřebovali a chtěli. Kdyby Vás neměl rád, nebyl by s Vámi. Jasně, má od Vás veškeré pohodlí, ale kdyby mu na Vás nezáleželo, netrávil by s Vámi čas. A Vy, když ho milujete, není co řešit. Na každém vztahu se musí pracovat a platí to i ve vztazích, které jsou letité a třeba na celý život. To, že máte pochybnosti, je nejspíš v pořádku. Často, když si je člověk někým moc jistý, to může dopadnout špatně. Není správné soudit jeho chování k Vám, neznám ho a to málo, co o něm píšete, mi nepřipadá odsouzeníhodné. Chcete od něho víc, než Vám dává, jak píšete. Ale vztah není o tom, co chceme pro sebe. Vztah je o tom, brát člověka takového, jaký je a buď ho milovat se vším všudy, anebo hledat někoho vhodnějšího, kdo bude lépe splňovat naše představy. Kdybyste byla ve vztahu tak nespokojená a nešťastná, věřím, že byste ho už dávno poslala ke všem čertům. To je můj názor a Vám přeji mít vztah podle Vašich představ. Nezapomeňte však, že pokud nám na někom hodně záleží, musíme umět dělat i ústupky...
Tento kluk vás na rukou nikdy nosit nebude. Nedělá to nyní, nebude to tím tuplem dělat ani v budoucnosti. Vy do vztahu dáváte více, než dostáváte. Bohužel tomu tak asi bude napořád. Myslím si to. Vaše kamarádka má pravdu, vy potřebujete někoho jiného. Jestli chcete změnu a přitom nechcete měnit přítele, zkuste o něho tak moc nepečovat, buďte občas nedostupná, trochu se udělejte tajemnější, nedobytnější, ať se chlapec taky trošku začne snažit. Neservírujte se na zlatém podnose. Věřte, že i to vše nejlepší se jednou přejí... a kluk se vám zakouká do nějaké jiné.
Takovéto typy mužů nemám moc ráda. Jistě, raději sebevědomého než uťáplého, ale všeho moc škodí. Uvědomte si, že věkově je od Vás dva roky, ale rozumově o čtyři - víte, jak se říká, že kluci jsou s vývojem cca o dva roky pozadu než holky? Mám tu zkušenost, že to tak je. Váš přítel je ještě mladé "ucho" (vsadila bych se, že je to mamánek, který bere všechno to, co pro něj děláte, jako automatiku, protože to jeho matka dělala také), které neví, co chce. Upřímně Vám řeknu, že tohle už se zřejmě nezmění a možná to bude horší. Říct své přítelkyni, že nikdy nepřinese kytku? Vždyť to nemusí být pořád, stačí občas, i kdyby jednou za rok, ale jakou to udělá radost! Dle Vašeho popisu ho vidím jako arogantního sobce, od kterého by bylo lepší držet se dál...
Vidíte, Skye, a já mám zkušenost opačnou Přítel je mladší o 4,5 roku a klape to perfektně, je naopak velmi vyzrálý. Díkybohu:D
souhlasím, to že chlapy sou o dva roky pozadu není pravda! (u některých :D ) ale platí to i opačně -.-
Necekejte na vetsi projev lasky,to nebude,naopakcim vic se budete snazit se rozkrajet a obskakoba´vt ho,tak ho jeste vic odpuzujete a blokujte.Do jiste miry mu to vyhovuje,ale to v dobe,kdyz mu na vas nebude zalezet.V zivote s to tak stava,ze nekdy neni oboustranne.Vsadim se,źe byvaly vztah byl extrem,ne?Kdyz vas chlap bude nosit na rukou,budete spokojena?Mozna docasne,zacne vas stejne otravovat,ajko nyni vy svuj protejsek.vseho premiru skodi.Vim,ze jste zamilovana a to clovek dela hrozny blbosti:D
doplněno 23.06.12 22:48:preklep-naopak,cim vic...obskakovat
ahoj Margotko ,
já vám odpovím jen stručně ,podle toho ,co píšete .Píšete nevěřím mu ,a v podstatě si přejete ,aby byl jiný (aspon trochu ) ,jenže ON NEBUDE ,TO MI VĚŘTE a pokud se snažíte ho změnit ,nedělejte to. Vy už jste takového měla a vyhovovalo vám to ,ted jste nespokojená ,i když říkáte -já ho miluji ,skoro si troufám tvrdit ,co budete říkat ,až ty brýle růžové barvy spadnou .Budete říkat - já ho nesnáším...,už ted se vám nelíbí ,ale omlouvá ho vaše zamilovanost . myslím ,že si ho vždy budete porovnávat s bývalým ,..prominte ,ale myslím ,že lepší by bylo se rozejít ,na změny ani sliby nevěřte .
Přeji vám ,at to ustojíte oba v přátelské rovině ,a také příštího ,lépe vyhovujícího partnera
margotko,jeste mne napada jedna vec,zdanlive nesouvisejici.Nemate potize ve vztahu s vlastni matkou?Jedniu jsem byla na kineziologii a prave mi rikala,ze existuje,ze si clovek nahrazuje partnerem matku.,asi myslela pokud se jedna o zenu.Myslim,ze ac to zni nelogicky,neco na tom muze byt.Pripadalo mi logicke nahrazovat si partnerem spatneho otce,ale pry je to obracene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.