Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuřecí prsa po dijonsku

Od: babajaga® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, když jsem byla v práci, chodila jsem na obědy. Nevařili špatně. Několikrát se mi povedlo dát si kuřecí prsa po dijonsku. Na pohled to nebylo nic vábného a strávníky to naprosto nelákalo. Společně se pekly brambory a maso v takové bílé omáčce / že by smetana?/, když to naložili na talíř, tak to už vůbec nevypadalo nic moc, ale nemělo to chybu. Strašně mi to chutnalo. Kuchaři recept neznali, jídlo se přiváželo do podniku už předem připravené, jen ho dodělávali. Ale prý v tom byla přidaná ta štiplavá francouzská hořčice.

Pořád cítím v puse tu chuť. Tak jsem začala hledat na netu. Našla jsem několik receptů po dijonsku, ale žádný nebyl ten pravý, byla tam přidaná mrkev, cukety a další. Prostě jsem to "svoje" nikde nenašla.

Byly to na plátky nakrájené brambory /nevím, zda se používaly syrové či vařené/, na tom plátek kuřecích prsou a vše zalité nažloutlou omáčkou. Na chuť trošku pikantní. Peklo se to najednou všechno dohromady, nevypadalo to nic moc, ale ta božská chuť...Vynikající.

Moc bych si to chtěla udělat doma a nevím, jak na to. děláte někdo prsa po dijonsku? Prosím, poraďte.:-PDíky - Jaga.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den. Nevím, jestli dělám ten správný recept, ale zkusím se o něj podělit:

Kuřecí prsa(3 ks) na krájím na plátky, osolím, mírně opepřím, dám do misky , přídám 2 lžičky dijonské hořčice,promíchám a nechám hodinku marinovat.

Dále si připravím zeleninu: fazolové lusky, lilek, mrkev a kedluben nakrájím na malé kousky, uvařím na páře bez soli.

Připravím si omáčku: smetana, lžička škrobové moučky, dvě lžíce dijonské hořčice, lžička medu, pepř,sůl.Promíchám.

Prsa zprudka orestuju, zaleju omáčkou, nechám mírně provařit. Nakonec přidám připravenou zeleninu a nechám krátce prohřát.

Podávám s bamborem nebo i s rýží.

Je to celkem rychlé na přípravu a u nás vždy vítané jídlo.

Přeji dobrou chuť.

hodnocení

2x

Dobrý den Jago. *slunce*

Co si udělat svoje, kuřecí prsa po dijonsku?

Budeme dělat 4 prsíčka.

Kuřecí prsíčka rozkrojíme, jako na kapsu.

Koření: Olej, Dábelské koření, pepř, sůl, 2 lžíčky Solamylu, ( koření podle toho, jaké máme rádi)

Celé prsíčko i uvnitř potřeme kořením, dijonskou hořčicí, dovnitř dáme plátek sýru Eidam.

Dáme do lednice, nejméně na dvě hodinky odpočinout.

Olej, jen na dno pekáčku. 4 velké cibule nakrájíme na kolečka, dáme na pekáček, který je akorát na 4 prsíčka a má okraj. Prsíčka dáme na plátky cibule, přikryjeme alobalem a pečeme na 130 stupňů. Polévání jen výpekem z cibulky, žádnou vodu nedáváme. Když máme prsíčka měkké,( jde to rychle, je tam Solamyl) alobal odstraníme a necháme prsíčka opéct.

Prsíčka vyndáme z pekáčku na talíř, na vypečenou cibulku na pekáčku, naskládáme plátky syrových brambor, nejméně 2 řady, nahoru dáme pečené kuře.

2 smetany, ( malé) ochutíme dijonskou hořčicí, přidáme trochu Dábelského koření _ směs nalijeme na upečená kuřata a brambory.

Nahoru dáme na každý kousek masa, plátek sýru. Přikryjeme alobalem a dáme asi na 15 minut dopéct.

Dobrou chuť, přeje Viky.

Vysvětlení: cibule je základ, každé dobré úpravy jídla, sýr přidá pikantnost a zahustí šťávu

hodnocení

Děkuji, kuchtíci, vyzkouším ráda oboje. Už se mi sliny sbíhají. Ron tam sice má na můj vkus dost zeleniny /tu já mám nejradši jen na obrázku/, ale je to zdravé a proč to nevyzkoušet? I se zeleninou jsou některé recepty prima. Ještě jednou díky Vám oběma. *slunce*Jaga.

cocinkamichalka*

Já jenom doplním, že nejlepší dijonská horčice je značka Amora :) Dobrou chuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]