Nové brambory na špíz?

Od: Datum: 20.06.12 08:12 odpovědí: 4 změna: 22.06.12 16:08

Zdravím,

mám nové brambory a chtěla bych udělat špíz, na kterém je vše od masa až právě po brambory.

Jsou ty nové na toto vhodné? Mělo by se péct v troubě, neoloupané...

Děkuji za vaše tipy.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.06.12 11:49
 
avatar

Upřímně, nevím. Ale já bych brambory nakrájela i se slupkou na velké měsíčky, nějak podobně jako americké brambory a dala je na pekáček a na to položila špízy a to celé šup do trouby. Nějakých 45 min.*jasne*A jogurt do několika mističek s česnekem, s koprem, s kečupem. ;) Hmm, bude to dobrota. Některý den to udělám taky. Dobrou chuť *jasne*

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ron*
Datum: 20.06.12 12:51
 

Myslím, že ani jinou možnost nemáte, Staré brambory jsou podle mého názoru vhodnější,ale ne teď. Pěkné se už nedají skoro nikde koupit. Jedině z vlastních zásob ve sklepě.

Jak píše předchozí rádce, nechat ve slupkách, nakrájet na větší kusy. Je dobré do špízu přidat anglickou slaninu, papriku nakrájenou na kousky.

Doborou chuť.

 
Od: viky®
Datum: 21.06.12 05:42
 
avatar

Dobrý den. Proč neudělat špíz, obalovaný a pečené nové brambory, příloha zelenina a dresink? Masíčko, nejméně dva druhy masa, kousky anglické, červenou papriku, cibulku, sýr. Udělat nějakou čvachtárnu, pikantní koření, pepř, sůl, česnek, hořčice, trochu solamylu, trochu kurkumy( pěkná barva), vajíčko, sojová omáčka, trochu piva na rozředění, na zahuštění trochu mouky. Udělat těstíčko. Hotový špíz obalíme v mouce a hned v těstíčku, jen tak točíme kolem, štětečkem můžeme těstíčko dostat dovnitř špízu. Dáme do lednice a necháme odpočívat. Smažíme na rozpáleném oleji.

Nové brambory ve slupce nakrájet na půlky, nebo udělat lodičky, dát upéct do trouby, mohou se i uvařit, ale upečené jsou lepší. Příloha čerstvá okurka, rajčátka, dresink. Je to Mňamka, dobrou chuť.

doplněno 21.06.12 05:43:

Těstíčko, rozředíme pivem a zahustíme moukou, aby bylo lepkavé.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.06.12 16:08
 

To je pravda Viky,take jsem dalal obalovane a zustano u vnitr vlacne,stava nevytece.nebo by se muselo delat v alobalu.

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.